Etwinning İklim Değişikliği Kahramanları / Climate Change Heroes Projesi

“İklim Değişikliği Kahramanları: Climate Change Heroes” projesi daha temiz bir Dünya oluşturmak için insanları ve toplulukları iklim hareketinde yer almaya davet eden bir projedir. Proje; Türkiye’nin çeşitli illerinden 9 Türk öğretmen logoile 3 Yabancı ülkeden (Sırbistan ,İspanya ,Yunanistan) 4 öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen uluslararası bir projedir.

Proje, iklim değişikliği hakkında bilgi edinmek; tüm proje ortaklarına, öğrencilerimize doğa sevgisi kazandırmak; iklim değişikliği hakkında farkındalık oluşturmak; öğrencilere rol model olmak amaçlar olarak belirlenmiştir. Ayrıca iklim değişikliğinin önemli bir sorun olduğunu fark etmelerini ve çözümlerini düşünmeye başlamalarını sağlayacak şekilde tanıtmak da amaçlanmıştır.

Projede öğrenci merkezli ve web2.0 araçlarının aktif kullanıldığı etkinlikler yapılacaktır. Doğa yürüyüşü yapılarak öğrencilerin keşfetme duyguları aktif hale getirilecektir. Grup çalışması ile iklim değişliğine dikkat çekecek poster sunumlar yapılacaktır. Atık maddeleri kullanarak iklim değişikliğinin etkilerini azaltabilecek materyaller yapılarak hem geri dönüşümün önemi vurgulanacak, hem de keyifli vakit geçirilmesi sağlanacaktır. Öğrenciler tarafından ağaç dikimi yapılarak geleceğimize bir nefes bırakmalarının gerekliliği vurgulanacaktır.

Ocak 2024 – Nisan 2024 tarihleri arasında 120 günlük ortak çalışma takvimi kapsamında; Doğa Keşfinden ortak etkinliklere kadar iklim değişikliğini benimsemiş, doğa sevgisi kazanmış iklim kahramanları rozeti almış okullar yaratılarak proje bağlamında Ülkemizde ve ortak ülkelerde farkındalık yaratılmış olacaktır.

  • 1 0
  • 12 Şubat 2024 09:13 217
  • Drabia
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK