Erken Uyarı Sistemi Geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF ile anlaşmaya varılan ‘2021-2025 Ülke Programı’na göre, devamsızlık oranlarının azaltılması ve okul terkinin önlenmesi için okullardaki teknolojik alt yapı güçlendirilecek, bunun yanı sıra fiziki iyileştirme de sağlanacak.

Milliyet'ten Bahar Atakan'ın haberine göre; Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, UNICEF ile anlaşmaya varılan “2021-2025 Ülke Programı”nın öne çıkan başlıklarını açıkladı. İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, Özer’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, Kovid-19 nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitimin yeniden başlamasıyla ailelerin, “Çocuklar okula döndüğünde adapte ve iletişim sorunu yaşayacak mı” sorusunun cevabını aradığını kaydetti. Kabukcuoğlu, “Salgınla yüz yüze eğitimden kopan çocukların eğitime yeniden odaklanmaları için hangi çalışmaların yürütüldüğünü” sordu.

Proje hazır

Özer yanıtında, salgın sürecinde derslere yönelik basılı ve elektronik materyallerin öğrenci, öğretmen ve velilerin hizmetine sunulduğunu belirterek, UNICEF iş birliğiyle okul terki riski taşıyan öğrencilerin tespiti için erken uyarı sistemi kurulması ile okul terklerinin önlenmesine ilişkin proje hazırlandığını açıkladı. Özer, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nce belirlenecek illerde uygulanması planlanan ve 24 ay sürece projenin hazırlığının sürdüğünü belirtti. MEB ve UNICEF Türkiye Temsilciliği arasında 2021-2025 Ülke Programı kapsamında anlaşmaya varılan iş birliği alanlarıyla ilgili MEB ve UNICEF arasında ön görüşme yapıldığını aktardı. Ön görüşme sonucunda, “Yenilikçi, Kaliteli, Genç Dostu Öğrenme Ortam ve Hizmetleri” başlığının çalışma planında yer aldığını belirten Özer, şunları kaydetti:

İş birliği yapılacak

“Ortaöğretim düzeyinde eğitime erişim ve devam oranlarının artırılmasını amaçlayan programların geliştirilmesi, uygulanması, izlenmesi ve gereken kaynak, malzeme ve hizmetlerin teminine destek sağlama konusunda iş birliği yapılması için mutabakata varılmıştır. Devamsızlık oranlarının azaltılması, okul terkinin önlenmesi için okullarımızdaki teknoloji alt yapının güçlendirilmesi, fiziki iyileştirmenin sağlanması, ek öğrenme alanlarının (laboratuvar, kütüphane, spor alanları oluşturulması; salgın hastalık sonrası yüz yüze eğitim sürecinde yeniden motivasyon ve uyumun sağlanması için çalışmaların yürütülmesi; etkin bir okul izleme sisteminin oluşturulması; öğrencilerimiz için kaynak kitap, dijital materyal ve okul malzemesi desteğinin sağlanması gibi çalışmalar planlanmıştır.”

Dijital okur yazarlık daha da artırılacak

Özer “Akademik açıdan desteklenmeye ihtiyacı olan öğrencilere yönelik akademik destek programının tasarlanması, uygulanması ile izlenmesi ve değerlendirilmesine destek sağlama konusunda iş birliği yapılması için mutabakata varılmıştır. Öğrencilerimize akademik açıdan destek sağlayabilmek için akademik destek paketi kapsamında tamamlayıcı eğitimler verilmesi; kaynak kitap, dijital materyal hazırlanması; dijital okuryazarlığın artırılması için çalışmalar yürütülmesi, öğrencilerimizin akademik açıdan izlenmesi ve değerlendirmenin yapılması gibi çalışmalar planlanmıştır” dedi.

Bakar Özer ayrıca, yüz yüze eğitim başladığında rehber öğretmen/psikolojik danışmanların koordinesinde öğretmenler aracılığıyla okul öncesinden 12. sınıfa kadar tüm öğrencilere “Salgın Hastalık Psikoeğitim Programı” uygulandığını belirtti.

EĞİTİM TAKVİMİ

Yarıyıl Tatili: 24 Ocak-4 Şubat 2022

İkinci Dönem Başlangıç Tarihi: 7 Şubat 2022

İkinci Ara Tatil: 11-15 Nisan 2022

Eğitim Dönemi Bitiş Tarihi: 17 Haziran 2022

81 kente, 1170 yeni kütüphane kuruldu

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ekim ayı sonunda başlattığı “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi tüm hızıyla devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen proje kapsamında mevcut kütüphaneleri zenginleştirmek ve yeni kütüphaneler yapmak için gerekli ödenekler 81 ile gönderildi. Projeyle kurulan 1170 yeni kütüphanenin bir haftalık ara tatil sonrasına yetiştirildiğine dikkat çeken Bakan Özer, iki ay gibi kısa bir sürede projeyi tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

 

  • 1 27
  • 22 Kasım 2021 21:23 11.791
  • Aktif Haberler
  • sehery
    29 Kasım 2021 08:51
    0 0
    Bu Arada Devamsızlık Yapan öğrenciye Ne Gibi Bir Yaptırım Uygulanıyor Ki Devamsızlık Mektubundan Başka? Tüm Kademelerde Getirin Geri Devamsızlıktan Sınıfta Kalmayı Bakın Bakalım Devamsızlık Nasıl Engelleniyor?
  • sehery
    29 Kasım 2021 08:50
    1 0
    Yav He Diyesim Geldi... Temizlik Malzemesi Alamayan Okulların Mı Fiziki şartları İyileştirilecek? Hayaller Norveç Gerçekler Türkiye!!
  • dürüst
    28 Kasım 2021 21:40
    7 0
    geçiniz bunları. Öğretmenine bir masa sandalye veremeyen, teknolojiyi mi güçlendirecek. Ne faydası olacak. 25 yıldır erken uyarı sirenleri zaten çalıyor. Duyması gerekenler koltuklarında rahat içerisinde bu gün ne lüzumsuz iş yapsam deyip, abesle iştigal ediyorlar. eğitimin sorunlarının hiç birinin ise çözüldüğü yok. Başıboş, milli ve manevi duygulardan uzak, sorunlu bir gençlik yetişiyor. Yazacak çok şey var da ne okuyan, ne de bir şey yapan var. Gelsin çarpılar.
  • canyucellive
    26 Kasım 2021 09:44
    11 0
    7-14 ve 21 günde gönderilen devamsızlık mektuplarından projenin farkı ne ? 7 günde gönderilen devamsızlık mektubu erken uyarı sistemi değil mi ? son on yılda kaç öğrenci devamsızlıktan kaldı ? bu devamsızlıktan kalan öğrencilerin okula gelmeme nedenleri araştırılıp bir sonuca ulaşıldı mı ? nedenler ortadan kaldırıldı mı ? okula göndermeyen velilere yaptırım uygulandı mı? önce bu soruların cevaplarını bulalım. Projeler artık okullarda rutin olarak yapılan işlerin değiştirilmesi haline geldi. Bin yıllık yayla çorbasının içine üç tane minik köfte atıp ayran aşı diye değiştiriyoruz.
    ara elamana bu kadar ihtiyaç olan ülkede öncelikle zorunlu eğitimin 12 yıl olmasının doğruluğunun tartışılması lazım. bütün öğrencilerin 18 yaşında kadar eğitim içerisinde yer almasının doğru olup olmadığının araştırılması lazım.
    yaraya merhem olacak projeye ihtiyaç var, diğerlerinin hepsi maddi manevi emeklerin boşa harcanması.
  • egtm30
    25 Kasım 2021 14:39
    5 1
    Okumadan çarpı attım iyi birşeyler olacağına dair inancım kalmadı malesef.
  • halisane42
    23 Kasım 2021 23:40
    12 1
    Ya nelerle uğraşıyoruz, erken uyarı sistemi ne işe yarayacak?
    Öğrenci ve veli üzerinde hiçbir yaptırımın yok ki..!
    Bol bol proje üretin bakalım, proje kalabalığı yüzünden eğitimin kalitesi yerlerde...
    Proje kalabalığı yüzünden eğitime zaman mı kalıyor!!?
    Eğitimin gelişmesi için; Projeleri çoğaltmak yerine işin doğrusu, çözümleri ve icraatları çoğaltmak olmalı bence...
    Ama sözüm ona niyetiniz başkaysa o zaman bilemem tabii...
  • LegendArrow
    23 Kasım 2021 19:20
    5 1
    Erken uyarı sistemi :)):)):)):))
  • taylantaylan
    23 Kasım 2021 12:14
    17 1
    proje, yukarıdakilerin dünya kadar zaman harcayarak herhangi bir somut çözüme ulaşmayan çabalarının adıdır. iyi niyetle yapılır ama sonuç çıkmaz çünkü yapılacak tüm işler döner dolanır öğretmene yüklenir. öğretmen tek başına o kadar çok sorunla mücadele etmek zorundadır ki ne zamanı ne mecali kalır.
  • overdozz
    23 Kasım 2021 10:05
    17 1
    yeter ya heryerimiz proje oldu. bıhtıh yaaa.
  • carpediem03
    23 Kasım 2021 09:16
    16 1
    Valla bizim okulda kaloriferler 2 gün yanıyor 3 gün yanmıyor. Önce temel ihtiyaçlar giderilse de daha sonra ne yapılacaksa yapılsa....
    İlk göreve başladığım zamanlarda da her okula bilgisayar lab. kurulmuştu, görev yaptığım okulda bilgisayar lab. oluşturacak derslik yoktu.
  • harunca
    23 Kasım 2021 09:11
    26 1
    Bayılıyorum böyle haberlere. Oturdukları konforlu masalarında "hımmm bugün acaba ne yapsak" sorusundan hareketle problemin yaşandığı mekanları incelemek yerine kendi iç dünyalarına yaptıkları yolculukla keşfedilen (!) çözümler beni benden alıyor.
    Bu tür çalışmalar sitemin insanlara yönelik "bakın eğitim için ne kadar ince düşünüyoruz" algısı için birer aldatma aracı. Gerçekten eğitime dair bir şey yapacaksanız gelin öğretmene sorun, o size fazlasıyla yardımcı olur. Eğer samimiyseniz...
  • airtor
    23 Kasım 2021 08:00
    24 1
    önce okullara hizmetli atayın da diğer büyük işleri sonra yaparsınız
  • enes5838
    23 Kasım 2021 00:26
    42 1
    Öğretmenden başka her gün köye gidip gelmek zorunda olan kaç tane meslek var? Cidden soruyorum.
    Polis-Jandarma'nın altında devletin arabası.
    Sağlıkçının keza öyle.
    Belediye, valilik vs hepsinde devletin resmi hizmet arabaları.
    Şehir içi ulaşımdan bahsetmiyorum burada. Kalkıp da onunla şahsi aracını iş için kullanmak zorunda bırakılan insanları karşılaştırmayın. Keşke işim minibüs-tramvayla ulaşım sağlayabileceğim bir yerde olsaydı. Lafını bile etmezdim. Karda kışta yollara kendi arabasıyla düşen öğretmenlerden bahsediyorum. Yakıt parasını geçtim. Bu arabanın envai çeşit masrafı olduğunu herkes bilir. Kaza, arıza vs olsa -Allah korusun- kimsenin umurunda olmazsın. Cepten...

    Kamu çalışanları arasında öğretmenden fazla eleştirileni de öğretmenden fazla cebinden harcayanı da bulamazsın.net
  • turaç
    22 Kasım 2021 23:36
    14 11
    "Yol parası veren başka bir kamu çalışanı bulamasınız."
  • turaç
    22 Kasım 2021 23:35
    7 17
    Yol parası veren başka kamu çalışanı yok mu?
  • enes5838
    22 Kasım 2021 21:38
    45 2
    Öğretmenin sisteme olan inancını bitirdiniz. Ne yapsanız boş.
    Öğretmen değersiz. Aldığı maaş karın tokluğu... Yol parası veren başka bir kamu çalışanı bulamasınız. Öğretmen kadar a maaş alıp da mesleğine bu kadar para harcayan başka kamu görevlisi yoktur. Masa başı memuru olsaydık daha iyiydi.
    Hala yok şu proje yok bu proje... Bunları uygulayacak olan öğretmen ve öğretmende motivasyon bırakmadınız.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK