Eğitim Neferleri Virüse Fedakârca Meydan Okudu

Öğretmen Nüket Kızılkaya Bektaş ile Akgül Akbulut koronavirüs salgınına aldırmadı. Fedakar iki öğretmen, Adana’da tedavi gören çocukların odasında onlara ders anlatıyor.

Öğretmenler eğitimin sadece sınıfta değil her yerde, her koşulda, tüm zorluklara rağmen yapılabileceğini bir kez daha kanıtladı. Öğretmen Nüket Kızılkaya Bektaş ile Akgül Akbulut koronavirüs salgınına aldırmadan, en az sağlık çalışanları kadar özverili bir şekilde Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde tedavi gören çocukların ayağına okulu getiriyor. Adana'da TOKİ Köprülü İlkokulu'na bağlı olarak açılan hastane sınıfında ilk ve ortaöğretim çağında olup herhangi bir nedenle tedavi gören öğrenciler eğitim alıyor. Her iki öğretmen de tedavi gören öğrencilerin odasına gelip onlara ders anlatıyor, test çözdürüyor, akranlarından, derslerinden geri kalmamaları için her gün, birebir okul ortamını sunuyorlar.

HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZ İÇİN

SABAH'a konuşan öğretmen Nüket Kızılkaya Bektaş 15 yıldır hastanede tedavi gören öğrencilere öğretmenlik yaptığını belirterek koronavirüs salgını tehlikesine rağmen bu görevi seve seve yapmaya devam ettiklerini söyledi. Eğitimin hiçbir zaman engellere takılmaması gerektiğini söyleyen Bektaş "Burada sağlık çalışanlarıyla birlikte görev yapıyoruz. Onların görevi de çok kutsal. Onlar pandemi koşullarına rağmen yılmadan çalışmaya devam ediyorlar. 'Onlar yapıyorsa biz de öğretmen olarak tüm olumsuz koşullara rağmen görevimizi yapmalıyız. Bu zor günlerde bu yükü beraber yükleniriz' dedik" diye konuştu.

Hastanede kronik hastalığı nedeniyle uzun süre tedavi gören çocukların yanı sıra kısa süreli, geçici tedavi gören öğrencilere de ders veriliyor. Bu öğrencilerden biri de ayak parmaklarında oluşan bir sorun nedeniyle yalnızca 15 günlük bir tedavi uygulanacak olan 5'inci sınıf öğrencisi Zeynep Ceylin Aydın. SABAH'a konuşan Zeynep'in ailesi Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) böyle hizmeti olduğunu bilmediklerini, Nüket öğretmenin kendilerinden habersiz hastane odasında ders vermeye başladığını anlattı. Zeynep'e özel ders aldırmak isteseler bu kadar verim alamayacaklarını söyleyen Aydın Ailesi "Nüket öğretmen her gün Zeynep'in yanına geliyor. Konu anlatıyor. Ödev ve testler veriyor. Ertesi gün yine gelip testlerini, ödevlerini tek tek kontrol ediyor. Zeynep derslerinden hiç geri kalmıyor. Pandemi koşullarına rağmen hastanede bu kutsal görevi icra eden öğretmenlerimize minnettarız" diye konuştu.

 

Ceyda KARARASLAN /

  • 2 38
  • 10 Kasım 2020 20:57 6.899
  • Aktif Haberler
  • karakale77
    13 Kasım 2020 00:50
    4 0
    Peki bu iki arkadaşa zarar gelirse, ailelerine hesabını bu haberi yazan arkadaş mı verecek.? Meslek ve çocuk üzerinden duygu sömürüsü yapmayın artık.

    Öğretmenlerin maddi durumunu da araştırın. O da kendi ailesini idare etmek için bu riski göze almıyorsa bende bir şey bilmiyorum.
  • sebocan
    13 Kasım 2020 00:27
    6 0
    Bizim camia kadar birbirini linç etmekten zevk alan başka camia yoktur sanırım. Yorum bu kadar.
  • nazifer5180
    12 Kasım 2020 23:14
    3 0
    Ya arkadaş bu nasıl bir haber..(Eğitim Neferleri Virüse Fedakârca Meydan Okudu) Benim anlamadığım böyle bir şeye nasıl izin veriliyor..
    Ha yapıyorsanız da bir iyiliği;
    ''REKLAMSIZ YAPIN NE OLUR''
  • kaynarca87
    12 Kasım 2020 10:34
    9 0
    virüse meydan okunmaz virüse karşı tedbir alınır.
  • tosyalı37
    11 Kasım 2020 14:22
    9 0
    Fotoğraf gerçek ise burada bir kahramanlık yok. Çünkü Koronalı hastanın yanında koruyucu kıyafet olmadan çalışmanın adını siz koyun...
  • ugur_29_
    11 Kasım 2020 13:54
    5 0
    Covidli olup kitap okuyup, test çözebilecekleri kişileri hastaneye almak şöyle dursun , hastaneye sokmuyolar bile,evine git okuluna git diyolar.
    Bu görseldeki çocuk kovidli mi?
    Harranlı bile olabilir ama covidli olmadığı kesin.
  • auset35
    11 Kasım 2020 11:17
    5 0
    Habercilik anlayışının ne kadar kirli ve artniyetli olduğunun bir göstergesi. Bizler bos mu duruyoruz? Yaratılan algı haliyle bizler de öfkeye neden oluyor. Bu öğretmen arkadaşlar yillardir yaptiklari isi sürdürüyorlar bu kadar. Ayni bizler gibi. Her ogretmen fedakardir ve şu an hepimiz fedakarlık yaparak eğitim öğretimi sürdürüyoruz.
  • hakuscu
    11 Kasım 2020 11:06
    16 0
    Şu an okullarda çalışan tüm öğretmenler virüse fedakarca göğüs meydan okuyor.
  • naciekinci
    10 Kasım 2020 23:10
    9 3
    Bizler de aynı durumdayız. Zümremde covid19 çıktı, aynı köyün çocukları. Eğitim öğretim devam ediyor sonuçta. Bu durumla çoğu meslektaşım karşılaşıyor.
  • smyi
    10 Kasım 2020 22:46
    33 0
    "çarpıtma haber nasıl yapılır"ın güzide bir örneği ile karşı karşıyayız. dikkat etmemiz gereken 2 nokta var:
    1) hastane sınıfı
    2) çocuklar kovid hastası değil, herhangi bir sebepten hastanede olan çocuklar. haberin hiçbir yerinde kovidli çocuklar yazmıyor dikkat ederseniz.

    FAKKKKKAAT ŞOK ŞOK ŞOK! GÖRDÜKLERİNİZE İNANAMAYACAKSINIZ! tarzı habercilerimiz haberin başlığını çarpıtarak "virüs" kelimesini eklemişler. başlığı okuyan; öğretmenler fedakarca kovid hastası çocukların hastane odalarına giriyor ve onlara ders veriyor zannedecek.

    yahu zaten kovidden ölecek dereceye gelmemiş insanı hastaneye almıyorsunuz. zaten öyle bir şey olsa o hastanın odasına karantinadan dolayı kimseyi sokmazlar. ayrıca unuttunuz mu? okullarda vaka sayısı azalıyorken nasıl çocuklar hasta olup da hastaneye düşer, olmaz öyle şey.
  • bekhas
    10 Kasım 2020 22:18
    20 2
    Artık böyle haberlere oguz8 in düşüncesiyle bakıyorum..
    Vazifemiz olmayan o kadar çok fedakarlik yaptık ki, artık bunlarin icimizden gelen değil yapmak zorunda olduğumuz görevimiz olduğu algısı oluştu.. Tüm yük bizim üzerimize kaldı..
  • aretias28
    10 Kasım 2020 22:13
    16 4
    Sırtında un ya da kömür de taşısaydı keşke.belki müdür yardımcısı olurdu
  • Oguz8
    10 Kasım 2020 21:50
    36 6
    Böyle yapa yapa öğretmeni iyice ayağa düşürdüler. Üç beş kişiden tebrik alacağım diye koskoca mesleği ayağa düşürmek için bu nice çabadır.
    Yazık...
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK