Gpe Challengers Etwinnning Projesi

Mehmet Nuri Küçükköylü İmam Hatip Ortaokulu olarak geçen yıl yürüttüğümüz “ Good Practices in English-GPE(İngilizcede İyi Uygulama Örnekleri)” isimli etwinning projesinin devamı niteliğinde bu yıl da Gürcistan, Hırvatistan, İspanya, İtalya, Litvanya, Polonya, Portekiz, Romanya, Ukrayna, Yunanistan ve Türkiye’den 29 ortak okul ve 500 öğrenci ile okulumuzda GPE Challengers isimli etwinning projesi yürütülmüştür.

Proje ve teknoloji tabanlı İngilizce öğretimini çeşitli disiplenleri de içine katarak eğlenceli ve okulla sınırlamayan bir şekilde öğrenci , veli , öğretmen üçgeninde hayata geçiren bir proje olarak projemiz uzaktan eğitim sürecinde de öğrencilerin interaktif çalışmalar yoluyla İngilizce öğreniminden kopmamalarını sağlamıştır.

Öğrenci merkezli bir proje olan projemiz geleneksel yöntemleri dışlamamakla beraber 21.yüzyıl becerileri ile paralel yeni yaklaşımları ve bir çok web2.0 aracını projeye dahil ederek eğitimin sınırlarının genişlemesine katkıda bulunmuştur. Demokrasi , e-güvenlik , özyönetim , öğrenmeyi öğrenme , kültürler arası kaynaşma konularında oldukça geniş kapsamlı bir çalışma imkanı sunan projemiz öğretmenlerin , öğrencilerin , velilerin beyin fırtınası , anket çalışmaları , sosyal medya vb üzerinden aldığımız dönütler ile kendini geliştiren yapısı sayesinde genel planlamaya sadık kalmakla beraber durağan bir yapıya sahip olmamıştır. Hem yüz yüze hem de uzaktan eğitim süreçlerinde yüksek bir motivasyon sağlayarak dil öğrenimindeki 4 becerinin(okuma,yazma,konuşma ve dinleme ) ortaklar arası çeşitli meydan okumalarla etkin ve kolay bir şekilde edinilmesini sağlamıştır.

Bu bağlamda yeşil ekran uygulaması kullanarak kültürel mekanlarda İngilizce hikaye okuma,partner okullar arası webinar yoluyla İngilizce kelime yarışması düzenleme,Storyjumper web 2.0 aracı ile pandemi e-kitabı oluşturma, smule uygulaması ile rap meydan okuması yapma, partner okullar ile İngilizce skeç oluşturup podcast hazırlama ve yayınlama gibi farklı ve sıra dışı eğlenceli çalışmalar yapılmıştır.Proje sonunda her bir ortak okulun gönderdiği müfredat uyumlu etkileşimli eğitim materyallerinden bir İnglizce Lapbook hazırlanmıştır.

Bu güzel ve faydalı proje için başta proje kurucularımız ve tüm ortak okullara emekleri ve olağanüstü çalışmaları için teşekkür ediyor, proje ortağı olarak bazı proje çıktılarımızı inceleyebileceğiniz aşağıdaki bağlantıları vermekten mutluluk ve gurur duyuyorum.

 blog sayfamız

tiyatro podcast

rap challenge

pandemi e-kitabımız

projemizin sanal sergisi

  • 0 0
  • 28 Haziran 2020 01:59 267
  • HaticErbay
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK