Ehliyet Sınavına Animasyonlu Sorular Geldi

Milli Eğitim Bakanlığı, ehliyet sınavlarında yer alan soruları görsel açıdan zenginleştirmek, soruların içeriğini ve sağlayacağı yararı geliştirmek için animasyonlu sorular kullanma kararı aldı. Hazırlanacak animasyonlu sorularda adaylar gerçek yaşama uygun durumlarla karşılaşacak.

Adayların sınav öncesinde soru çeşidini tanıması için animasyonlu soruların da yer aldığı deneme sınavları Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün http://odsgm.meb.gov.tr ile http://esinavdeneme.meb.gov.tr internet adreslerinde erişime açıldı. Ehliyet sınavlarında ilk defa animasyonlu soruların yer alacağını duyuran Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Uygulama, soruların daha anlaşılabilir olmasını sağladığı gibi ölçülmesi istenen davranışların da net bir şekilde ortaya konulmasına katkıda bulunacak” dedi.

İşitme engelli adaylara sınav desteği için de çalışmalar yapan MEB, işaret dilinde sürücü eğitim setleri ve buna yönelik animasyonlu soruların hazırlığına da devam ediyor.

 

  • 0 0
  • 15 Kasım 2021 21:51 2.511
  • Aktif Haberler
  • mehmetalibozlu
    16 Kasım 2021 09:59
    2 0
    Devletin paracıkları
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK