İlkokulda öğrencilere ev ödevi verilmemesi durumunda velinin şikayet hakkı var mı? öğretmen ödev vermek zorunda mı? bir yaptırımı var mı? varsa bununla ilgili yazı, karar paylaşır mısınız?
Odev vermek zorunda degil.Ornegin 1 hafta sonra fotokopi odevini ortadan kaldiriyorum.Okuma yazma odevleri veeecegim.Kagit olmus 150 lira, murekkep 550 lira.
Daha önce meb bakanlarının birçok defa tatillerde ödev verilmesin açıklama ve resmi yazıları var. Hatta ödev verdiği için soruşturma açılan öğretmen haberleri hatırlıyorum...😊
Ödev vermiyor diye şikayet etse bile böyle bir sıkıntı yok..karar mekanizması siz oldugunuz için veri isterse Avrupa birliğine şikayet etsin ...herhangi bir karar yok hatta bakanın açıklaması var eve ödev vermeyin diye..o veliye bakanın açıklamasını goster
İlkokul ödev yönetmeliği, öğrencilerin sorumluluk bilincini geliştirmek, öğrenmeyi pekiştirmek ve araştırma becerisi kazandırmak amaçlıdır. Milli Eğitim Bakanlığı MEB düzenlemelerine göre ödevler; öğrencinin bizzat kendisinin yapabileceği, seviyesine uygun, yaratıcı ve zamanında teslim edilebilir olmalıdır. Genel pedagojik yaklaşım, özellikle 1. ve 2. sınıflarda ağır ev ödevlerinden kaçınılması yönündedir.
Hocam ödevin bir anlamı kalmadı ki ! Yapay zekaya yaptırılıyor ödevler. Birkaç bilinçli veli dışında durum öyle.
Ben vermiyordum. Veli sikayet ediyordu, yanima gelip, yuzume :) Muhtemelen idareye de etmistir.