Evde Kal Evde Öğren (Stay At Home Learn At Home) Projesi

Covid-19 salgını nedeniyle Türkiye ve birçok ülkedeki okulların kapanmasıyla uzaktan öğretime geçildi.

Bursa- Orhangazi Ali Tekin İlkokulu 3/A sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmeni Selda ERDAĞI ile "Evde Kal Evde Öğren(Stay At Home Learn At Home) eTwinning projesine katıldılar. Projeye 17 farklı ülkeden 39 öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Projede: Türkiye, Almanya, Arnavutluk, Bosna -Hersek, Ermenistan, Gürcistan, İspanya, İtalya, Kuzey Makedonya, Letonya, Polonya, Portekiz, Romanya, Sırbistan, Tunus, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti yer alıyor. Projeye katılan öğretmenler öğrencileri, eTwinning platformu üzerinden evlerinde aileleriyle birlikte yapabilecekleri etkinliklere yönlendirip daha verimli vakit geçirmelerini sağlıyor.

Amaç: öğrencilerin evde eğlenerek öğrenmeleri ve öğrenimlerine çevrimiçi devam etmelerini sağlamak. Proje planına göre öğrenciler; şiir,  resim, drama, okuma,  yazma, dinleme ve bilim alanlarında içerik üretiyorlar. Etkinliklerin bir kısmı da İngilizce olarak gerçekleştiriliyor.

Öğretmen, öğrenci ve velilere anketler uygulanıyor, öğrenciler arası yarışmalar düzenleniyor. Karışık ülke takımlarıyla çalışan öğrencilerin dil, iletişim, yaratıcılık, problem çözme becerileri gelişirken özgüvenleri artıyor.

  • 4 9
  • 14 Haziran 2020 12:06 3.549
  • Selda16
  • Aktif Haberler
  • kutay07
    16 Haziran 2020 16:27
    5 0
    Evde kal evde kal...
    Seminere okulda kal
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK