Evinizi Okula Dönüştürün

Uzmanlar, aileleri uyarıyor: “Uzun zamandır evde olan öğrenci sıkıntı yaşayabilir. Evin bir odası okul ortamına dönüştürülmeli. Yatarak ya da yere uzanarak ders çalışmak odaklanmayı azaltır”

13 Mart'ta 1 hafta ara tatil yaptıktan sonra 23 Mart'ta uzaktan eğitime başlayan 18 milyon öğrenci, 1 aydan fazla bir süredir evde. Okulların kapalı kalma süresinin de uzatılıp uazatılmayacağı ise henüz net değil. Bu süre uzayabilir. Özel bir okulun Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz, 23 Mart'ta başlanan uzaktan eğitime ilginin günler geçtikçe azalmaya başladığını, öğrenmeye ilgisi azalan öğrencileri gelecekte daha sıkıntılı günlerin beklediğini söyledi. Bu noktada ailelere büyük görevler düştüğünü hatırlatan Yılmaz "Evinizi bir an önce okula dönüştürün" dedi. Yılmaz, ailelere şu önerilerde bulundu:

* Evinizin bir odasını okul ortamına dönüştürün. Bu oda öğrencinin uzaktan eğitim derslerini rahatça izleyeceği, televizyon veya bilgisayarın olduğu bir oda olmalı.

* Öğrenci çalışmaları mutlaka bir masada yapmalı, koltukta oturarak, yatarak veya yere uzanarak öğrencinin derse odaklanması dolayısıyla öğrenmesi mümkün değildir.

* Öğrenci çalıştığı sürece odasına girilip çıkılmamalı, diğer odalardan öğrencinin ilgisini dağıtacak sesler (TV, radyo,yüksek sesle konuşma vb.) gelmemelidir.

* Öğrencinin çalışmalarının aksamaması için, sabah 8.30'da kahvaltısını yapmış olarak uzaktan eğitim çalışmalarına başlaması, gün içinde yapması gereken çalışmaları aksatmaması ve okul dönemindeki gibi belirli saatlerde yatıp kalkması sağlanmalıdır.

* Günün belirlenen bir saatinde aile fertlerinin birlikte yapacağı etkinlikler çocukların kendilerine olan güven duygularını güçlendirecektir.

* Öğrencinin aile fertlerinden biri olarak günlük görevlerini yerine getirme sorumluluğu vermeyi ihmal etmeyin.

* Ebeveynler çocuklarının eğitimini önemsemez, çocuğun çalışmalarına saygı göstermez ve onu öğrenmeye motive etmezlerse en düzenli çalışan öğrenciler bile bir süre sonra derslerden uzaklaşmaya başlayacaklardır.

 

  • 4 17
  • 17 Nisan 2020 23:27 8.085
  • Aktif Haberler
  • metalmania
    20 Nisan 2020 13:05
    0 0
    Önceden ' okullar , eğlence alanına dönüşsün, okullar evimiz olsun ' vardı Şimdi evler , okula dönüşsün..."
  • DUYGU3441
    19 Nisan 2020 22:10
    3 0
    uzman derken ? nerenin uzmanı bu değerli kişiler ? hani Kemal Sunal diyordu ya " ağam eğlenir bizimle " tam da öyle . saygılar
  • m.altuntug@gmai
    18 Nisan 2020 23:17
    3 0
    Standartları düşününce pek mümkün gibi durmuyor
  • Oguz3838
    18 Nisan 2020 17:52
    14 2
    ''Uzmanlar''dan sonrasını okumaya gerek yok. Bu uzman dedikleri, ülke gerçeklerinden bihaber, kendilerine bir oda tahsis edilmiş ve milleti kendi etrafındaki imkanlara sahip insanlar gibi zannediyorlar.

    Karar için danışılanların halktan bu kadar kopuk olduğunu görmek içimizi burkuyor. İnşaallah bir gün bu kopukluk son bulur.
  • memetrabia
    18 Nisan 2020 14:14
    3 4
    Öncelikler yemek masası masa tenisi için,halıyı golf sahası için sehpaları 3 vuruş futbol için,koridoru da futbol sahası için kullanıyorum.Verilen ödevleri gayet severek yapıyor çocuğum.Saygılar.
  • mü_ce
    18 Nisan 2020 12:44
    16 1
    "Evin bir odası"ndan sonrasını okumadım. Şaka gibi ama değil. Bu ülkenin yarısından fazlası, hatta çok daha fazlasının hangi ev ya da ekonomik şartlarda hayatlarını devam ettirdiğinin farkında olmadan yapılmış boş haber... İnsanlara akıl verileceği yerde onlara daha iyi bir yaşam olanakları sağlanmadığı sürece eğitimden de istenilen sonuç alınamayacaktır. Bu kadar net!
  • Can Yongası
    18 Nisan 2020 08:01
    6 3
    "Baba, 'Beden' ne zaman?"
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK