i sesini nasıl kodladınız arkadaşlar hareketle?
Ben bir video satın aldım hocam, 8 küsur dk süresi var, "Ali ve Ayşe 2 kardeşti" şeklinde başlıyor, eve geliyorlar annelerinin yaptığı sürprizi görünce "aaaa" diye bağırıyorlar , ekrana Aa harfleri geliyor, böyle harf gruplarına göre sırayla bir hikâye anlatılıyor. Baştan sona 2 defa izlettim, harf verdikçe o kısma kadar tekrar en baştan izletiyorum, o anlık görüntünün pdf şeklinde harf kartlarını da kullanıyorum. Sınıfa astım, mesela Aa harfi kartında çocukların o anki bağırma hâlleri var, anlatabildim mi bilmiyorum , çocuklar astığım harflere baktıkça videoyu ve harfi hatırlıyorlar. Çok süper bir çalışma değii,video kalitesi biraz düşük ama akılda kalması açısından hikâyeleştirilmiş olması iyi.
Ll harfinde çocuk limonu yerken suratı değişip llllllll diye ses çıkarıyor,ekrana Ll harflleri geliyor, ablası gelip tamam beğenmedin mi diyor öyle devam ediyor, çocuk ve limon görseli Ll harfleri ile birlikte yine harf kartı olarak hazırlanmış, çocuk astığım harf kartına bakınca videoyu hatırlıyor vs