El Emekleriyle Öğrenci Okutuyorlar

Trabzon İlahiyat Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Ömer Mürsel (21) okul arkadaşlarıyla birlikte örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

Kafe ve restoranlardan topladıkları gazoz kapaklarının üzerlerine hayvan fotoğrafları ve spor kulüplerinin logolarını işleyerek buzdolabı magnetleri yapan gençler el emeği ürünlerini internet üzerinden satıyorlar. Elde ettikleri gelirle de aynı üniversitede okuyan 2 öğrenciye her ay 100'er lira burs sağlıyorlar. Üniversiteli gençler önümüzdeki günlerde hayvan derneklerine de bağış yapmaya başlayacak.

Proje sayesinde boş vakitlerini değerlendirdiklerini ifade eden Mürsel "Üniversite okuyan arkadaşlarımız kötü ortamlardan uzak durarak kendilerine ve çevresine verimli olabilir. Bizler yaptığımız magnetlerle hem atık metalleri geri kazandırıyoruz, hem de satarak elde ettiğimiz gelir ile üniversite okuyan arkadaşlarımıza burs imkanı sağlayabiliyoruz" dedi.

 

Özgür ÖZDEMİR /  

  • 2 0
  • 08 Aralık 2018 13:16 1.086
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK