998
« Son İleti Gönderen: mefa 27 Haz 2025 00:24:52 »
Dördüncü sınıftan sonra birinci sınıfa dönmek bana heyecan katmıştı. Fakat bu seneki 1. sınıf öğrencilerini görünce, her şey değişti. İlk dönem çok zor geçmişti. Çabuk bıkan, algılayamayan, kafasına göre takılan, adapte olamayan, en basit komutlar da bile anlamayan, hiç bir şeyden mutlu olmayan, çok devamsızlık yapan vs durumlar. Bugünkü toplantıda tüm zümre başkanları bu şikayetlerden dert yandı. Dahası da var. Şu bir gerçek ilk başlarda zorlanacak öğretmenlerimiz. Velilerin desteği bile eskisi gibi değil. Bazı veliler sosyal medyaya ayırdıkları zamanı çocuklarına ayırmıyor. 27 senelik meslek hayatımda hiç bu kadar zorlanmamıştım. Zümremde aynı benim gibi. Beklentim ile karşılaştıklarım hiç birbirine benzemiyordu. Yolunuz açık olsun. İstisnai sınıflar olabilir. Veli profili çok iyi olan yerler olabilir. Şu gerçek yeni öğrencileriniz, mezun ettiğiniz öğrencilerinizin 1. sınıf zamanındaki gibi kesinlikle olmayacak. Önümüzdeki sene 1. sınıf okutacak öğretmenlerimize şimdiden kolaylıklar diliyorum.