Fatih Öğretmenin Matematik Karavanı

Matematik öğretmeni Fatih Yıldıray (36), evde kaldığımız dönemde hem eğitimde hareketlilik sağlamak, hem de öğrencilere “Matematiği neden öğreniyoruz” sorusunun cevabını vermek için kendi hazırladığı karavanıyla yola çıktı. Kısıtlamalardan dolayı planları gecikse de Yıldıray’ın hedefi Türkiye’nin doğusundaki köy öğrencilerine ulaşmak. Yolda ise hem öğrencilere soru yazıyor, hem yol hikayesini kaleme alıyor...

Hürriyet'ten Zülal Atagün'ün haberi: Fatih Yıldıray, Selçuk Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümü mezunu. 14 yıldır Türkiye’nin farklı il ve ilçelerinde öğretmenlik yapan ve en son bir eğitim kurumuna ortak olan Yıldıray’ın en büyük hayali ise karavanla dünya turuna çıkmak olmuş hep. “Yola çıktığımda öğretmen olmanın getirdiği birikimi de bu yolculukta kullanmayı istiyordum ama bunu nasıl yapacağımdan çok emin değildim” diyen Yıldıray, geçirdiği rahatsızlıkla birlikte hastanede kaldığı günlerde kendi düşüncelerini harekete geçirmeye karar verdiğini belirtiyor. Fatih öğretmen “Matematik Karavanı” fikrinin bu motivasyonla doğduğunu söyleyerek ekliyor: “Her şeyi bırakıp yola çıkma fikri o kadar ağır bastı ki, tüm hisselerimi satıp, her şeyi bırakıp yola çıktım”

NEDEN MATEMATİK ÖĞRENDİKLERİNİ BİLMİYORLAR

Pandemi sürecinde evde geçirdiğimiz günleri hareketlendirip hem de öğrencilere yeni bakış açısı katmak amacıyla karavanını hazırlayıp yola çıkan Fatih öğretmen, öğrencilerin “Neden Matematik Öğreniyoruz” sorusuna verecek bir cevabı olmadığını düşünüyor. Yıldıray bu eksikle ilgili olarak başlattığı yolculuğuyla ilgili olarak şunları söylüyor: “Bu soruyu soruduğumda genellikle ‘bakkalda alışveriş yapabilmek için’ ya da ‘sınavdan geçebilmek için’ cevabını alıyorum. O yüzden bu yolculukta ulaşabildiğim kadar öğrenciyi matematikle gerçekten tanıştırmak istedim. Öğrenciler matematikte çözdüğü soruların ne işe yaradığını bilmezlerse o soruları çözmek istemeyeceklerdir tabii ki. Matematiğin ne işe yaradığını bilmeyen biri neden o dersi sevsin? Neden o derse çalışmak istesin?” Bu sebeple buluştuğu 7 ve 8’inci sınıf öğrencileriyle önce bu konuyu gündeme taşıyıp tartışıyor, ardından da test sorusu olmayan mantık muhakeme sorularıyla öğrencilerle etkileşime geçiyor. 5 ve 6’ncı sınıf öğrencileriyle ise matematik oyunları üzerinden çalışıyor.

AMACIM VERİ TOPLAMAK

Matematik Karavanı yolculuğunun ikinci projesi “Öğretmen buluşmaları” ise sosyal medya üzerinden ilerliyor. Bölgedeki öğretmenlerle iletişime geçen Fatih öğretmen, “Buluşmalardan en temel beklentim ise veri toplamak, farklı coğrafi bölgelerde görev yapan öğretmenlerin hangi düşüncelere sahip olduğunu anlamaya çalışıyorum. Bununla birlikte onlara gelecekle ilgili umut aşılamaya çalışıyorum. Öğrencilerinin çok başarılı olabileceğine onları inandırmaya çalışıyorum. Güzel şeylerin altını biraz çizdiğinizde daha güzel bir hikaye ortaya çıkabiliyor” diyor.

 

  • 6 8
  • 09 Mayıs 2021 04:57 4.721
  • Aktif Haberler
  • korhan83
    12 Mayıs 2021 17:53
    0 0
    Matematikçi ayağınıza geldi.
  • php_korsan
    09 Mayıs 2021 18:12
    8 4
    Öyle değil sayın hocam.Kitap taşımak bir günümü bile almaz.Ders vermek amacıyla arabayla hergun sokağa çıkmak mesele.Ben kısıtlama günlerinde evde oturdum.
  • klavuz2
    09 Mayıs 2021 15:33
    5 12

    php_korsan
    İleti: 10.210 mesajıniz

    6 saate göre aldım.Her zaman da 4 ders yapmadım yeri geldi 6 ders.Hatta anlaşılmayan bir ders konusu üstünde gruplara ayirdigim öğrencilere özel ders yaptığım da oldu.Arabamla tek tek evlere akşam kitap taşıdım, matbaada hazırlattığım eglenceli 100 sayfalık fotokopileri evlere yanında cikolatasiyla bıraktım.
    Yani bu veliler yada müdür sen neden sürekli 4 ders yapıyorsun diyemezler.Cunku aldığım 1.sinif şu anda 3.sinif seviyesinde okuyor yardımsız test çozuyorlar.

    Siz zaten gidiyormuşsunuz
  • yakamoz95
    09 Mayıs 2021 13:10
    3 6
    "Evrenin dili matematiktir."
    GALİLEO
  • php_korsan
    09 Mayıs 2021 11:11
    7 12
    Tebrik ederim.Bir valiye sorayım.Eger izin veriyorlarsa ben de arabamla tek tek öğrencilerin mahallesine gideyim de ders vereyim.Fikir güzel.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK