First Class eTwinning Projesi

Proje hakkında

Egitim öğretim sürecini destekleyecek, pandemi nedeniyle uzaktan eğitim de öngörülerek kullanılacak yöntem ve teknikleri uygulamak. 1. Sınıflarda etwinning i tanıtmak, proje tabanlı öğrenme kültürü oluşturmak. Öğrencileri web2 araçları ile tanıştırmak.

To implement the methods and techniques that will support the education and training process and will be used foreseen in distance education due to the pandemic. 1. To introduce eTwinning in classes, to create a culture of project-based learning. To introduce students to web2 tools.

HEDEFLER

Öğrencilerin eTwinningi tanıması, işbirlikçi çalışmalarda bulunması, ortak ürünler ortaya koyabilmesi, animasyon ve oyun araçları gibi kolay web2 araçları ile tanışarak güvenli internet kullanımı alt yapısının oluşturulması, video içeriklerle olası uzaktan egitim senaryolarında zamandan ve mekandan bağımsız çalışmalardan faydalanabilmesi.

Kodlama ve 1. Sınıf müfredat içeriğine uygun Steam uygulama örnek çalışmalarda bulunulması

Students get to know eTwinning, collaborate, create joint products, create a secure internet usage infrastructure by meeting with easy web2 tools such as animation and game tools, and benefit from time and place independent studies in possible distance education scenarios with video content. Making Steam application case studies suitable for coding and 1st grade curriculum content

ÇALIŞMA SÜRECİ

Projemiz 15 eylül itibariyle başlayıp 1 Ocak itibariyle bitecektir 4 aylık süreçte ortaklarımızla hedeflenen çalışmalarımız şu şekildedir:

Web sitesi tasarlayarak ortak ders videolarını ve proje çalışmalarını yüklemek

Proje ortaklarının Google classroom ve class dojo gibi web2 araçlarını kullanmaya tesvik etmek

Ebook, sanal sergi gibi ortak ürünler ortaya koymak

Belirli gün ve haftalarda yeşil ekran uygulamaları ile kamu sporları oluşturmak.

Sınıf içerisinde uygulanacak kas gelişimini destekleyecek tasarım ve beceri ürünlerini ortaklarla paralel takvimlerde uygulamak

Takım çalışmalarını seçilen belirli gün ve hafta çalışmaları ile oluşturmak

Eylül ayı: Sınıf maskotu seçimi, veli ve öğretmen ön testleri, afis ve logo tasarlama, İlköğretim Haftası şiir video içerikleri karışık takım ve sınıf takımı çalışmaları

Ekim ayı: Cumhuriyet Bayramı çalışmaları, Pandemi kamu spotu oluşturma

Kasım ayı:Öğretmenler Günü, kolay STEAM içerik

Aralık ayı: Engelliler Haftası, final ürün çalışma son test

BEKLENEN SONUÇLAR

Sanal sergi oluşturmak. Takım çalışmaları ile ortak ürün oluşturmak. Dans ve ritm ile Okuma Bayramı etkinliğini video içeriklerle oluşturmak.

Creating a virtual exhibition. Creating joint products with teamwork. Creating the Reading Day event with dance and rhythm with video content.

 

First Class Etwinning Projesi Sona Erdi

Antalya Altınova İlkokulunda 1/F Sınıf Öğretmeni Görkem Kerimoğlu ve 1/G Sınıf Öğretmeni Rabia Kılınç 'ın ortak olarak yürüttüğü FIRST CLASS eTwinning Pojesi sona erdi.

Projede 1. sınıf öğrencileri yapılan etkinliklerle , okuma yazma sürecini eğlenceli bir şekilde geçirdi.

Ayrıca dijital ortamda oluşturulan oyunlarla okuma yazma serüvenini mutlu bir şekilde sonlandırdılar.

 

Altınova İlkokulu

  • 1 6
  • 28 Mart 2021 00:14 752
  • rkılınc
  • Aktif Haberler
  • ebrugs55
    28 Mart 2021 20:28
    0 2
    Başarılar
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK