Rotasyon Tekrar Gündemde

Çevrimdışı smyi

• Bilge Meclis Üyesi
  • 4.582
  • 33.326
  • 4. Sınıf Öğretmeni
  • 4.582
  • 33.326
  • 4. Sınıf Öğretmeni
# 15 May 2024 23:16:00
4- Mülteci sorunu

Çevrimdışı soundtrack

• Tecrübeli Üye
  • 609
  • 239
  • 609
  • 239
# 16 May 2024 08:28:14
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Hocam insanın kendisini düşünmesini egoistlik olarak adlandirabilirsiniz ama tabi ki kendisini düşünecek. Kötü birsey değil bu. Kimse kimsenin babasının oğlu değil.
Başkalarının da görev yapma hakkı olan okullardaki öğretmenlerin yer değiştirmemesi yüzünden kimse kımıldayamıyor. Diğer özür şartları zaten malum. Hepsi birbirini etkiliyor. Kimse kimsenin babasının oğlu değil derken "yine" kendi pencerenize göre yorumluyorsunuz. O halde rotasyona evet diyen olarak biz de diyoruz ki: "Evet!,kimse kimsenin babasının oğlu değil. Herkes her yerde her çeşit okulda görev yapabilmeli. Rotasyon gelmeli."

Çevrimdışı soundtrack

• Tecrübeli Üye
  • 609
  • 239
  • 609
  • 239
# 16 May 2024 08:30:39
Bakanlık isterse bu yıl uygulanır. Rotasyon çok baş ağrıtacak gibi.
Yönetmelikte olup da bugüne kadar uygulamayan MEB hangi mantıkla bundan sonra uygulayacak.
Toplu dilekçelerle dayanağını da göstererek sancımızı dile getirmeyi de biliriz. Rotasyona EVET. Benim öğretmenim hala mezun olduğum ortaokulda görev yapmakta. 25 yıl geçmiş aradan. Bu çok büyük haksızlık. O okulda görev yapmak isteyen bir tek o mu? Babasının okulu mu? Herkesin her okulda görev yapma hakkı vardır. Bir kere bu eşitlik ilkesine aykırıdır. Yönetmeliklerinden, uygulamalarından her şeyine kadar binbir eşitsizliği içerisinde barındıran tek meslek grubuyuz.

Çevrimdışı hadis

• Uzman Üye
  • 1.691
  • 1.402
  • Müdür Yardımcısı
  • 1.691
  • 1.402
  • Müdür Yardımcısı
# 16 May 2024 08:40:41
yani hocam rotasyon iller arası mı olacak? Bir duyumunuz mu var?
şu anda öyle bir duyum yok . Ama bu kadar norm fazlasını bu bütçe kaldirmaz

Çevrimdışı fuat222

• Uzman Üye
  • 5.112
  • 3.059
  • Lise Branş Öğrt.
  • 5.112
  • 3.059
  • Lise Branş Öğrt.
# 16 May 2024 08:51:04
Başkalarının da görev yapma hakkı olan okullardaki öğretmenlerin yer değiştirmemesi yüzünden kimse kımıldayamıyor. Diğer özür şartları zaten malum. Hepsi birbirini etkiliyor. Kimse kimsenin babasının oğlu değil derken "yine" kendi pencerenize göre yorumluyorsunuz. O halde rotasyona evet diyen olarak biz de diyoruz ki: "Evet!,kimse kimsenin babasının oğlu değil. Herkes her yerde her çeşit okulda görev yapabilmeli. Rotasyon gelmeli."
Rotasyon olduğunda herkes her çeşit istediği okulda çalışabilecek sanıyorsunuz. İnşallah çalışırsınız.
(  Bu arada ben rotasyoncu da değilim. Daha 5 senem var ve rotasyonda gidebileceğim tek okul ,evime şuan ki okuldan daha yakın)

Çevrimdışı TheMustt

• Tecrübeli Üye
  • 105
  • 410
  • 105
  • 410
# 16 May 2024 08:51:27
Toplu dilekçelerle dayanağını da göstererek sancımızı dile getirmeyi de biliriz. Rotasyona EVET. Benim öğretmenim hala mezun olduğum ortaokulda görev yapmakta. 25 yıl geçmiş aradan. Bu çok büyük haksızlık. O okulda görev yapmak isteyen bir tek o mu? Babasının okulu mu? Herkesin her okulda görev yapma hakkı vardır. Bir kere bu eşitlik ilkesine aykırıdır. Yönetmeliklerinden, uygulamalarından her şeyine kadar binbir eşitsizliği içerisinde barındıran tek meslek grubuyuz.
Benim İstanbul' daki okulum iki yıldır hem il içi hem de il dışı tam 17 açık gösteriyor. Ne doğuda mahsur kalmış meslektaşım tayin istiyor ne de İstanbul'da başka yerde çalışmak isteyen tayin istiyor. Okul ücretli öğretmen doldu. Nöbetleri haftada çifte çıkardık. Mağdur olan çıkar gelir. Bırakın laf salatası yapmayı. Siz istediğiniz yer gelene kadar bekliyor sonra mağduriyet yaratıyorsunuz. Buyrun bu yıl için de 16 açık verdik. Kurtulun aynı yerden. Bekleriz.

Çevrimdışı soundtrack

• Tecrübeli Üye
  • 609
  • 239
  • 609
  • 239
# 16 May 2024 09:19:57
Benim İstanbul' daki okulum iki yıldır hem il içi hem de il dışı tam 17 açık gösteriyor. Ne doğuda mahsur kalmış meslektaşım tayin istiyor ne de İstanbul'da başka yerde çalışmak isteyen tayin istiyor. Okul ücretli öğretmen doldu. Nöbetleri haftada çifte çıkardık. Mağdur olan çıkar gelir. Bırakın laf salatası yapmayı. Siz istediğiniz yer gelene kadar bekliyor sonra mağduriyet yaratıyorsunuz. Buyrun bu yıl için de 16 açık verdik. Kurtulun aynı yerden. Bekleriz.
Ben müdür yardımcısıyım, istediğim yer diye bir şey yok. Ben ezilen, haksızlığa uğrayan, hakları çalınan eğitimcilerin yanında olması gerektiğini düşünen bir idareciyim. Yazdıklarım anlam ve mantık çerçevesinde. Herkes fikrini dile getirebilir. Sizin fikrinizden uzağım diye üslubunuzu bozamazsınız. Ben 10 yıl içerisinde 6 okul değiştirdim. Gayet hak yememekteyim. Bir yere saplanıp kalmıyorum. Ayrıca okulunuz bahsettiğimiz örnekteki okullardan değil belli ki. Zorunlu hizmet yerlerinden çıkamayan zorunlu hizmeti çoktan dolmuş öğretmenlerin artık görev yapmak istediği yerler sizin okulunuza örnek değil.

Çevrimdışı TheMustt

• Tecrübeli Üye
  • 105
  • 410
  • 105
  • 410
# 16 May 2024 09:28:24
Ben müdür yardımcısıyım, istediğim yer diye bir şey yok. Ben ezilen, haksızlığa uğrayan, hakları çalınan eğitimcilerin yanında olması gerektiğini düşünen bir idareciyim. Yazdıklarım anlam ve mantık çerçevesinde. Herkes fikrini dile getirebilir. Sizin fikrinizden uzağım diye üslubunuzu bozamazsınız. Ben 10 yıl içerisinde 6 okul değiştirdim. Gayet hak yememekteyim. Bir yere saplanıp kalmıyorum. Ayrıca okulunuz bahsettiğimiz örnekteki okullardan değil belli ki. Zorunlu hizmet yerlerinden çıkamayan zorunlu hizmeti çoktan dolmuş öğretmenlerin artık görev yapmak istediği yerler sizin okulunuza örnek değil.
Bakın dediğime geldiniz. Görev yapmak istediği yerler diye bir kavram yok. Aynı yerde olmamalıyız diyorsanız açık olan her yere gideceksiniz tıp kı rotasyonu savunduğunuz gibi. Bu arada içimde kaldı öğretmeniniz için öyle konuşamasınız. Onlara herşey feda. 50 küsür yaşındaki eli öpülesi öğretmenlerimiz bu ülkenin dağlarında olağanüstü hal zamanlarında çalışmış meslektaşlarımdır. Kimseye yedirmem öğretmenlerimi nasıl mutlularsa orada ölene kadar çalışsınlar ben hakkımı helal ediyorum. Doğunun bir ücra köyünde eşiyle elektriksiz tuvaletsiz 8 yıl geçiren ben, helal ediyorum. Bilginiz olsun.

Çevrimdışı soundtrack

• Tecrübeli Üye
  • 609
  • 239
  • 609
  • 239
# 16 May 2024 09:56:57
Bakın dediğime geldiniz. Görev yapmak istediği yerler diye bir kavram yok. Aynı yerde olmamalıyız diyorsanız açık olan her yere gideceksiniz tıp kı rotasyonu savunduğunuz gibi. Bu arada içimde kaldı öğretmeniniz için öyle konuşamasınız. Onlara herşey feda. 50 küsür yaşındaki eli öpülesi öğretmenlerimiz bu ülkenin dağlarında olağanüstü hal zamanlarında çalışmış meslektaşlarımdır. Kimseye yedirmem öğretmenlerimi nasıl mutlularsa orada ölene kadar çalışsınlar ben hakkımı helal ediyorum. Doğunun bir ücra köyünde eşiyle elektriksiz tuvaletsiz 8 yıl geçiren ben, helal ediyorum. Bilginiz olsun.
Hocam sanırım yazdıklarım tam anlaşılamamakta. Birincisi benim istediğim belli bir yer olamaz. Ben 8 yıl zorunlu hizmet bölgesinde çalıştım. Hem öğretmenlikte hem idarecilikte. Hala okuluma gelebilmek için tonlarca para harcıyorum. Bundan şikayet etmiyorum. Çünkü bu konu için ayrı düşüncelerim var, bakanlıkla yazışmalar sağlayarak.

2 saatlik yola hergün git gel yapmış biri olarak, rotasyonu ne sebeple desteklediğimize "rotasyona hayır diyenlere uyacak sebepler" aranması yakışı değil. Ben sizin gibi düşünmüyorum, kaldı ki kimsenin kimseyle aynı fikirde olma zorunluluğu yok. Saygı çerçevesinde herkes fikrini beyan edebilir. Buna hararet gösterilmesinin manası yoktur. Ben 3 metre karın içinden geçerek yıllarımı verebilmişsem, gecenin 1lerinde 2lerinde öğrencilerimi acillere götürüp başında beklemişsem, uykusuz sabahlar edip ertesi günü dersime girebilmişsem, yaşanabilecek en güç koşulları tatmış buna rağmen bunlardan kendime tecrübe katmışsam benim gibi her meslektaşım da zorlu yollardan pekala geçebilir. Coğrafya ayırt etmeksizin, bayrağımızın dalgalandığı her yerde görev yaparım diyen öğretmene ihtiyacımız var bizim. Daha 1.senesinde eş durumuna sığınarak 10 puan ile hoop merkezin kucağına atanana değil. Öğretmenlik önceliği öğrencisine, eğitime öğretime vermektir.

Yol parası dahi vermeden okuluna giden öğretmen ile 2 saati yolda geçen üstelik ulaşımı kendi cebinden çıkan öğretmenin (eksiği mi vardır da) arasında neden dünya fark vardır? Eşitlik ilkesi branşlara göre ortadan kalkıyor madem, sınıfçı değilim neden 8 yıl zorunlu hizmet bölgesinden merkezi yere geçemedim? Ben söyleyeyim: iyi dediğimiz her yeri mazeret atamalarına ve "torpil" görevlendirme ve münhalleri adrese teslim açtıkları için.

Kıssadan hisse, her öğretmenin her şeyi deneyimlemesi gerekir. Öğrenci profili, coğrafya etkeni, okul fiziki şartları farklı farklı olan okullarda "herkesin" görev yapma hakkı vardır. Öğretmenlik bunu gerektirir. Bir öğretmenimiz herkes kesinlikle doğuda bir kere olsun görev yapmalıdır yazmıştı. Katılıyorum.

Bizim meslekte tahmin edemeyeceğiniz kadar haksızlık var. Herkes yaşadığı hayat kadarını deneyimler. Bunu unutmayın.

Çevrimdışı TheMustt

• Tecrübeli Üye
  • 105
  • 410
  • 105
  • 410
# 16 May 2024 10:05:20
2010 Doğu Affı. Ses yok!
2011 Sözleşmeliler bulunduğu ilde kadroya geçti. Yani Doğu Affı. Ses Yok!
Ben ücra bir köyde haykırdım bu adaletsizlik oluyor diye. Ses yok!
Sistem haliyle kilitlendi. Şimdi de kavimler göçü olsun. O kadar da değil. Yine kendimiz için istiyoruz. Kimi neye göre, kime göre nereye atayacaksın köy gören köy istemez, kasaba gören kasaba istemez, açar davasını kazanır. Zaten sendikalar çarşaf çarşaf liste gönderir rotasyon zamanı iyice çorba olur. Zaten açık var ama beğenen yok.
Ancak bize dokununca hak aramak aklımıza geliyor. Bu işler böyle olmuyor. Düğmeyi başlatan yanlış iliklemeyeceksin.

Çevrimdışı soundtrack

• Tecrübeli Üye
  • 609
  • 239
  • 609
  • 239
# 16 May 2024 10:11:46
2010 Doğu Affı. Ses yok!
2011 Sözleşmeliler bulunduğu ilde kadroya geçti. Yani Doğu Affı. Ses Yok!
Ben ücra bir köyde haykırdım bu adaletsizlik oluyor diye. Ses yok!
Sistem haliyle kilitlendi. Şimdi de kavimler göçü olsun. O kadar da değil. Yine kendimiz için istiyoruz. Kimi neye göre, kime göre nereye arayacaksın köy gören köy istemez, kasaba gören kasaba istemez, açar davasını kazanır. Zaten sendikalar çarşaf çarşaf liste gönderir rotasyon zamanı iyice çorba olur. Zaten açık var ama beğenen yok.
Ancak bize dokununca hak aramak aklımıza geliyor. Bu işler böyle olmuyor. Düğmeyi başlatan yanlış iliklemeyeceksin.
Kıymetli meslektaşım anladığım o ki, benim dilimden kendinizi ifade etmemekte ısrarcısınız. N'apalım o da sizin tercihiniz. Ama söylemek isterim ki, benim saydığınız her şeye sesim var, beni tanımıyorsunuz. Haksızca gerçekleştirilen her uygulamaya karşı duruyorum. Hakları çiğnenen her öğretmenin yanındayım. Sizin de düğme atlamamanızı rica ediyorum. İyi günler.

Çevrimdışı TheMustt

• Tecrübeli Üye
  • 105
  • 410
  • 105
  • 410
# 16 May 2024 10:16:36
Kıymetli meslektaşım anladığım o ki, benim dilimden kendinizi ifade etmemekte ısrarcısınız. N'apalım o da sizin tercihiniz. Ama söylemek isterim ki, benim saydığınız her şeye sesim var, beni tanımıyorsunuz. Haksızca gerçekleştirilen her uygulamaya karşı duruyorum. Hakları çiğnenen her öğretmenin yanındayım. Sizin de düğme atlamamanızı rica ediyorum. İyi günler.
Öğretmeni için öyle konuşan birisi bana kıymetli diye hitap etmesin lütfen. Yapmacık oluyor. Ben düğme atlamadan ilikleye ilikleye süreci anlattım. Doğrular bazen acıtır.
O zaman siz atlamayın ve 2010 ile 2011 de Doğu affına uğrayan herkesin Doğu görevine gitmesini savunun bence. Rotasyon yanlış bir kavram çünkü.

Çevrimdışı tm

• Tecrübeli Üye
  • 647
  • 500
  • 647
  • 500
# 16 May 2024 10:20:20
Ben dogu hizmetini yaparken orman mühendislerini vb öğretmen yapıp tercih hakkı verdiler.. onlar batıda başladı biz yine yerimizde kaldık...

Çevrimdışı soundtrack

• Tecrübeli Üye
  • 609
  • 239
  • 609
  • 239
# 16 May 2024 10:26:05
Öğretmeni için öyle konuşan birisi bana kıymetli diye hitap etmesin lütfen. Yapmacık oluyor. Ben düğme atlamadan ilikleye ilikleye süreci anlattım. Doğrular bazen acıtır.
O zaman siz atlamayın ve 2010 ile 2011 de Doğu affına uğrayan herkesin Doğu görevine gitmesini savunun bence. Rotasyon yanlış bir kavram çünkü.

Tutumunuz bana uygun değil, yukarda hakarete dair ifadem olmamasına rağmen hakaret olarak algılayan öğretmenlerimiz olmuştu. Ben de sizin bana hitabınızı kabul etmiyorum. Polemik yaratmak için zemin hazırlanıp, en düzgün cümlelerle size kendimi ifade etmeme rağmen "kahvehane" diliyle içinizi boşaltmanız yakışmıyor. "Size göre" yapmacık görünmemek için çaba sarf etmek durumda değilim. Burada ve başlık altında bireysel konuları konuşmuyoruz. Hepimizi ilgilendiren konularda fikir paylaşırken ifadelerimize dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Ama bastıra bastıra, ısrarla üst perdeden yazdıklarımı alakasızca yorumlamaya devam ediyorsunuz. Sizin yazdıklarınız yüzde yüz doğru, siz yüz yüz haklı bizler haksız. Bu duymak istediğiniz ise, bu bende yok. Ve siz ve sizin gibi düşünenler de yüzde yüz haklı değil. Herkes kendince haklı bile diyemiyorsunuz. Sonra polemik yaratan bizler görünüyoruz.
Herkes doğuda da çalışmalı diyenlerdenim, rotasyona bu kadar karşı çıkıp da doğuda görev yapma zorunluluğu herkese gelmeli demeniz de tamamen sizin hayat deneyimlerinizin sonucu işte. Demek istediğim buydu. Herkes kendi yaşanmışlığından bakıyor, sorun da burada başlıyor.

Çevrimdışı TheMustt

• Tecrübeli Üye
  • 105
  • 410
  • 105
  • 410
# 16 May 2024 10:33:08
Ben bu göreve başladığımda Doğu görevini bilerek, göze alarak, kabul ederek başladım. Böyle de yaptım. Ne yaşadığımı siz bilemezsiniz. 2010 Doğu Affı ve 2011 doğu affı için hala yanlıştır diyemiyorsunuz. Çünkü bu konunun başlangıcı bu noktalarda gizli.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK