Ekonominin Minik Kahramanları eTwinning Projesi

Ankara Emine Rasim Özkaya İlkokulu öğretmeni Dr. Burcu SEL rehberliğinde 1/B sınıfı öğrencilerinin de katılımıyla "Ekonominin Minik Kahramanları" eTwinning projesi yürütülmektedir.

Farklı ülkelerden ve farklı şehirlerden 13 okulun katıldığı "Ekonominin Minik Kahramanları" eTwinning projesinde drama, sanat terapi, web 2.0 araçları gibi farklı öğretim yöntem ve teknikleri kullanılarak disiplinlinler arası yaklaşımla öğrencilerin finansal okuryazarlık becerilerinin gelişimi hedeflenmiştir.

Ekim ayında başlatılan projede bugüne kadar web 2.0 araçları kullanılarak logo, poster ve afiş tasarlanmış, ekonomiye ilişkin dikkat ve motivasyon etkinlikleri gerçekleştirilmiştir. Ayrıca ekonomiye ilişkin meslekler drama yolu ile canlandırılmış; istek, ihtiyaç, bütçe, tasarruf, tutumlu olma, gelir, gider, birikim, yerli üretim vb. finansal kavramların öğretimine yönelik olarak “Yerli Malını Destekliyorum! (I Support Domestic Goods)” ve “Akıllı Kumbaram (My Piggy Bank)” etkinlikleri gerçekleştirilmiştir. Aralık ayında ise 100 kişilik katılımcı grubuyla birlikte öğrenci tanışma webinarı gerçekleştirilmiştir.Ocak ayı kapsamında “Enerji Tasarrufu” konulu ortak ürünler hazırlanmış; şubat ayı kapsamsında ise “Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine” yönelik e-book oluşturulmuştur.

Öğrencilerin girişimcilik, üretkenlik ve sorumluluk gibi 21. yüzyıl becerilerinin gelişimine katkı sağlamak, öğretmenlerin finansal okuryazarlık öğretimine ilişkin yetkinliklerini arttırmak, disiplinler arası yaklaşım ile öğrencilerin finansal okuryazar olma sürecine katkı sağlamak ve tüm paydaşlarda finansal okuryazarlık öğretimine ilişkin farkındalık yaratmak amacıyla proje sürecimiz devam etmektedir. 

  • 2 21
  • 06 Mart 2021 16:33 1.539
  • brcomr
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK