Her Okula Bir Şehit Annesi

Konya'daki projeyle her okula "şehit köşesi" oluşturması amaçlandı. Köşeye şehit oğlunun eşyalarını bağışlayan şehit annesi: Bir çocuğum şehit oldu, 900 çocuğum oldu

Konya'da yaşayan hayırsever Aynur Kasabalı, yaptırdığı ilkokulda öğrencilere şehitlerin anılarının yaşatılması için bir köşe oluşturulmasını istedi. Bunun üzerine 900'den fazla öğrencinin bulunduğu Aynur Kasabalı İlkokulu'nda görev yapan sınıf öğretmeni Perihan Öçgüder, İngilizce öğretmeni Gamze Ergin ile birlikte okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştıran eTwinning uygulaması kapsamında "Vatan için ölüme koşanlar" isimli proje hazırladı. Bütün okullarda yaygınlaştırılması için hazırlanan proje kapsamında okul koridorlarında kalıcı şehitlik köşelerinin oluşturulması ve her okulun bir şehit ailesiyle buluşturulması amaçlandı.

EŞYALARINI BAĞIŞLADI

Konya Şehit Aileleri Derneği ile koordineli çalışan öğretmenler, 4 ayda okullarının koridoruna dev bir şehit köşesi oluşturdu. Konyalı şehitlerin resimlerinin asıldığı köşede, 2006 yılında Siirt'te şehit düşen Jandarma Komando Er Orçun Yaldır'ın adına özel bir bölüm hazırlandı. Okulun bulunduğu mahallede yaşayan şehidin ailesi ise öğrencilerin ilgileneceği aile olarak seçildi. Şehitler için hazırlanan köşeye N. Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Anasanat Dalı Öğretim üyesi Ömer Tayfur Öztürk ise kendi yaptığı dev resmi hediye etti. Köşe hazırlandıktan sonra okula davet edilen şehidin annesi Gülizar Süalp (65) oğlundan hatıra kalan askerde kullandığı terlikler, sırt çantası, atleti ve şehidin üzerinde kanı bulunan ıslak mendil paketini oğlu için hazırlanan köşeye bağışladı.

900 ÇOCUĞUM OLDU

Terhisine 4 ay kala oğlunun Siirt Eruh'ta çıkan çatışmada şehit olduğunu anlatan Gülizar Süalp (65) "şehidim için köşe hazırladığını görünce gurur duydum. Ondan hatıra kalan askerde kullandığı eşyaları köşesine bağışladım. Ben öldükten sonra bu eşyalar burada ebediyen yaşar, kaybolmaz. Oğlum vatan için şehit düştü ama şimdi bu okuldaki 900 öğrenci benim çocuğum oldu. Çok mutluyum" dedi. Projeyi hazırlayan Perihan Öçgüder ise projeyle öğrencilerin vatan sevgisini pekiştirmesi, her okulun bir şehit ailesine sahip çıkması ve öğrencilerle şehit ailelerinin buluşturulmasını hedeflediklerini söyledi.

 

 Halit TURAN /

  • 3 2
  • 29 Haziran 2019 13:41 3.735
  • Aktif Haberler
  • teacherpapatya
    17 Temmuz 2019 10:59
    0 0
    duygulandım çok güzel bir çalışma olmuş.milli birlik ve beraberlik duygusu cok güzel işlenmıs.
  • didemt
    01 Temmuz 2019 17:14
    0 0
    Muhteşem bir düşünce ve proje. Arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Öğrencilerin vatan sevgisi duygularını kabartacağını, milli birlik konularının bu tip projelerle daha iyi vurlulanacağını düşünüyorum.
    İnşallah o köşeye sahip çıkılır ve bakımı yapılır.
  • php_korsan
    30 Haziran 2019 17:40
    3 0
    Proje enfes.Japonlarda Hiroşimaya atılan hidrojen bombasını senelerce hatırlamak için kentlerin bazı noktalarını yenilemediler öğrencilerine bakın ve ibret alın dediler.Şimdi motivasyoncu japon çocukları japonyadaki 800 adet üniversiteleri doldurup abdyi korkutuyorlar.
    Bizim projeler darılmayın ama havada kalıyor.
  • smileplease03
    30 Haziran 2019 00:03
    4 12
    Azıcık olumlu bakın hayata ya, azıcık pozitiflik. Yok o ne dediydi, yok kötü olmuşmuş. Bi bitmediniz...
  • ssszmzh
    29 Haziran 2019 16:40
    8 0
    Şehit Anneleri Okulda dense daha şık olurdu.
  • sebocan
    29 Haziran 2019 14:18
    5 2
    Çok önemli bir proje olduğunu düşünüyorum.

    Öğrencilerimiz bugünlere gelirken kimlerin bu vatan uğruna hayatını feda ettiğini öğrenmeli, unutmamalı. Ne uğurda ve hangi koşullarda mücadele edildiğini bilmeli... Şehitlerimizin aziz hatıraları bu tür projelerle yaşatılabilir ve nesilden nesile aktarılabilir.

    Düşünen ve hayata geçiren herkesin ellerinden öpüyorum.
  • selimiye11
    29 Haziran 2019 13:59
    11 3
    Tamam "Vatan için ölüme koşanlar" sloganını ve projesini kabul ettik. İyi de bir çalışma gurur verici. Ölüme koşanlar yerine feda edenler denmemiş olsa da neyse.
    Manşeti atan gazeteci acaba ne demek istedi de "Her Okula Bir Şehit Annesi" dedi. Sanki böyle kötü bir dileği varmış gibi. Neden her okul kadar şehidimiz olsun ki onları temsil eden bir annemiz olsun. Herkes şehit mi olsun. Hayret hani. Şu sloganların mantıksal, vurgusal şiddetini arttırayım derken ne saçma kazalar duygular çıkıyor ortaya.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK