Emotional Guidance-Duygusal Rehberlik Etwinning Projesi Başladı

Duygularımız hakkında pek konuşmuyoruz hatta güçlü ve zor duygularımızla baş etmede inkâr-yok sayma, bastırma veya kaçma gibi stratejileri tercih ediyoruz. Çünkü o duygu ile ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bunu yapabilmek için öncelikle o duygumuzu tanımlayabilmemiz ve onu sağlıklı bir şekilde yaşayıp yönetebilme becerimizin olması gerek.Projemizin amacı, öğrencilerin duygularını tanıması, yönetmesi ve başkalarının duygularını anlaması ve onlarla ilişki kurabilmesine    yardımcı olmak ve 21. yüzyıl becerilerini desteklemek. Bu hedefler doğrultusunda, öğrencilerin farklı ülkelerden öğrencilerle işbirliği yapmaları, farklı kültürleri ve yaşam tarzlarını öğrenmeleri ve anlamaları ,doğayla etkileşimlerini artırarak ve empati kurmalarını sağlamak amaçlanmıştır. Duyguları yönetme becerisi, çocukların duygusal tepkilerini kontrol etmelerine ve duygusal zorlukları daha iyi ele almalarına yardımcı olur.

Bu amaçla öğrencilerimizle bol bol duygular hakkında konuşuyor ve çeşitli etkinlikler yapıyoruz.Katılım gösteren öğretmenlerimize ve bizleri destekleyen velilerimize teşekkür ediyoruz.

  • 1 2
  • 28 Ocak 2024 01:39 228
  • fgnylmz
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK