Erzincan'da HES Kodu Sorgusu Yapılmadan Okullara Girilemeyecek

Erzincan Valiliği, Koronavirüs (Kovid-19) Salgını İle Mücadele Kapsamında İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nce Alınan Tedbirlere İlişkin Karar/2 doğrultusunda öğrenci, veli, görevli ve ziyaretçilerin HES kodu sorgulamalarının yapılmadan okul ve pansiyonlara alınmayacağını bildirdi. 
 
Koronavirüs (Kovid-19) Salgını İle Mücadele Kapsamında İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nce Alınan Tedbirlere İlişkin Karar:
 
''İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 26. Maddesi gereği, Valimiz Sayın Mehmet Makas başkanlığında 04.11.2020 tarihinde aşağıda isimleri ve imzaları bulunan üyelerin katılımıyla toplanarak koronavirüsle mücadele alınan kararlara ek olarak aşağıdaki kararları almıştır.
 
GÜNDEM GEREĞİ:
 
Ülkemizde de içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler belirlenmektedir.
Bu çerçevede;
 
İlimiz genelinde belirlenen sınıflar seviyelerinde yüz yüze eğitimler başlamış olup salgınla mücadelede aşağıdaki kararlar alınmıştır.
 
1) Öğrenciler, görevli tüm personeller, veliler ve ziyaretçilerin günlük olarak HES kodu sorgulamalarının yapılarak okul ve pansiyonlara alınmalarına ayrıca okul idareleri ve öğretmenlerimizce sınıflarda toplu HES kodu uygulamasının günlük takibinin sağlanmasına ve vaka tespit edilmesi halinde gerekli bildirimlerin yapılmasına,
 
2) Semptom ve ateş ölçümlerinin düzenli olarak yapılarak kayıt altına alınmasına, 
 
3) Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu” ile Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulunun hazırladığı “Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi”nin “Covid-19 Kapsamında Okul Pansiyonlarında Alınması Gereken Önlemler” başlığı altında belirtilen kural ve tedbirlerin uygulanmasına ve gerekli tüm koşulların sağlanmasına,
 
Bu hususlarda Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. Maddeleri uyarınca Meclisimizce yukarıda alınan kararların ve daha önceki alınan kararlarımızın ilgili birim amirleri ve sıralı sorumlu amirler tarafından takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''
 
 
  • 1 0
  • 04 Kasım 2020 23:24 7.740
  • Aktif Haberler
  • şule44
    05 Kasım 2020 22:57
    1 0
    Bizde uzun zamndır yapılıyor veliler kapıda çocuklarını bekleyip aliyor.
  • cmustafaengin
    05 Kasım 2020 17:50
    2 0
    Şu lanet olası virüs bitse de hergün yeni bir şeyle uyanmasak! Ayrıca çocuk okula gelmiyor, hocam felaket ateşi var, boğazı ağrıyor diyorlar. Sonra bir bakıyoruz ertesi gün geliyor. Şimdi de karantina da!
  • oğulgazi
    05 Kasım 2020 15:52
    4 0
    Ankara'da çalıştığım okulda hizmetli yok. Şu pandemi döneminde olacak şey mi bu...Allah yardımcımız olsun.
  • bir adam
    05 Kasım 2020 12:38
    11 0
    Hastalık saklanıyor. Temaslı yakınlar söylenmiyor. Doğru veri girişlerini engelliyor özellikle köylerdeki veliler.
  • ruzgarneo
    05 Kasım 2020 11:56
    14 0
    Hes kodu zorunlu olsa ne olacak. Veli doktora gitmiyor. Çocuğu 2 gün evde dinlendirip edip 3. gün okula gönderiyorlar. Okulla birlikte bununla mücadele edemeyiz. Okula kömür bile gelmedi. Havalar soğudu. Kim korona, kim grip, kim soğuk aldı iyice karışacak.
  • hll-22
    05 Kasım 2020 11:48
    9 0
    Veliler ateşi var çocuğumun diye bir gün göndermiyorlar okula .Ertesi gün gönderiyorlar.Çocuk ta grip mi yoksa virüs mü var bilemiyoruz .Aile testte yaptırmıyor.Çok sıkıntılı bir durum
  • Oguz8
    05 Kasım 2020 09:37
    22 1
    Şu illet bitse de insanlar şaşkın kararlar almaktan kurtulsa. Özellikle de Meb'deki "Okulum Temiz" gibi saçmalıklar...
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK