251
Atama ve Yer Değiştirme / Ynt: Rotasyon Tekrar Gündemde
« Son İleti Gönderen: cybermavi Dün, 12:06:46 »Ha ben merkez deyim.yasim 46 olmuş artık. Ama 43 yaşında merkeze geldim.neden 18 yıl doğuda, köylerde bu kadar çalıştım.
Okul acildigindan beri kimsenin kadrolu olarak gelmedigi okulda calisiyorum. Beni burdan alip, en merkezdeki okula verdiklerinde (cogu kisinin hayali olan), kimin konforu artmis olacak?ben dediğiniz yerlerde en az 10 yıl calismistirim hocam. Sobasından tut temizliğine ben yapıp birde bedavadan müdürlüğünü yapardım. Tereciye teremi satıyorsunuz.
İlçeniz KBS'de eski tarihli ek ders bordrosu açtı mı?Eski tarihli bordro acilmadi
Sertifika verip alan değişikliği diyebilir miyiz?Yani başka bir alana kadrolu atama yok geçici görevlendirme var
Sertifika verip alan değişikliği diyebilir miyiz?Hayır diyemeyiz çünkü görevlendirilir ibaresi var atanır ibaresi yok
Ben simdi yan okula gecince daha mi verimli olacagim? Niye ki?belki yan okuldan daha öte bı yerde okula gonderebilirler hocam.
Sertifika verip alan değişikliği diyebilir miyiz?.
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] Geriye dönük verilen puanların silinmesi söz konusu olamazhocam eskiden il zümre başkanlığı yapanlar ya da Türkiye derecesi olan öğretmenler ekletebiliyor mu belgelerini? yoksa bugünden itibaren mi geçerli olacak eski başkanlıklar işe yaramayacak mı
Şöyle bir yeni bir fıkra da var yeni yönetmelikte:Sertifika verip alan değişikliği diyebilir miyiz?
İhtiyaç veya norm kadro fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri
MADDE 34-
(9) İhtiyaç veya norm kadro fazlası kadrolu öğretmenlerin Akademide eğitime alınarak öğretmen ihtiyacı bulunan diğer alanlarda görevlendirilmesi için Bakanlık tarafından gerekli tedbirler alınır.
Ödülü olmayan arkadaşlar adil buluyor sanırım. O ödülü almak artık kolay değil. Önceden sendika sırasına göre aylıkla ödüllendirme yapılıyormuş ama şimdi öyle her isteyen ödül verilmiyor. Mevzuatını bir inceleyin derim.sayın hocam ödül yönergesi daha yeni kıdeme göre verilmeye başlandı onun öncesinde nasıl alındığı büyük bir tartışma konusudur biz puan verilmesin demiyoruz düşün sen okula bir yıl emek vermişsin çalışmıssın onun değeri 0,sıfır bilmem kaç puan bir belge 3 puan bu sizce adil mi kaldı ki sizce ödül yönergesi neden art arda değişti başkalarına kitap yazdırmalar vb. yüzünden peki bu kişiler ödül aldı ne olacak en azından makul bir puan verilmelidir ödüllere de 0,... puan verilmelidir.
Alan değişikliğine bağlı yer değiştirmeler
MADDE 40- (1) Kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda fiilen öğretmen veya ikinci görev kapsamında eğitim kurumu yöneticisi olarak görev yapanlar Bakanlık tarafından uygun görülmesi hâlinde, mezuniyetleri itibarıyla atanabilecekleri alanlara alanlarının değiştirilmesini isteyebilir. Sözleşmeli öğretmenlikten öğretmen kadrolarına atananlarda ise 1 yıl daha görev yapmış olma şartı aranır.
(2) Alan değişikliğine bağlı yer değiştirmeler, illerin alanlar itibarıyla doluluk oranları dikkate alınarak Bakanlık tarafından belirlenen illerle sınırlı olmak üzere yapılabilir.
(3) Kapatılan alanlarda görev yapan öğretmenlerin alan değişikliğine ilişkin gerekli tedbirler Bakanlık tarafından alınır.
(4) Alan değişikliğine bağlı yer değiştirmeler Bakanlıkça belirlenen duyuru çerçevesinde yapılır. Duyuruda; başvuru şartları, başvuru şekli ve diğer hususlar belirtilir.
(5) Başvuruda bulunan kadrolu öğretmenlerin alan değişiklikleri, hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılır. Hizmet puanlarının eşit olması durumunda öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana öncelik verilir.
12 il diye birşey yok hocam,atama daire başkanı orayı büyük ölçüde doldurduk dediÖrnek olarak öyle dedim hocam. İller sabit mi kalacak yoksa alan ihtiyacına göre farklılık gösterebilecek mi ?
Ortaya bir taş attılar . Biz de oynuyoruz. Ne maaşların düşüklüğünü konuşuyoruz ne ek dersin yetersizliğini...Kesinlikle.

Tebdili mekanda ferahlık vardır.
öğretmen arkadaş dilekçe getirdi, 29-30-31 aralık ücretini ocaktan kesin, aradaki fark benden kesilsin diye kamu zararı ile uğraşmayım diye. öyle yapılabilir mi
hatta 30 yıl çalışıp emekli olmuş memurun maaşının 3600 günle emekli olmuş en düşük emekli aylığına yaklaştırıldığını ….Tabiki, yüzbinlerce öğretmen yoksulluk sınırının altında maaş alıyor.Bunu hiç konuşmuyoruz . Varsa yoksa hizmet puanı, rotasyon.Benim karnım açsa ha A okulu ha B okulu .Ne farkeder.
Ortaya bir taş attılar . Biz de oynuyoruz. Ne maaşların düşüklüğünü konuşuyoruz ne ek dersin yetersizliğini...hatta 30 yıl çalışıp emekli olmuş memurun maaşının 3600 günle emekli olmuş en düşük emekli aylığına yaklaştırıldığını ….
21.12.2025 tarihli sınav görevine ek ders modülüne ekleyemedim. Tarih 2025 seçilemiyor. yardımcı olur musunuz.
Ortaya bir taş attılar . Biz de oynuyoruz. Ne maaşların düşüklüğünü konuşuyoruz ne ek dersin yetersizliğini...
21.12.2025 tarihli sınav görevine ek ders modülüne ekleyemedim. Tarih 2025 seçilemiyor. yardımcı olur musunuz.Geçmişe dönük kutucuğunu işaretlediniz mi hocam?Ayrıca bu açıköğretim sınavı ise sadece kbs ye eklenecek hocam.
arkadaşlar sürekli rapor alan bir öğretmenimizi hakem hastanesine sevk edeceğiz. prosödür nasıl işliyorİlçe mem insan kaynaklarına raporları da ekleyerek yazın hocam. Onlar kaymakamlığa iletirler.Kaymakam da sevki yapar.