Eğlenceli Türkçe Yolculuğum eTwinning Projesi

Eğlenceli Türkçe Yolculuğum Projesi 3.Sınıf Türkçe Ders Kazanımlarına göre hazırlanmış ve müfredata uygun eğlenceli içeriklerle öğrencilerin aktif rol aldığı bir projedir.

Proje Ortaklarından Konya Ereğli Barbaros İlkokulu 3/B Sınıf Öğretmeni Seda DEMİRTAŞ AYTUÇ projenin anadilimizi etkin kullanmak olduğunu ve öğrencilerin projeye istekli bir şekilde katıldıklarını web 2 araçları severek kullandıklarını belirtti.

Proje kapsamında yapılan çalışmaları şu şekilde anlattı: Atamıza mektup yazıp Anıtkabir'e gönderdik. Deyimler Kartı hazırlayıp görsellerle zenginleştirdik. Sözlük Defteri hazırladık. Nasrettin Hoca'nın hayatını araştırıp fıkralarını chatterpix programı ile seslendirdik. Ormanlar Kralı metnimizi drama yöntemi ile canlandırdık.Tarsia etkinliği ile eşanlamlı kelimeler çalışması yaptık.Cram-wordwall-learninapps programları ile hazırlanan dilbilgisi etkinlikleri ile hem oynadık hem öğrendik. Bookcreator programı ile Değerlere Yolculuk adlı e kitabımızı oluşturduk. Çalışma sonucunda Emaze programı ile sanal sergi hazırlanarak tüm çalışmaları sergiledik. Proje kurucularımız Azize Maviş ve Yasemin Gök başta olmak üzere tüm proje ortaklarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

Çalışmalarımızın tamamını incelemek için bağlantı linkini tıklayabilirsiniz.

Facebook.com/Eğlenceli Türkçe Yolculuğum

  • 0 0
  • 06 Haziran 2021 14:33 205
  • MAE42
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK