Gökyüzünü Şiirle Boyadık

Projemiz ''Gökyüzünü Şiirle Boyuyoruz'' ile şiirin insanlara estetik bilinç kazandırdığı gerçeğinden hareket ederek, bu proje ile öğrencilerimizi evrensel etik değerlerle buluşturup, ruhlarındaki inceliği ortaya çıkarmak istedik ve şiiri sevdirmeyi hedefledik. Teknolojinin hızına yetişilmez olduğu günümüzde, çocuklarımız kitaplardan ziyade dijital dünyanın parlak ekranlarını tercih eder oldular. Biz de, kitaplara hapsolmuş görünen şiirleri teknoloji ile buluşturup, dijital dünyanın imkanlarını kullanarak cazip hale getirdik. Proje kurucularımız Seval Coşkun ve Hüseyin Hatıl öğretmenlerimizdir. Onların sayesinde tüm ortaklarımız ve öğrencilerimiz pandemi olmasına ragmen proje etkinliklerine iyi motive oldular. 

Şair Yalvaç Ural ile şiir üzerine söyleşi yaptık. Öğrencilerimiz şiirlerini okudular. Şiir üzerine sorularını kendisine sordular. Çocuklar etkinlikten o kadar çok keyif aldılar ki süreyi iki defa uzattık. 

Karışık ülke takımları ile belirlediğimiz konularda öğrencilerimiz şiir yazdılar. İşbirlikçi çalışma ile onlein şiir dinletileri düzenledik.

Ortak bir çanakkale orotoryosu seslendirdik.

Ve finalde şiirlerimiz balonlarımıza üzerine yazıp 23 Nisan da bir webinar şenliği ile balonlarımızı uçurduk ve gökyüzünü şiirle boyadık.

Başta kurucularımız olmak üzere tüm öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz. İyi ki varsın eTwinning.

  • 1 1
  • 08 Haziran 2021 22:23 292
  • selver9
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK