Eller Birleşsin Arkadaşlık Güçlensin -Küçük Yazarların Sihirli Kalemleri eTwinning Projeleri

ELLER BİRLEŞSİN ARKADAŞLIK GÜÇLENSİN

 Kurucusu Nesrin Şahinoğulları Balıkçı'nın olduğu  uluslar arası eTwinning projesini  pandemi döneminde öğrencileri ile yürütecektir

PROJE HAKKINDA

Okul öncesi ve ilkokuldaki olumlu akran ilişkileri çocuğun yaşamı boyunca sosyal kabulünü ve yeterliliğini etkilemektedir. Bu süreçte olumlu davranışlar kazanması bu bağlamda önemlidir. Zorbalık gibi olumsuz davranışların, karşısındaki kişileri ve ilişkileri nasıl olumsuz etkilediğini fark ederek bunun yerine kazanacak, olumlu davranışların öğretilmesi amaçlanmaktadır.

HEDEFLER

1-Zorbalık türlerini fark eder.

2-Zorbalığa maruz kalan arkadaşlarına empati kurar.

3-iyi kötü dokunuşu fark eder.

4-Tanışma, nezaket, işbirliği, izin isteme davranışlarını iletişime katkısını fark eder.

5-Hayır deme becerisini edinir.

6-Bireysel farklılıklarımıza saygı duymayı öğrenir.

ÇALIŞMA SÜRECİ

Projemiz kasım ayında başlayıp, mart ayında sona erecektir.

KASIM: Zorbalık türlerini fark eder drama oyunları.

ARALIK: Zorbalığa maruz kalan arkadaşlarına empati kurar sınıf içi etkinlikler, rehber öğretmen eşliğinde etkinlik yapma.

OCAK: Tanışma, nezaket, işbirliği, izin isteme davranışlarını iletişime katkısını fark eder İle etkinlik oyun drama ve web 2 araçları ile zenginleştirme.

ŞUBAT: Hayır deme becerisini edinir ile ilgili etkinlikler oyunlar.

MART: Bireysel farklılıklarımıza saygı duymayı öğrenir drama etkinlikleri yapılacaktır

BEKLENEN SONUÇLAR

Zorbalık gibi olumsuz davranışların, karşısındaki kişileri ve ilişkileri nasıl olumsuz etkilediğini fark ederek bunun yerine kazanacak, olumlu davranışların öğretilmesi amaçlanmaktadır. Zorbalığın kötü bir davranış olduğunu, zorbalıkla baş etmenin yollarını kazandırmayı hedefliyoruz.

Nüket ve Coşkun Akyol İlkokulu

***************

Küçük Yazarların Sihirli Kalemleri

Öğrencilerimizin okuma ve dil becerilerini geliştirmek amacı ile okuma, yazma, drama etkinlikleri ile eğlenerek öğrenecekleri aktiviteler yaparak hedefe ulaşmaları sağlanacaktır.Bununla beraber öğrencilerimizin yaş seviyesine uygun web 2 araçları seçerek derslerimize zenginlik katmayı hedefliyoruz.

Nüket ve Coşkun Akyol İlkokulu

  • 2 11
  • 21 Şubat 2021 19:58 1.194
  • Nesrin Balıkçı
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK