Efsane Öğretmen Dönemi

Milli Eğitim Bakanlığı, kapatılan temel liseler ve özel öğretim kursları için yol haritasını netleştirdi. Yol haritasına göre öğrencilere hem dijital hem de sınıf ortamında takviye eğitim imkanı verilecek

Temel lise ve özel öğretim kursları kapatılıyor. Bu kurumlarda eğitim gören öğrenciler ve velileri, yeni dönemde ne yapacaklarını düşünüyor. Milli Eğitim Bakanlığı, yeni bir yol haritası hazırladı. Bakanlık yetkilileri, öğrencilerin mağdur olmayacağını vurguladı. Yol haritasına göre öğrencilere hem dijital hem de sınıf ortamında takviye eğitim imkanı verilecek. İşte detaylar...

Habertürk'ten Fatmanur Boylu'nun haberine göre; Milli Eğitim Bakanlığı, kapatılan temel liseler ve özel öğretim kursları için yol haritasını netleştirdi. Taleplerin nasıl karşılanacağı konusu belirlendi.

"EFSANE ÖĞRETMENLER" KAMERA KARŞISINA GEÇECEK

Milli Eğitim Bakanlığı, "efsane" olarak nitelendirilen öğretmenlerle ders videoları çekmeye hazırlanıyor. Bu sayede başarılı öğretmenlerden tüm öğrencilerin faydalanması hedefleniyor. Bu kapsamda "Eğitim Bilişim Ağı"na (EBA) bağlı farklı bir dijital platform oluşturulacak. Öğrenciler, bu platformda efsane öğretmenlerden ücretsiz ders dinleme imkanına sahip olacak. Çekilen videolar, sınava yönelik konuları içerecek. Ayrıca en iyi eğitim kaynakları, testler, konu anlatımları da dijital ortamda yer alacak.

OKUL KURSLARINDA "SEÇME" İMKANI

Bakanlık yetkilileri, okul kurslarında fiziksel ve içerik geliştirme çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Halihazırdaki bütün okul kursları güçlendiriliyor. Okul kurslarında öğrenciye, öğretmen seçme şansı verilecek. Yani A okulundaki öğrenci, B okulunun kursundan yararlanabilecek. Öğrenciler farklı bir öğretmen seçebilecek. Ayrıca hafta sonları takviye ders imkanı sağlanacak.

KURSLARA "OKUL PROFİLİ" DESTEĞİ"

Okul ve öğrenci hakkında detaylı bilgi alma imkanı sağlayan "okul profili" çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirten bakanlık yetkilileri, bu profil sayesinde daha kapsamlı ve disiplinli bir takviye eğitim sürecine vurgu yaptı.

MERDİVENALTI EĞİTİMİNİN CEZASI AĞIRLAŞACAK

Temel lise ve özel öğretim kurslarının kapatılmasıyla merdivenaltı kurumların türeyeceği tartışmalarına da MEB yetkililerinden cevap geldi. Yetkililer, yeni bir yasal çalışma içerisinde olduklarını belirtti. Merdivenaltı kurumlar artık idari para cezasıyla kurtulamayacak. Yasa çalışmasında ağırlaştırılmış cezalar gündemde. Temel lise ve özel öğretim kursları için son tarihin eylül ayı olduğu hatırlatıldı. Dijital eğitim platformu, okul kursları ve merdivenaltı cezalarıyla ilgili detayların eylül ayı gelmeden uygulanacağı ifade edildi.

 

  • 1 6
  • 26 Şubat 2019 22:58 8.968
  • Aktif Haberler
  • cemdirlik
    27 Şubat 2019 23:57
    7 0
    Aylıkla ödüllendirme , takdir, teşekkür alan öğretmen ve yöneticilerimizin de desteğini bekliyoruz. Ödül alacak kadar başarılısiniz buyrun maharetlerinizi görelim.
  • cemdirlik
    27 Şubat 2019 23:53
    6 0
    Yönetici ve öğretmen atamalarında 100 puan alan arkadaşlar bu işte görevlendirilebilir. Çünkü onlar mülakattan 100 puan alacak kadar başarılılar. Başarılarının devamını bu projede görmek istiyoruz.
  • tarkan555
    27 Şubat 2019 21:31
    0 0
    Efsane projeler için efsane öğretmenler :)
  • selek03
    27 Şubat 2019 19:38
    3 0
    Uzman öğretmenlerin çoğu bilgisayar ve yazıcı kullanmasını bilmiyor.İnşallah efsane öğretmenler de onlara benzemez..
  • seyfi ünaldı
    27 Şubat 2019 12:17
    5 0
    bizim hayatımızda da iz bırakmış gerçek efsane öğretmenler vardır mutlaka. Ancak kameralar karşısında, EBA'da yayınlanmak için yapılan bir derste kaç öğretmen gerçek performansını sergileyebilir.
    Fikir doğru, uygulama da hayal edilen gibi hayata geçirilebilirse işe yarar.
  • atakankorkmaz
    27 Şubat 2019 12:12
    9 0
    Efsane öğretmenler nasıl belirlenecek peki ???????
    Daha uzman öğretmenlik sınavı bile yapılamamışken. Yıllar evvel bir yapıldı bir daha yapılmadı. Acaba efsane öğretmenlik sınavı mı yapılacak? Merak ettim doğrusu.
  • mondschein
    26 Şubat 2019 23:56
    16 12
    Aslında tüm ogrtmenlikleri böyle yapmalılar. Anasinifundan üniversiteye kadar uzaktan eğitim olmalı. 1 milyon öğretmen, idareci, hizmetli, okul binaları, arsaları da satılır. O kadar maaş masrafindan, elektrik su yakıt masrafindan da kurtulur devlet,... Pilot uygulama öğretmenlere yapılıp , daha sonra diyanet ( her camiiye büyük bir TV koyup oradan sohbet edilebilir, telefonla soru cevap yapılabilir ), belediye... Gibi kurumlar da uzaktan görev yapmalı.
  • carkin
    26 Şubat 2019 23:47
    26 4
    dershaneler ve bu kurslar neden kapatıldı, imkanı olmayanlar gönderemiyor eğitimde eşitlik ortadan kalkıyor diye.
    bu kurslara çocuğunu gönderemeyenler özel okullara da gönderemiyor. neden kapatılmayıp teşvik ediliyor ?
    şimdi bu uygulama kime yarıyor, çocuğunu dershaneye gönderemeyen gariban Ayşe teyzeye mi? yoksa ana sınıfından üniversiteye kadar özel eğitim aldıranlara mı?
    peki bu uygulamalarla devlet kime çalışıyor, orta ve alt gelir gurubuna mı, yoksa elitlere mi?
    .
    .
    .
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK