Son İletiler

Sayfa: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 20
251
Atama ve Yer Değiştirme / Ynt: Rotasyon Tekrar Gündemde
« Son İleti Gönderen: cybermavi Dün, 12:06:46 »
Ha ben merkez deyim.yasim 46 olmuş artık. Ama 43 yaşında merkeze geldim.neden 18 yıl doğuda, köylerde bu kadar çalıştım.
252
« Son İleti Gönderen: Baydur Dün, 12:05:58 »
Rotasyon olmaz.Ebs
253
« Son İleti Gönderen: cybermavi Dün, 12:04:45 »
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Okul acildigindan beri kimsenin kadrolu olarak gelmedigi okulda calisiyorum. Beni burdan alip, en merkezdeki okula verdiklerinde (cogu kisinin hayali olan), kimin konforu artmis olacak?
ben dediğiniz yerlerde en az 10 yıl calismistirim hocam. Sobasından tut temizliğine ben yapıp birde bedavadan müdürlüğünü yapardım. Tereciye teremi satıyorsunuz.
254
Atama ve Yer Değiştirme / Ynt: 2026 Alan Değişikliği
« Son İleti Gönderen: Belki olur Dün, 12:02:12 »
İlgili alanla ilgili eğitim verilip ihtiyaç olana görevlendirilir hocam. Branşı değişmeyecek, görevlendirme olacak, net.
255
« Son İleti Gönderen: TheMustt Dün, 12:01:53 »
Ekdersimiz kuşa dönmüş,  uzm ve başöğretmen tazminatları emekliliğe yansımıyor,  maaş fakirlik sınırı altında kalmış,  5100 ile 5434 sayılı kanunlara tabii olanlar farklı emekli maaşı alacaklar.....
Bizim konuştuğumuz konuya bak..
256
İdari İşler / Ynt: Mebbis Ek Ders Modülü
« Son İleti Gönderen: kont02 Dün, 12:00:49 »
İlçeniz KBS'de eski tarihli ek ders bordrosu açtı mı?
Eski tarihli bordro acilmadi
257
« Son İleti Gönderen: ögretmen15 Dün, 12:00:12 »
Sertifika verip alan değişikliği diyebilir miyiz?
Yani başka bir alana kadrolu atama yok geçici görevlendirme var
258
« Son İleti Gönderen: ögretmen15 Dün, 11:59:25 »
Hayır diyemeyiz çünkü görevlendirilir ibaresi var atanır ibaresi yok
259
« Son İleti Gönderen: ailton Dün, 11:58:52 »
Gündemde yoksa yönetmeliğe de koyulmaması gerekir. Her tepki geldiğinde, aba altından sopa gösterir gibi işimize geldi uygularız, işimize gelmedi uygulamayız gibi bir sistem olamaz. Bu tamamen öğretmeni sindirmeye yönelik bir olaydır kesinlikle...
260
« Son İleti Gönderen: cybermavi Dün, 11:56:59 »
Ben simdi yan okula gecince daha mi verimli olacagim? Niye ki?
belki yan okuldan daha öte bı yerde okula gonderebilirler hocam.
261
« Son İleti Gönderen: mrt15 Dün, 11:54:53 »
.
262
İdari İşler / Ynt: Hizmet Puanı
« Son İleti Gönderen: pisko1978 Dün, 11:54:45 »
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] Geriye dönük verilen puanların silinmesi söz konusu olamaz
   hocam eskiden il zümre başkanlığı yapanlar ya da Türkiye derecesi olan öğretmenler ekletebiliyor mu belgelerini? yoksa bugünden itibaren mi geçerli olacak eski başkanlıklar işe yaramayacak mı
263
« Son İleti Gönderen: gazili0606 Dün, 11:54:26 »
Şöyle bir yeni bir fıkra da var yeni yönetmelikte:

İhtiyaç veya norm kadro fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri

MADDE 34-

(9) İhtiyaç veya norm kadro fazlası kadrolu öğretmenlerin Akademide eğitime alınarak öğretmen ihtiyacı bulunan diğer alanlarda görevlendirilmesi için Bakanlık tarafından gerekli tedbirler alınır.
264
« Son İleti Gönderen: olcaytaner Dün, 11:54:02 »
Bence maaşlarımız ile ilgili gündem oluşturmalıyız.
265
« Son İleti Gönderen: pisko1978 Dün, 11:52:10 »
Bu yönetmelik daha önce il zümre başkanlığı yapanları ya da Türkiye derecesi yapan öğretmenleri kapsıyor mu? sonuçta hizmet puanı hesaplaması bile eskiye dönük oluyor
266
İdari İşler / Ynt: 2026 Yönetici Görevlendirme Süreci
« Son İleti Gönderen: kartal38 Dün, 11:51:48 »
Ödülü olmayan arkadaşlar adil buluyor sanırım. O ödülü almak artık kolay değil. Önceden sendika sırasına göre aylıkla ödüllendirme yapılıyormuş ama şimdi öyle her isteyen ödül verilmiyor. Mevzuatını bir inceleyin derim.
sayın hocam ödül yönergesi daha yeni kıdeme göre verilmeye başlandı onun öncesinde nasıl alındığı büyük bir tartışma konusudur biz puan verilmesin demiyoruz düşün sen okula bir yıl emek vermişsin çalışmıssın onun değeri 0,sıfır bilmem kaç puan bir belge 3 puan bu sizce adil mi kaldı ki sizce ödül yönergesi neden art arda değişti başkalarına kitap yazdırmalar vb. yüzünden peki bu kişiler ödül aldı ne olacak en azından makul bir puan verilmelidir ödüllere de 0,... puan verilmelidir.
267
« Son İleti Gönderen: toprakana Dün, 11:50:11 »
Kurum huzuru rotasyon ile sağlanmaz yıllarca görev yapan öğretmen gerçekten huzur bozuyorsa disiplin cezası uygulanmalı kökten çözüm bu olur sorunlu adam bu sefer de gittiği yeri huzursuz eder rotasyon buna çare değil
268
« Son İleti Gönderen: toprakana Dün, 11:47:48 »
Rotasyon eski yonetmelikteki hükmü ile aynen korunmuş ama gündemde yok açıklama egitim bir senden dolaylı olarak geldi
ROTASYON YÖNETMELİKTE VAR, GÜNDEMDE YOK***

Teyid Edilmiş Gerçek Bilgi Şu Şekildedir:

Öğretmen rotasyonu ile ilgili yönetmelik maddesi olduğu gibi korunmuştur, yeni bir durum değildir.

Bakanlığın, 12 yıl aynı okulda görev yapan öğretmenlere rotasyon uygulamak diye bir planlaması yoktur.
Konu kapandı
269
İdari İşler / Ynt: Hizmet Puanı
« Son İleti Gönderen: aladokya Dün, 11:46:54 »
Arttırımlı puan kalktı. Puanlar artık günlük olarak hesaplanacak.
270
« Son İleti Gönderen: bekhas Dün, 11:44:16 »
Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteriymis paylaşan..[/font][/size]

[/font][/size]

[/font][/size]
271
« Son İleti Gönderen: isikayhan Dün, 11:42:39 »
Alan değişikliğine bağlı yer değiştirmeler

MADDE 40- (1) Kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda fiilen öğretmen veya ikinci görev kapsamında eğitim kurumu yöneticisi olarak görev yapanlar Bakanlık tarafından uygun görülmesi hâlinde, mezuniyetleri itibarıyla atanabilecekleri alanlara alanlarının değiştirilmesini isteyebilir. Sözleşmeli öğretmenlikten öğretmen kadrolarına atananlarda ise 1 yıl daha görev yapmış olma şartı aranır.

(2) Alan değişikliğine bağlı yer değiştirmeler, illerin alanlar itibarıyla doluluk oranları dikkate alınarak Bakanlık tarafından belirlenen illerle sınırlı olmak üzere yapılabilir.

(3) Kapatılan alanlarda görev yapan öğretmenlerin alan değişikliğine ilişkin gerekli tedbirler Bakanlık tarafından alınır.

(4) Alan değişikliğine bağlı yer değiştirmeler Bakanlıkça belirlenen duyuru çerçevesinde yapılır. Duyuruda; başvuru şartları, başvuru şekli ve diğer hususlar belirtilir.

(5) Başvuruda bulunan kadrolu öğretmenlerin alan değişiklikleri, hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılır. Hizmet puanlarının eşit olması durumunda öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana öncelik verilir.

Şöyle bir yeni bir fıkra da var yeni yönetmelikte:

İhtiyaç veya norm kadro fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri

MADDE 34-

(9) İhtiyaç veya norm kadro fazlası kadrolu öğretmenlerin Akademide eğitime alınarak öğretmen ihtiyacı bulunan diğer alanlarda görevlendirilmesi için Bakanlık tarafından gerekli tedbirler alınır.
272
« Son İleti Gönderen: Belki olur Dün, 11:41:49 »
12 il diye birşey yok hocam,atama daire başkanı orayı büyük ölçüde doldurduk dedi
Örnek olarak öyle dedim hocam. İller sabit mi kalacak yoksa alan ihtiyacına göre farklılık gösterebilecek mi ?
273
« Son İleti Gönderen: kartal38 Dün, 11:37:58 »
6 okul değiştirdim kurum kültürünü hep kök salmışlar bozuyordu 12 yıl gayet makul bir süre idarecilerin 4 yıl ,kaldı ki motivasyon kök salmakla sağlanmaz atalarımız boşa dememiş tedbil-i mekanda ferahlık vardır.
274
« Son İleti Gönderen: mrt15 Dün, 11:37:46 »
12 il diye birşey yok hocam,atama daire başkanı orayı büyük ölçüde doldurduk dedi
275
« Son İleti Gönderen: niluferr Dün, 11:32:18 »
Ortaya bir taş attılar . Biz de oynuyoruz. Ne maaşların düşüklüğünü konuşuyoruz ne ek dersin yetersizliğini...
Kesinlikle.
276
« Son İleti Gönderen: BAYRAM ALİ Dün, 11:31:05 »
Okullar han, biz hancı.

Her öğretmen gittiği her okulda görevini yapar.
277
« Son İleti Gönderen: hatice43 Dün, 11:29:04 »
hayır
278
« Son İleti Gönderen: merhaba34 Dün, 11:28:28 »
Yok hocam Taş yerinde ağırdır. :)
Tebdili mekanda ferahlık vardır.
279
« Son İleti Gönderen: TheMustt Dün, 11:28:00 »
12 yıllık rotasyon sürecinin son iki yılına girmiş öğretmen ne o okulu sahiplenir, ne öğrenciyi ne de idareyi. Zaten 2 yıl sonra yokum der kendini de hiç yormaz. Kurum kültürü denen şey kök salmış çalışanlar ile sağlanır. Allah herkese yardım etsin en kötüsü geliyor. Motivasyonu düşmüş,  zaten gidiciyim, okula idareye niye katkı yapayım zaten seneye yokum diyen, mutsuz ve huzursuz bir öğretmen yaratarak milli eğitimin köküne dinamit koyacaklar
280
« Son İleti Gönderen: kata07 Dün, 11:25:03 »
iyide bu zaten 2015 2016 yılında 8 yılını dolduran öğrt. uygulandı sonra uygulanmadı. hatta o denem A okulundakıler B  okulana karsılıklı yerdegiştirmelr oldu puanları çok yuksekti .arada yıne şansı olan geldi merkeze ama yuksek oranda herkes aynı yerınde kaldı . yanı meb sureklılık yok ki. daha zorunlu hızmet affı geldi ? neden geldi? amaç neydı zorunlu hızmet affının?
281
« Son İleti Gönderen: BAYRAM ALİ Dün, 11:23:16 »
Tebdili mekanda ferahlık vardır.
282
« Son İleti Gönderen: ix900 Dün, 11:23:02 »
 30 yıldır aynı okulda çalışan var rotasyon kesinlikle olmalı olmasın diyenler rahatım bozulmasın diyenlerdir.
283
« Son İleti Gönderen: Belki olur Dün, 11:21:51 »
Şimdi kafamı karıştıran bişey var arkadaşlar , sizler de bi yorumlar mısınız?
Sınırlı iller ibaresinde;
Örneğin, 12 ili her alan için mi sabit açacak ve bu illerdeki ihtiyaç mı dikkate alınacak , yoksa alan bazlı ihtiyaca göre farklı farklı iller mi açılacaktır ?
Yani diyelim ki sadece şu 5 tane (İstanbul , Şanlıurfa , Van , Muş , Bitlis ) ili açıp mı tercih alırlar yoksa alana göre şehir sayısı değişebilir mi ?
284
« Son İleti Gönderen: chailack Dün, 11:21:12 »
öğretmen arkadaş dilekçe getirdi, 29-30-31 aralık ücretini ocaktan kesin, aradaki fark benden kesilsin diye kamu zararı ile uğraşmayım diye. öyle yapılabilir mi

mevzuatta böyle bir uygulama yoktur hocam. kişi borcu çıkartılarak ödenmeli.
285
« Son İleti Gönderen: ailton Dün, 11:20:29 »
Değişim iyidir arkadaşlar. Yeni başlangıçlar yeni dünyalar açar. Hakkımızda hayırlısı olsun. Ama uygulanacağını düşünmüyorum. Sadece öğretmenleri harekete zorlamak amaçlı yapıldığını düşünüyorum.Bir de tabii ki gündemi değiştirmek...
286
« Son İleti Gönderen: Leo41 Dün, 11:18:58 »
Amaç burda bu tip algılarla alım güçünün düşüklüğünü , ekonomik hakların azlığını düşündürmemek. Çok şeytanca  oynamıyor oyun. Kafa özlük ve ekonomik haklar haricinde her şeye çalışıyor. Bizlerde malesef bu tuzaklara ister istemez düşüyoruz. Ha A okulu ha B okulu ne fark eder…. Zaten çoğu ilde ilçede boş kadro yok.
287
« Son İleti Gönderen: kartal38 Dün, 11:17:14 »
Rotasyon kararı çok yerindedir okullara yeni bir enerji getirecektir. Nitekim idarecilerin rotasyonunda herkes alkışlıyordu ve iyi de oldu. Maalesef okullarda 20 25 yıl çalışılınca genel olarak okulun sahibi gibi davranmalar oluyordu.Okulların atmosferi bir türlü değişmiyordu.En azından yan okula da gitse de meslektaşlarımız yeni bir ortam göreceklerdir.20 25 yıldır yaptığı rutinlerin dışına çıkcaklardır.Yeni bir heyecan yaşayacaklardır.
288
« Son İleti Gönderen: hll-22 Dün, 11:15:20 »
rotasyon kesinlikle olmalı.Öğretmenler 20 senedir aynı okulda çalıştığı için artık idarecileri bile takmıyorlar.Babasının çiftliği gibi okula gelip gidiyorlar.
289
« Son İleti Gönderen: alcalar Dün, 11:12:13 »
hatta 30 yıl çalışıp emekli olmuş memurun maaşının 3600 günle emekli olmuş en düşük emekli aylığına yaklaştırıldığını ….
Tabiki,  yüzbinlerce öğretmen yoksulluk sınırının altında maaş alıyor.Bunu hiç konuşmuyoruz . Varsa yoksa hizmet puanı, rotasyon.Benim karnım açsa ha A okulu ha B okulu .Ne farkeder.
290
« Son İleti Gönderen: Ankaralı18 Dün, 11:09:16 »
Ortaya bir taş attılar . Biz de oynuyoruz. Ne maaşların düşüklüğünü konuşuyoruz ne ek dersin yetersizliğini...
hatta 30 yıl çalışıp emekli olmuş memurun maaşının 3600 günle emekli olmuş en düşük emekli aylığına yaklaştırıldığını ….
291
« Son İleti Gönderen: egitimci034 Dün, 11:08:36 »
Rotasyon olacaksa aması olmaz. Ara sınıf, asker, Polis eşi demeden atamalar yapılmalı. Bunları yapmıyorsan diğer öğretmenleri de yapamazsın.
292
Atama ve Yer Değiştirme / Ynt: Norm Fazlası Öğretmenler
« Son İleti Gönderen: ailton Dün, 11:07:00 »
Yönetmelik yayınlandığına göre artık atama duyurusunun da yayınlanması yakındır. Sonrasında mazeret ataması var çünkü.
293
« Son İleti Gönderen: isikayhan Dün, 11:05:36 »
21.12.2025 tarihli sınav görevine ek ders modülüne ekleyemedim. Tarih 2025 seçilemiyor. yardımcı olur musunuz.

İlçeniz KBS'de eski tarihli ek ders bordrosu açtı mı?
294
« Son İleti Gönderen: merhaba34 Dün, 11:05:07 »
Okuduğum en güzel yorum.
295
« Son İleti Gönderen: ailton Dün, 11:02:42 »
21.12.2025 tarihli sınav görevine ek ders modülüne ekleyemedim. Tarih 2025 seçilemiyor. yardımcı olur musunuz.
Geçmişe dönük kutucuğunu işaretlediniz mi hocam?Ayrıca bu açıköğretim sınavı ise sadece kbs ye eklenecek hocam.
296
İdari İşler / Ynt: Okul Yöneticileri Odası
« Son İleti Gönderen: ailton Dün, 11:01:56 »
arkadaşlar sürekli rapor alan bir öğretmenimizi hakem hastanesine sevk edeceğiz. prosödür nasıl işliyor
İlçe mem insan kaynaklarına raporları da ekleyerek yazın hocam. Onlar kaymakamlığa iletirler.Kaymakam da sevki yapar.
297
Genel Konular / Ynt: Şehitlerimiz Adına...
« Son İleti Gönderen: hacile Dün, 11:01:09 »

🌹بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ🌹
“Bismillahirrahmanirrahîm.”
Başta Allah Rızası İçin, Kur'an-ı Kerimi Anlamak; Peygamber Efendimiz(SAV) ve Tüm Peygamberlerimizin Ruhları İçin, Tüm Şehitlerimiz İçin, Kaybettiğimiz Yakınlarımız İçin, Sıkıntısı Olan Kardeşlerimizin Feraha Ermesi  İçin;
   800. Hatmi Şerif

1.Cüz: memetrabia
  2.Cüz: osmançövüt
  3.Cüz: osmançövüt
  4.Cüz: memetrabia
  5.Cüz:
  6.Cüz:
  7.Cüz:
  8.Cüz:
  9.Cüz:
10.Cüz:
11.Cüz:
12.Cüz:
13.Cüz: dark city.......................OK UNDU
14.Cüz: dark city.......................OK UNDU
15.Cüz: dark city.......................OK UNDU
16.Cüz:
17.Cüz:
18.Cüz:
19.Cüz:
20.Cüz:
21.Cüz:
22.Cüz: İlknur hoca
23.Cüz:
24.Cüz:
25.Cüz:
26.Cüz:
27.Cüz: hacile
28.Cüz: İlknur hoca
29.Cüz:
30.Cüz:

15 OCAK 2026 Perşembe akşamına kadar okuyan arkadaşlarımız, geri bildirim yaparlarsa memnun oluruz.
   801. Hatmi Şerif

1.Cüz:
  2.Cüz:
  3.Cüz:
  4.Cüz:
  5.Cüz:
  6.Cüz:
  7.Cüz:
  8.Cüz:
  9.Cüz:
10.Cüz:
11.Cüz:
12.Cüz:
13.Cüz:
14.Cüz:
15.Cüz:
16.Cüz: dark city.......................OK UNDU
17.Cüz: dark city.......................OK UNDU
18.Cüz: dark city.......................OK UNDU
19.Cüz:
20.Cüz:
21.Cüz:
22.Cüz:
23.Cüz:
24.Cüz:
25.Cüz:
26.Cüz:
27.Cüz:
28.Cüz: hacile
29.Cüz: İlknur  hoca
30.Cüz:

22 OCAK 2026 Perşembe akşamına kadar okuyan arkadaşlarımız, geri bildirim yaparlarsa memnun oluruz.

İbni Mesut Radıyallahu anh‘den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Kim Kur’ân-ı Kerîm’den bir harf okursa, onun için bir iyilik sevabı vardır. Her bir iyiliğin karşılığı da on sevaptır. Ben, elif lâm mîm bir harftir demiyorum; bilâkis elif bir harftir, lâm bir harftir, mîm de bir harftir.”
(Tirmizî, Fezâilü’l-Kur’ân 16.)
298
İdari İşler / Ynt: Okul Yöneticileri Odası
« Son İleti Gönderen: eyalcin Dün, 10:58:53 »
İlkokuldaki özel eğitim ana sınıflarının gelişim raporu girişleri açık mı sizde. Kaydet aktif değil ne idareye ne öğretmene [linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
299
Kültürel Paylaşımlar / Ynt: Her Gün Salavat
« Son İleti Gönderen: yeekici35 Dün, 10:57:34 »
Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed
300
« Son İleti Gönderen: alcalar Dün, 10:56:17 »
Sayfa: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 20

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK