Eğitim-İş Sendikası 29 Aralık'ta Grev Yapacak

Eğitim-İş Sendikası’ndan yapılan açıklamada, “Emeğimize, alın terimize, meslek onurumuza sahip çıkmak için 29 Aralık’ta 1 gün iş bırakıyoruz” denildi.
 

Eğitim-İş Sendikası tüm eğitim emekçilerine 29 Aralık tarihinde 1 günlük iş bırakma çağrısında bulundu. Eğitim İş Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Sabri Mutlu yaptığı açıklamada, 29 Aralık Çarşamba günü ekonomik sıkıntılara dikkat çekmek adına iş bırakacaklarını ifade etti. “4 kişilik bir aile için yoksulluk sınırının 13 bin 97 lira olduğunu ortaya koyarken asgari ücrete yapılan zam, daha emekçinin eline geçmeden eridi” diyen Mutlu’nun açıklaması şöyle;

“YOKSULLUK SINIRININ 13 BİN 97 LİRA”

“Kuruluşundan itibaren ‘kimsesizlerin kimsesi’ olarak adlandırılan Cumhuriyetimiz, siyasi iktidarın bağımsızlık, laiklik ve sosyal devlet ilkelerine ters düşen politikaları sonucunda emperyalist odaklara bağımlı hale getirilerek hızla yoksullaştırılmıştır. Ülkemizin yaşadığı derin ekonomik krizler sonucunda ortaya çıkan aşırı zamlar, pahalılık, döviz kurlarındaki artış, yoksulluk emekçilerin artık tükenmesine neden olmuştur. Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş’in Kasım ayı araştırması, 4 kişilik bir aile için yoksulluk sınırının 13 bin 97 lira olduğunu ortaya koyarken asgari ücrete yapılan zam, daha emekçinin eline geçmeden eridi. Sözde toplu sözleşme görüşmelerinde kamu çalışanlarına reva görülen 2 yıllık zamlar da yıl bitmeden çoktan eridi. Enflasyon ve artan vergi dilimi ile mevcut maaşlarımız yok olmuştur.

“BU YOKSULLUK, BU SÖMÜRÜ ARTIK YETER”

Son bir yılda tüketilmesi kaçınılmaz olan temel gıda ürünlerine yüzde 50'nin üzerinde zam gelmişken biz kamu emekçilerine yapılan zam, TÜİK'in gerçekçi olmayan enflasyon oranına bile yaklaşamamıştır. Biz eğitim emekçileri de tükenişten payımızı alıyoruz. Zaten yoksulluk sınırının altında olan maaşımız enflasyon karşısında sürekli eriyor. Bu yoksulluk, bu sömürü artık yeter! Gün umutsuzluğa kapılma, kendini çaresiz ve güçsüz hissetme günü değildir. Gün dayanışma günüdür, mücadele günüdür. Üreten emekçileriz, sesimiz, sözümüz var. Hep birlikte güçlüyüz. Gelin üretimden gelen gücümüzü kullanalım, tüm yaşananlara karşı birlikte ses çıkaralım. Ulusal, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine, emeğimize, geleceğimize ve bağımsızlığımıza sahip çıkmak için 29 Aralık Çarşamba günü tüm eğitim emekçilerini 1 günlük iş bırakmaya çağıyoruz. İş yerlerimize gitmiyoruz, alanlarda buluşuyoruz! Yaşasın iş, ekmek, özgürlük mücadelemiz! Yaşasın emekçilerin birliği! "

 

  • 92 12
  • 24 Aralık 2021 14:28 19.298
  • halil_41
  • Aktif Haberler
  • cansuahu
    28 Aralık 2021 21:11
    4 4
    Eğitim- iş li değilseniz sıkıntı yaratır. Eyleme katılan öğretemen savunmasında 'Sendikamın kararına uydum' diyecektir. Diğer sendikalar için alınmış eylem kararı olmadığı için , keyfi bir iş bırakma eylemi olur... Diğer sendikalar da eylem kararı almadılar...
  • olcaytoh
    27 Aralık 2021 23:47
    1 3
    Ya sen ?
  • uNNamed
    27 Aralık 2021 23:28
    25 3
    Bıktım böyle insanlardan. Öğretmenler odasında maaşımızın azlığından yakınıyorsunuz ama. Gelin bir kere de taşın altına beraber ellerimizi koyalım. Birlikten güç doğar. Merak etmeyin 1 gün iş bırakınca öğretim açısından mağdur olmaz. Bir kerede karşıdan izlemeyin.
  • engin6262
    27 Aralık 2021 22:36
    30 4
    Öğrencinin hakkını yemek demişler,bilmezler ki en güzel ders böyle öğretilir.Çocuk soracak öğretmenim derse neden gelmediniz.Öğretmen diyecek,hakkım olanı vermediler ben de istemeye gittim.Siz de büyüdüğünüz de hakkınızı yedirmeyin.
  • evrimcan
    27 Aralık 2021 21:57
    10 0
    hsynmmrt linkli hocam, benim için uzaktan yakından dahi düşünmediğim bir sonuç çıkarmışsınız. Aksine yıllardır bu düşüncelere gögüs gererek iş bırakma ve grevlere katılan birisiyim. Başka niyet derken; ağa babalarım ne der, birilerini kızdırırmıyım, nasıl bir sendikal çıkarım olur vb. şeklindeydi.Açlık ve yoksulluğun dili, dini, ırkı, cinsiyeti olmadığı için " amasız" bir birliktelikten bahsetmiştim.
  • tarkan61
    27 Aralık 2021 21:33
    2 12
    Herhangi bit tepki için bence 3 Ocakta açıklanacak enflasyon kararı beklenirse daha uygun olur diye duşünüyorum.Ekonomik durum netlesirse ona göre öncelikler belirlenir...
  • hsynmmrt
    27 Aralık 2021 20:27
    11 1
    Evrim hocam başka niyet derken.... Sendika eylem yapınca terörist olur işbirlikçi olur dış güçlerin uşağı olur değil mi? ....
  • sulo555
    27 Aralık 2021 20:04
    11 1
    Yıl 2000 aralık ayı o zaman tüm sendikalar birleşip eylem yaptılar. Bütün öğretmenler okula gitmediler. O zaman tesde resul akay başkandı mhp lideri onu harcadı diğer sendikalara birleştiği için sanırım malum sen hiç bir şey yapamaz... Koltuk her şeydir...
  • ozgurpembe
    27 Aralık 2021 19:49
    23 2
    Pandemi boyunca okula gelemedi öğrenciler, ders veremedi öğretmenler, hala da devamsızlık had safhada. Gerek öğretmen, gerekse öğrenci derse giremiyor. Öğretmenlik hayatınız boyunca bir gün eylem yapıp derse girmeyeceksiniz altı üstü. Vay efendim 80 milyonun hakkı vay öğrenci hakkı .... bizim hakkımız nolcak, kendi çocuklarımızın geleceği nolcak. Asgari ücrete talim mi edeceğiz.
  • Petrucci
    27 Aralık 2021 19:28
    19 2
    Doktorların acilde çalışanlar dışında hiçbiri hastanelere gitmedi bir gün boyunca. Ne oldu? Hastalar mağdur oldu denildi mi? Öğrenciler de olmaz merak etmeyin. Grev demokratik bir haktır. Kimse keyfinden yapmıyor ayrıca. Okumuş insanları bu hale getirenler otursun, düşünsün bir kere. Öğretmen ders verir. Demokratik hakları kullanmak, hakkını istemek, aramak da bir derstir.
  • nazifer5180
    27 Aralık 2021 18:18
    11 1
    Sendika bir şey yapmıyor.. Neden bir şey yapmıyor..
    Sendika grev uyguluyor olmaz diyoruz...O zaman neden
    SEN Dİ KA LI YIZ
  • halil_41
    27 Aralık 2021 16:23
    15 2
    Anayasal hakkını kullamak kimseyi mağdur etmez.Aksine haklı çıkarır.Yok çocuklar mağdur olacak,yok eğitim hakkı elinden alınamaz.Kimse kiösenin eğitim hakkını elinden almıyor.Aksine öğretmen hakkını aldığı sürece öğrencilerin aldığı eğitimin kalitesi de yükselecek.
    Ayrıca sen benim hakkımı kullanmama engel olurken hiç böyle düşünmüyorsun ama?
    O zaman maaşlar artarsa "80 milyonun vergi yükü de artacak boşverin böyle iyi mi?"diyeceğiz.

    Lütfen biraz kendinize gelin...
  • mcenkiz
    27 Aralık 2021 14:42
    6 54
    O gün maaş alıyorsak, derse girmemek 80 milyon insanın hakkını yemektir. Tepkinin, eylemin yeri sınıf olamaz. Zaman kıymetli ve hiç kimse, o masum çocuklara o zamanı geri veremez.
  • aes81
    27 Aralık 2021 14:31
    12 3
    ug35ur haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır
  • ug35ur
    27 Aralık 2021 09:47
    2 59
    Öğrencinin eğitim öğretimi aksaması , kamu görevinin aksatılması bence doğru bir davranış değildir. Erdem ve ahlak çerçevesinde tepki gösterilmelidir. Hizmet verilen vatandaşa tepki gösterilmemelidir. Bu eyleme katılmak 80 milyonun ödediği verginin hakkını ödememektir.
  • evrimcan
    27 Aralık 2021 00:34
    6 9
    İş bırakma ya da grev gibi güçlü bir eylem ancak kitlesel bir katılım sağlandığı zaman etkili olur. Eğitim-İş, geçen hafta Eğitimsen'e eylemimize katılın diye davetiye gönderdi.Eğitimsen' de bu tarz bir çağrıya olımsuz cevap verdi. Cevap olarakta: Sadece eğitim alanında değil tüm memurları kapsayan konfederasyon başkanlarının, 27 Aralık'ta toplantı yapıp ortak bir eylem planı yapalım şeklinde oldu. Sendikal yada mücadele birlikteğinin temeli ortaklaşa karar almaktır. Ben eylem yapıyorum sen de katıl dersen bu doğru bir birliktelik olmaz.
    Yapılması gereken, Eğitimsen'in de belirttiği gibi mücadele bulunmak isteyen bütün Konfederasyonların katılımıyla ortak eylem planı çıkarmak. Sanırım başka niyetler peşinde olmayan herkesin gönlünde yatan bu birliktelik...
  • zuzu6777
    26 Aralık 2021 22:34
    9 10
    Tüm sendikalar desteklerse ses getirir.Biri boykotta diğeri sınıfta olmaz.Etik te değil.Bir yavru mağdur olacak diğer sendika mensubu dersine girdiği için sorun olmayacak.Birlik olabilmek dileğiyle.Ancak o zaman birlikten kuvvet doğar.aksi halde doğa doğa hepimize geçmiş olsun.
  • cafercaglar
    26 Aralık 2021 21:57
    21 3
    Bir sendikanın aldığı kararı desteklemek için illa o sendikalı olmanız gerekmez. Sadece sendika karar defterinin bir örneğini savunmanıza koymanız yeterlidir, onu da her yerden bulabilirsiniz.
    Örnek vermek gerekirse, kılık kıyafet eylemi. Hiçbir sendikaya üye olmayan öğretmen arkadaşlarımız da kılık kıyafet eylemine katılıyor ve kimse de; senin sendikan yok, git 657ye göre giyin diyemiyor. Zaten sendika dediğin sadece kendi üyesi için değil, tüm öğretmenler için çalışmak ZORUNDADIR.
  • tarkan61
    26 Aralık 2021 18:59
    6 8
    Yasal zemin varsa iş bırakma sendika karariyla alınabilir.başka sendikanın aldiği iş bırakma eylemine katılmak yasal acıdan risk teskil eder...
  • oddo42
    26 Aralık 2021 18:27
    30 4
    Sağlıkçılar bakın sağlık diyorum... İş bırakıyorsa eğitimcilerin iş bırakması hiç kimseye zarar vermez.
    Bu şartlarda hangi öğretmen kafasını tam manasıyla derslere verebiliyor ki zaten? -Ya eşi zengin olanlar ya da aileden iyi bir mirası kalıp üstüne öğretmenlik yapanlar.

    Ben memur bir babanın memur bir oğlu olarak sürekli fiyatları aylık 1000 TL'yi geçen yakıt ücretimi, şahsi arabamı kamu hizmet aracı yaptığım için aracımım artan kilometresini, sürekli bakım-arıza-yedek parça giderini düşünüyorum. Birileri kalkmış öğrenci mağdur edilmesin diyor. Zaten bu tipler yüzünden bu meslek yerlerde sürünüyor.
    Köyde her şeyi mecburen ben yapıyorum.
    Cezası ne biliyor musunuz? -Tüm bunların cezası 3 ek ders!
    Evinin yanına gidip gelen adamdan sadece 3 ek ders fazla alıyorum.
    Şaka değil!
    Allah bu düzenlemeyi yapanlara, şu an da ses çıkarmayanlara hakkıyla muamele eylesin.
  • deva35
    26 Aralık 2021 13:44
    14 6
    Eğitimişli değilim ama eyleme katılsam sorun olur mu acaba
  • Matkap89darbe
    26 Aralık 2021 12:52
    7 103
    Çocukların mağdur edilmemesi gerek . . Ders boykotu ne demek benim sendikam da grev kararı alsa 1 dk durmam istifa ederim
  • renve
    25 Aralık 2021 23:04
    11 4
    Dipernsendikalar napıyor!
  • İMPARATOR1
    25 Aralık 2021 15:35
    73 10
    Hak Verilmez,Alınır.
    Yetkili sendikanın yapamadığını Eğitim-İş yapmaya çalışıyor.
    Tebrikler Eğitim-İş Sendikası....
  • cmustafaengin
    25 Aralık 2021 14:09
    43 6
    Düşünsenize tüm sendikalar Eğitim İş'in bu grevine destek veriyor ve 29 Aralık'ta 1 tane öğretmen derse girmiyor? İşte belki de ilk defa öğretmenler istediği zam oranını (Enflasyon karşısındaki hak edişlerini) almış olacaktır. Hayal gibi geliyor ama neden olmasın? Biraz gayret ve herkesin sendikasına tepkisi ile olmayacak iş değil bence...
  • uNNamed
    25 Aralık 2021 12:56
    45 6
    Tüm sendikaların kayıtsız şartsız destek olması gerekir.
  • metzel
    25 Aralık 2021 12:08
    31 5
    sonunda, en doğrusu iş bırakmak milyonlarca öğretmen bunu yapıp tepkisini göstermelidir. Hak alınıncaya kadar da bundan vaz geçilmemelidir.
  • adren alize
    25 Aralık 2021 11:56
    29 7
    Hiçbir tepki verme sonrada geçinemiyoruz de.
    Amin Maoluf'un dediği gibi orta doğu kültürü sadece şikayet eder.Değiştirmeye çalışmaz.
  • Dengbej35
    25 Aralık 2021 09:47
    31 9
    eğitimcinin gerçek Sendikası. tüm Öğretmen arkadaşları eğitim-iş'in iş bırakma eylemine katılmaya davet ediyorum.
  • şirine gökçe
    25 Aralık 2021 09:32
    35 9
    İşte sendikamdan beklediğim hareket.Keşke bütün sendikalar birlik olabilseydi.
  • halisane42
    25 Aralık 2021 01:29
    34 8
    Bütün sendikalar ayağa kalmalı, birlik olmalı yoksa pek bir etkisi olmuyor ki maalesef, ne olur yani öğretmen için tüm sendikalar bir olsa hep birden grev yapılsa!!!?
    Nerde o günler offff!!?
  • cmustafaengin
    24 Aralık 2021 23:37
    39 8
    Helal olsun işte budur. Yetkili sendika, eğer üyelerinin kaçmasını istemiyor ise o da destek versin? Ya da milyonda bir de olsa öğretmenleri veya memurların genelini düşünüyor ise?
  • yeni-üye
    24 Aralık 2021 23:05
    12 10
    ???? tebrikler...
  • yeni-üye
    24 Aralık 2021 22:32
    7 12
    ?????
  • 12345
    24 Aralık 2021 22:25
    50 14
    Yürekli sendika işte.
    Geçen hafta EgitimSen meydanlardaydı.
    Şimdi de Eğitimİş .
    Emekçinin yanında.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK