Eğlenerek Öğreniyorum-I am Learning By Having Fun

Gaziantep Şehitkamil Emine Mustafa Humanızlı İlkokulu Sınıf Öğretmeni  Pınar Peçen EĞLENEREK ÖĞRENİYORUM isimli e Twinning projesini kurmuştur. Bu projede Romanya ve Ukraynadan    iki öğretmen ve  ülkemizden 10  öğretmen öğrencileriyle birlikte çalışmalar yapacaklardır.

Proje hakkında

Projemizde öğrenciler hem aileleriyle vakit geçirip mutlu olacaklar hemde sınıfta yaptıkları etkinlikler sayesinde eğlenerek öğrenecekler.Web 2 araçlarını kullanacaklar.Bazı etkinliklerde de el becerilerini geliştirecekler. Sınıf içinde daha huzurlu ve mutlu olacakları için başarıları artacaktır.

Hedefler

-Çocuklarda özgüven duygusunu geliştirmek.

-Çocukların işbirliği içinde deneyerek öğrenmelerini sağlamak.

-Çocukların aileleriyle vakit geçirmelerini sağlamak.

-Çocukların el becerilerini geliştirmek.

-Öğrencilerin okula daha istekli gelmelerini sağlamak

 -Çocukların eğlenerek öğrenmelerini sağlamak.

-Çocukların kendilerini daha iyi ifade etmelerini sağlamak.

Çalışma Süreci

Projemiz aralık ayında başlayıp nisan ayında bitirilecektir.

ARALIK:Kek Yapma :Öğrenciler anneleriyle birlikte kek yapacaklar.Nasıl yaptıklarını arkadaşlarına anlatacaklar. Yeni Yıl Kartı Hazırlama: Öğrenciler evlerinde Yeni yıl kartı hazırlayacaklar.

OCAK:Toplama ve çıkarma işlemleri yapma.(Speen the Wheel programıyla):Sınıf düzeyine göre öğrencilerle birlikte hazırlanacak olan işlemler defterlerine yaptırılacak. Hikaye Yazma:Öğrenciler istedikleri bir konuda hikaye yazacaklar ve okuyacaklar

ŞUBAT:Kukla Yapımı:Öğrenciler velilerininde desteğiyle kukla yapacaklar.Bu kuklaları karşılıklı konuşturacaklar.

MART:Kumbara Yapma Artık malzemeleri kullanarak evde kumbara yapacaklar.Sınıfta nasıl yaptıklarını anlatacaklar. Soy Ağacı Hazırlama: Velilerinden yardım alarak soy ağacı hazırlayacaklar

NİSAN:İp Atlama:Okulda birlikte ip atlanarak ritmik sayma yapılacak. Çim Adam Yapma:Çim adam yaptırılacak.

Beklenen Sonuçlar

Öğrenciler yapabilecekleri işlerin farkına varırlar.Velileriyle kaliteli zaman geçirirler. Sınıfta yapılan bir etkinliğe katıldıkları için okula daha mutlu ve istekli gelirler. Kendilerini bir birey olarak hisseder. Çocukların fiziksel,zihinsel, sosyal gelişimine katkı sağlar. Çocukların özgüvenleri artar. Öğrenciler bu etkinlikler sayesinde eğlenerek öğrenirler.

  • 1 1
  • 16 Ocak 2021 14:54 365
  • pnrbnymn
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK