Empathy And Tolerance Everywhere eTwinning Projesi

İSTANBUL – Üsküdar Ali Fuat Başgil Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi (ortaokulu) 5/A sınıfı öğrencilerimiz 2. dönemdeki pandemi tatilinde de eTwinning proje çalışmalarına devam ettiler.

Jisawplanet ile hazırladıları Puzzle'ları çözdüler. Sonra Zoom buluşmalarında Puzzle resimleri konusunda görüşerek bu aylarda yaşanılan olaylarla ilgili Empathy yorumlarını anlattılar.

Covid-19'a karşı bilinçlenme ve duyarlılık çalışmaları yaptılar. Hazırladıkları, kamu spotu videolarını okuldaki diğer arkadaşları ile paylaştılar.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında 100. yıl anısına İstiklal Marşı’mızın tamamını ezberleyerek okudular ve şehitlerimizi anarak ‘’Demokratik katılım’’ etkinliğini gerçekleştirmiş oldular. 

Bir empati hikayesinin sonundaki sorulardan yola çıkarak mekan ve kişilerle ilgili tahminlerde bulundular ve resimlerini yaptılar. Bu resimleri de sınıf grubunda arkadaşları ile paylaştılar.

Bu şekilde proje çalışmaları sonlandırılmış oldu.

 ‘’Empathy and Tolerance Everywhere’’ adlı eTwinning projesi planına göre her ay, farklı web2 araçları kullanılarak yapılan etkinliklerle, öğrencilerin çevrelerindeki arkadaş, yaşlı, engelli bireylere, farklı kültürden kişilere ve birlikte yaşamak zorunda oldukları dezavantajlı insanlara karşı hoşgörü ve empati ile yaklaşmayı, sorunları olumlu davranışlar göstererek çözmeyi öğrenmeleri hedeflemiştir.

  • 1 0
  • 08 Haziran 2020 15:03 784
  • esenakengin
  • Aktif Haberler
  • iyeka
    10 Haziran 2020 09:55
    1 0
    Cok begendim cok hos cok tatli
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK