Güfte Edebiyat Dergisi Prof. Dr. Mehmed İsmail Özel Sayısı

 Şerif KUTLUDAĞ, Güfte Edebiyat'ın Prof. Dr. Məmməd İsmayıl Özel Sayısı'nı değerlendirdiği yazısı ile İzmir Kent Haber'de.

“Güfte Edebiyat” bir “Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi”

Mart 2023 sayısı özel bir sayı: Güfte Edebiyat’ın bundan önceki 9 sayısı ‘e-dergi’ olarak yayınlanırken 10. sayı ilk kez kağıt baskısıyla okurlarıyla buluşmuş hem de Prof. Dr. Memmed ISMAYIL(Mehmet İsmail)’i baştan sona işleyen bir özel sayı olmuş.

Güfte, bestelenmiş şiirleri tanımlamak için kullanılan bir Türk müziği terimidir. Her şiir güfte adayıdır da, ne zaman bestelenirse güfte unvanını taşımaya başlar ya, Ona misal: Hayatın içerisinde farklı farklı yerlerde yayınlanan nice güzel yazı vardır edebî içerikli. İşte o yazılar tek başlarına kaldığı sürece bir makaledir, denemedir, anıdır, gezi yazısıdır, hikâyedir… Oysa bu yazı çeşitliliği içerisinden derlenmiş olan yazılar bir dergi kimliğinde sunulduğu zaman birlikte bir dergi isminin altında buluşurlar ve bir kimlik edinmiş olurlar. Bunu baharlarda kıra gezmeye gitmiş ailelerin genellikle kız çocuklarının topladıkları rengârenk bir demet çiçeği annelerine takdim ediş sevincine benzetebilirsiniz.

. “Güfte Edebiyat” dergisini elime alıp da büyük bir merak ve heyecanla okuduğumda işte o kız çocuklarının derleyip de annelerine verdikleri bir demet kır çiçeği sevincini hissettim içimde

Nasıl hissetmeyeyim ki!..

Türk Edebiyatı’nın yaşayan en büyük şâirlerinden birisi olarak takdim edilen  Memmed İSMAYIL hakkındaki yazılanları okudukça kendi kendime böylesine bir değerli akademisyen, şâir ve yazarı tanımamış olmama hayıflandım."

 

UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK