Son İletiler

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 20
151
Atama ve Yer Değiştirme / Ynt: Eş Durumunu Merakla Bekleyenler...
« Son İleti Gönderen: faul Dün, 16:41:21 »
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Milli eğitim bakanlığı y.tekin bakanlığı oldu.parmağına taktı oynatıyo.ne hak kaldı ne hukuk.nasıl istersem öyle
Müsteşar olduğu zaman bile başa bela bir sürü işe imza atmıştı.  Maalesef yıllar geçti ve öğretmen lehine ciddi hiçbir şeye imza atmayacağı gibi hani derler ya görevde olduğu sürece bunlar iyi günleriniz..
152
Atama ve Yer Değiştirme / Ynt: Rotasyon Tekrar Gündemde
« Son İleti Gönderen: yade47 Dün, 16:34:03 »
Rotasyonun yapılması demek binlerce öğretmenin yer değiştirmesi ve ailerin şimdiye kadar ailesini ,evini,çocuğunu en yakın okula tayin istemiş ve okula göre yaşamlarını sürdürüyorlar,ev
 kirala ,taşınma,çocuğun okulunu değiştir,servisi tut vb.nedenler değerli meslektaşlarımız mağdur olacak diye düşünüyorum, rotasyona hayır diyorum.selamlar,
153
« Son İleti Gönderen: übübü Dün, 16:30:30 »
Uşak tüm ilçeler aynı kategoride.
154
« Son İleti Gönderen: fuat222 Dün, 16:10:21 »
Hocam uygulanmayacaksa resmi gazetede özene bezene ayrıntısı ile neden çıkarıldı dün gece madem öyle ömk danda çıkarılmış durasyadı yerinde.
Hocam yeni bir durum degil. Önceki yönetmelikte de vardı. İlerde lazim olur hazir tutuyorlar tahminimce
155
« Son İleti Gönderen: niluferr Dün, 16:03:26 »
Bunun kapsamı genişletilip tüm okul çalışanları hizmetlileri de kapsamali diye düşünüyorum. Kanunu yazalım nasıl olsa uygulanmaz mantığından çıkılmalı askerler gibi düzenli şekilde herkes kendini hazırlamalı.
Hizmetli konusuna katiliyorum.
156
Atama ve Yer Değiştirme / Ynt: Norm Fazlası Öğretmenler
« Son İleti Gönderen: isikayhan Dün, 16:00:03 »
kontenjanlar biryerde paylaşıl dı mı ?

Hayır
157
« Son İleti Gönderen: isikayhan Dün, 15:59:34 »
Hocam uygulanmayacaksa resmi gazetede özene bezene ayrıntısı ile neden çıkarıldı dün gece madem öyle ömk danda çıkarılmış durasyadı yerinde.

Mantık aramıyorum artık.
Hazırda bulunsun, ilerisi için belki ...
158
Atama ve Yer Değiştirme / Ynt: 2026 Alan Değişikliği
« Son İleti Gönderen: Baydur Dün, 15:58:48 »
Alan degisikligi aslinda bakanligin cok isine yarar.En cok siniftan ilk atama aliniyor.Tayin ve norm fazlasi durumlarinda hic gidilmeyen, hemen terkedilen yerlerde bunu devreye alirsin.
Uzak bir koyde calismistim.Onlisans mezunu elektrikci, ortaokulda matematik fen derslerine giriyordu.Onlisans haberlesme mezununun ilcede PS salonu vardi bunu calistigim okulda ingilizce dersine sokmuslardi.Babasi emekli ogretmendi, ilce meb muduru arkadasi idi.Neler gorduk neler.Şu an ozel universitede yazilim muhendisligi okuyorum bizim gibi adamlari yapmazlar.
Şimdi Karsta Catherina otelde olmak vardi.Yikilasi Kars nasilda Moskovaya benziyor.Kagizmanin bakkallarini özledim✈️
159
« Son İleti Gönderen: Fatih17 Dün, 15:57:37 »
İstanbul'da yüksek puanla kapaticaktir, diğer illere de istekli az olacaktir. Yaşadığı çevreden uzaklaşmak isteyen için bir tercih. En kötüsü alan değişikliği ifadesinin kaldırılması olurdu. Buna da şükür.
160
« Son İleti Gönderen: ilkayduru Dün, 15:56:08 »
Sosyal medyada bir öğretmen arkadaş gördüm neredeyse ağlayacak😃 12 yıldır bulunduğun okulda ayak izinin olmadığı yer yoktur😃
161
Eğitim-Öğretim / Ynt: Ösym, Aöf Sınav Görevleri Bölümü
« Son İleti Gönderen: marie calude Dün, 15:55:52 »
21 Aralık 2025 Gazi gis ödeme yatan var mı
162
« Son İleti Gönderen: losar Dün, 15:55:17 »
kontenjanlar biryerde paylaşıl dı mı ?
163
« Son İleti Gönderen: losar Dün, 15:54:34 »
rotasyon önceden de vardı  yeni birşey gibi tartışılıyor zaten uygulanmıyor
164
« Son İleti Gönderen: befer Dün, 15:48:32 »
Bunun kapsamı genişletilip tüm okul çalışanları hizmetlileri de kapsamali diye düşünüyorum. Kanunu yazalım nasıl olsa uygulanmaz mantığından çıkılmalı askerler gibi düzenli şekilde herkes kendini hazırlamalı.
165
« Son İleti Gönderen: losar Dün, 15:46:07 »
eş özrü bu maddeyle iliçinde bitmiş oldu :(
166
« Son İleti Gönderen: mosit Dün, 15:44:20 »
Asıl endişe kaynağı rotasyonun kendisi değil; bu sürecin, her zaman olduğu gibi hakkaniyet çerçevesinde yürütülmeyeceğine dair duyulan güvensizliktir.
167
« Son İleti Gönderen: Belki olur Dün, 15:38:44 »
Kesinlikle öyle. Şu an il dışının olacak olması bizlerin değil , bakanlığın işine yarayacak çoğunlukla. Hocamın da dediği gibi bizim isteklerimizin falan %5 bile bi önemi ya da alınan kararlarda etki gücü olduğunu düşünmüyorum. Onların işine nasıl gelecekse o şekilde düzenleyip önümüze koyuyorlar ve afiyet olsun diyorlar. Neyse, hakkımızda hayırlısı olsun artık…
168
« Son İleti Gönderen: ahmet.55 Dün, 15:29:19 »
Bu yönetmelik eş özrünü kapsıyor olamaz. Öyle bir ibare gözükmüyor.
adı öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği.kapsıyor yani.
169
« Son İleti Gönderen: isikayhan Dün, 15:22:42 »
Yani resen olmasa bile il içi yapabiliyorum değil mi?

Üstteki şart tutuyorsa, evet.
170
« Son İleti Gönderen: mrt15 Dün, 15:08:39 »
İl dışı isteyenler var diye il dışı verilmiş değil,siz ne derseniz deyin karar vericilerin  niyetine göre bu işler yürüyor...Bizim konuşmamız ,beklentilerimiz bir anlam ifade etmiyor,bunu yakından gördük
171
« Son İleti Gönderen: dark city Dün, 15:07:51 »
Zor şartlarda çalışıp yüksek puan biriktirenlerin, bu emeklerinin karşılığını, gitmek istedikleri ildeki köylere bile atanmaya razı olarak görmek isterken 300'lü hatta daha fazla puanlarla.

Aynı okulda 15 yıldan fazla kalıp 200'e yakın puanlarla merkezde çalışmak hiç de vicdani olmasa gerek.
   Her yeni uygulamada mağdurlar olur.  Ama rotasyon yine de kanımca iyi olsa gerek.
    Zaten MEB, ezelden öyle bir sistem kurmalı ve uygulamalıydı ki herkes her yerde az ya da çok çalışmalıydı.
172
Milli eğitim bakanlığı y.tekin bakanlığı oldu.parmağına taktı oynatıyo.ne hak kaldı ne hukuk.nasıl istersem öyle
173
« Son İleti Gönderen: Sinex Dün, 15:05:01 »
Şu anki okul ve yeni okuldaki süre toplamı 3 yıl olmalı (30 Eylül'e göre):

İl içi isteğe bağlı yer değiştirmeler

MADDE 32

(4) Eğitim kurumunun kapanması, norm kadro değişikliği, hizmetin gereği ve benzeri nedenlerle görev yeri resen değiştirilen öğretmenlerin bulundukları eğitim kurumunda çalışılması gereken sürenin hesabında daha önceki eğitim kurumunda geçen hizmet süreleri birlikte değerlendirilir.

Yani resen olmasa bile il içi yapabiliyorum değil mi?
174
« Son İleti Gönderen: Yenibirisi Dün, 15:02:42 »
Güzel gelişme. Umarım uygularlar.
175
« Son İleti Gönderen: Taner ÖZER Dün, 14:59:20 »
Öğretmenleri nasıl daha fazla mağdur edebiliriz ?  İşte böyle. Bravo.
176
« Son İleti Gönderen: eyluld682 Dün, 14:58:52 »
Bu yönetmelik eş özrünü kapsıyor olamaz. Öyle bir ibare gözükmüyor.
177
« Son İleti Gönderen: majesteleri60 Dün, 14:56:04 »
Norm fazlası diyip her tarafa resen sürgüne gelince var.başka okula rotasyon diyince yok ne güzel dünya valla.bize az bile bunlar herkes kendi çıkarının peşinde.eş durumu da kaldırılmış aynı ilçe grubu içindeysen eş durumu yok.piyango gibi herkes kendi işine gelen madde arıyo.canı yanana kadar kimsenin umrunda değil bi şey.
178
« Son İleti Gönderen: Adler73 Dün, 14:54:33 »
Bence [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] hocamın bu mesajı bir cok soru işaretini gideriyor. Ben de kendisine katılıyorum
ÖMK taslağından şu fırka çıkarıldığı için şu an uygulanması mümkün gibi görünmüyor bence.

"Öğretmenlerin yer değişikliği
MADDE 18-

(2) Öğretmenlerin; atandıkları eğitim kurumunda en az üç eğitim öğretim yılı, aynı eğitim kurumunda en fazla 12 eğitim öğretim yılı görev yapmaları esastır."

İleride ÖMK'ya tekrar kanun değişikliği ile geri gelirse o zaman belki...
Alıntı
[link=topic=189080.msg6545694#msg6545694 date=1767958771]
Bence [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] hocamın bu mesajı bir cok soru işaretini gideriyor. Ben de kendisine katılıyorum
179
« Son İleti Gönderen: fuat222 Dün, 14:39:31 »
ÖMK taslağından şu fırka çıkarıldığı için şu an uygulanması mümkün gibi görünmüyor bence.

MADDE 18-

(2) Öğretmenlerin; atandıkları eğitim kurumunda en az üç eğitim öğretim yılı, aynı eğitim kurumunda en fazla 12 eğitim öğretim yılı görev yapmaları esastır."

180
« Son İleti Gönderen: Kupakızı Dün, 14:35:20 »
Okullarda kemikleşmiş kadrolar var insanlara mobbing uygulayan her istediğini yapan idarenin bile söz geçiremediği,  bunun kırılması için rotasyon şart bence.
181
« Son İleti Gönderen: Adler73 Dün, 14:35:18 »
yöneticilere yapılan rotasyon öğretmenlerede yapılacak .resmi gazetede yaınlandı resmisleşti işte yapımayacak olsa niye yayınlansın.adı üstünde resmi gazete.meb bu sene öğretmene rotasyonu uygulayacak.
182
Sistem her öğrenciye otomatik yazıyor tüm bilgileri.

Teşekkürler
183
« Son İleti Gönderen: haydars42 Dün, 14:32:19 »
Neresinolursa olsun en ücra yeri yazarım
Önce 1.2.3.4. Bölgeleri kaybettik
Hangi il olursa olsun giderim
70 ili kaybettik.

Bunları isteyecegimize ilimizde plan boş kadroların acilmasi icjn ugrasaydik iyiydi ama hala zaman geçmemiş olabilir
184
« Son İleti Gönderen: isikayhan Dün, 14:29:18 »
Merhabalar. Diyelim ki norm fazlası atamada tercih yaptım ve atandım ilimde 3 yılımıda fazlasıyla doldurdum. Mayıs ayındaki il içinde tekrar tayin  isteyebilir miyim?

Şu anki okul ve yeni okuldaki süre toplamı 3 yıl olmalı (30 Eylül'e göre):

İl içi isteğe bağlı yer değiştirmeler

MADDE 32

(4) Eğitim kurumunun kapanması, norm kadro değişikliği, hizmetin gereği ve benzeri nedenlerle görev yeri resen değiştirilen öğretmenlerin bulundukları eğitim kurumunda çalışılması gereken sürenin hesabında daha önceki eğitim kurumunda geçen hizmet süreleri birlikte değerlendirilir.

185
Hocam okul ve sınıf ismini nasıl yazdınız?

Sistem her öğrenciye otomatik yazıyor tüm bilgileri.
186
18.hafta günlük planlar+sınıf defteri doldurma çizelgesi +Dönem sonu faaliyet haftası slayt ve kılavuz ile kılavuzda yer alan işleniş planı
187
Genel Konular / Ynt: Anlamlı Yazılar
« Son İleti Gönderen: Kupakızı Dün, 14:26:56 »
Kime değer vereceğinizi bilmelisiniz. Suyu kıymetsiz bulana denizi verseniz nafile...
188
« Son İleti Gönderen: Sinex Dün, 14:25:42 »
Merhabalar. Diyelim ki norm fazlası atamada tercih yaptım ve atandım ilimde 3 yılımıda fazlasıyla doldurdum. Mayıs ayındaki il içinde tekrar tayin  isteyebilir miyim?
189
« Son İleti Gönderen: ix900 Dün, 14:23:49 »
Rotasyon olmasın diye cansiperane savunan arkadaşlar var. Burada yazdıkları dilde sebeplerinden farklı özde sebepleri çok belli aslında aman bana kimse dokunmasın.Bu zihniyet bizi bitiren zihniyet değil mi?
190
« Son İleti Gönderen: isikayhan Dün, 14:12:29 »
Teşekkürler hocam,  yani şimdi il grup kodu aynı olanlar eş özrü isteyemeyecek mi?? Saçmalık öyle ise aynı grupta olup birbirine uzak ilçeler var.. Daha ne çoraplar örülecek başımıza acaba..

Maalesef istenemeyecek.
191
« Son İleti Gönderen: gazili0606 Dün, 14:11:15 »
İhtiyaç ve Norm Kadro Fazlası Öğretmenlerin Yer Değiştirme Başvurusu (2026 Ocak)

192
İdari İşler / Ynt: E-Bordro ( Maaşlar Hakkında Soru Cevap)
« Son İleti Gönderen: ali_alpyagil Dün, 14:10:20 »
birde tesle ugrasmayalım
193
İdari İşler / Ynt: Önemli Duyurular!!
« Son İleti Gönderen: gazili0606 Dün, 14:09:26 »
İhtiyaç ve Norm Kadro Fazlası Öğretmenlerin Yer Değiştirme Başvurusu (2026 Ocak)

194
Şimdi sorunsuz giriyor e-okul. Raporlara gelişim raporları eklenmiş. Tasarımı değiştirmişler. Bir de geçen gün baktığımda altışar sayfa çıkıyordu. Şimdi beşer sayfaya düşürmüşler. Fakat beşinci sayfaya sadece küçük bir kısım çıkmış. Dört sayfaya sığdırılsa çok iyi olacak.

Ayrıca raporlar kısmında gelişim raporu için kapak eklenmiş. Çok hoş olmuş gerçekten.

Hocam okul ve sınıf ismini nasıl yazdınız?
195
Yeni eklenen gelişim raporundaki kapak kısmını okul ve sınıf bilgilerini elle mi yazacağız?
196
« Son İleti Gönderen: faul Dün, 14:02:36 »
Yönetmeliğin eklerinde, sayfanın en altında:

Teşekkürler hocam,  yani şimdi il grup kodu aynı olanlar eş özrü isteyemeyecek mi?? Saçmalık öyle ise aynı grupta olup birbirine uzak ilçeler var.. Daha ne çoraplar örülecek başımıza acaba..
197
2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Dönem Sonu Kültür, Sanat ve Spor Faaliyetleri Haftası Uygulama kılavuzuna bağlı kalınarak hazırlanmış etkinlik örnekleri "Sosyal Sorumluluk"
198
2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Dönem Sonu Kültür, Sanat ve Spor Faaliyetleri Haftası Uygulama kılavuzuna bağlı kalınarak hazırlanmış etkinlik örnekleri "Sosyal Sorumluluk"
199
« Son İleti Gönderen: TheMustt Dün, 13:54:17 »
Sayın hocam yöneticiye rotasyon varsa öğretmende olacak.Herkes kendi penceresinden bakıyor olaya,il içi il dışı atamalarda yaprak kımıldamıyor,norm fazlası öğretmenler atanamıyor niye çoğu okulda 12 yıl üstünü geçik belki 30 40 yıl çalışan öğretmen var. Ve bu olayın tuzu biberide şu oluyor rotasyonla 4 yıl 8 yıl yer değiştirmiş müdür müdür yardımcılarına yapılan haksızlıklar.Meb inşallah bu yıl öğretmene rotasyanu uygulayacak Allah büyüktür.
Siz rotasyonu dert edinin ben de özlük haklarımızı....
200
« Son İleti Gönderen: isikayhan Dün, 13:53:31 »

MADDE 18-

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 20

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK