Engelsiz Bir Dünya

Kocaeli’nin Körfez ve Derince İlçelerinde görev yapan Fen Bilimleri,Matematik,İngilizce,Bilişim Teknolojileri ve Yazılım öğretmenlerinden oluşan beş kişilik ekip 2 Aralık 2021 tarihinde                YAŞAM VARSA UMUT DA VARDIR sloganıyla ENGELSİZ BİR DÜNYA eTwinning Projesini kurdu.        Proje 12-15 yaş aralığında 23 öğrenciye uygulandı.

Körfezkent Emlak Konut Ortaokulunda Fen Bilimleri Öğretmeni Zuhal KORKMAZ ve Körfez BİLSEM de Matematik Öğretmeni Mustafa POSLU’nun kuruculuğunu yaptığı projenin üye öğretmenleri ise;

*Körfezkent Emlak Konut Ortaokulunda İngilizce Öğretmeni Özlem Merve SAÇ,

*Çelik Sanayi Ortaokulunda Fen Bilimleri Öğretmeni Seyhan KAYA BAŞOĞLU,

*Bekir Sıtkı Özer Ortaokulunda Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni Esra TEMÜR’dür.

‘’ENGELSİZ BİR DÜNYA’’ adlı projede  engellerin sadece fiziki olmadığının,başarının önündeki en büyük engelin ‘’düşünce engeli’’ olduğunun farkına varılması sağlanmıştır.Projenin en büyük amaçlarından biri engelli bireylere karşı olan bu “düşünce biçimi engeli” ni kaldırmaktır. Öğrencilerin aynı zamanda engelli bireylerin sosyal ve fiziki yaşamda karşılaştıkları zorlukları,olumsuzlukları tespit edip bunları nasıl kaldırabileceklerini düşünerek STEM modelini kullanılmış,öğrenciler çözümlere uygun bir robotik ürün çıkarmışlardır.Projede öğrencilerde kod okuryazarlığı bilinci gelişmiş, sistemli düşünme, problem çözme, olaylar arasındaki ilişkileri görme,yaratıcı düşünme becerileri ve empati kurma becerileri güçlenmiştir.

‘’Engelsiz Bir Dünya" eTwinning Projesi final sergisi kapsamında proje içerisinde olan Körfez Bilsem,Çelik Sanayi Ortaokulu,Bekir Sıtkı Özer Ortaokulu öğrencileri Körfezkent Emlak Konut Ortaokulunda buluştu. Proje ekibi proje boyunca yaptıkları çalışmaları 27 Nisan Çarşamba günü projenin final sergisinde sergiledi.Final sergisi Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Sergülen KURT’un katılımı,Körfezkent Emlak Konut Ortaokulu Okul Müdürü Ayhan GÖNÜLAÇAR’ın sorumluluğunda ,proje okulların idarecileri,velileri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.Sergide proje ekibi öğrencileri ve engelli bireylerle birçok sosyal etkinlik yapıldı.Sergide:

?Proje tanıtımı,

?Engelleri aşan Yasin Dağlı'nın konuşması ve resim sergisi,

?Engelli bireylerle ilgili umut ağacının yapımı,

?Proje sloganı YAŞAM VARSA UMUT DA VARDIR cümlesiyle ilgili boyama etkinliği,

?Proje ekibindeki bütün öğrencilerin STEM planları sonucunda yaptıkları ENGELSİZ MAHALLE robotik ürünlerin sergisi,

?Engelsiz müzik ve dans etkinliği,

?Engelsiz oyun etkinliği ve fide dikimi gerçekleşti.

 

  • 0 0
  • 07 Mayıs 2022 10:59 430
  • ozlemsac
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK