Her Zamankinden Daha Akıllı Ol Adlı eTwinning Projemiz

       İngilizce öğretmenimiz Nurgül Çamurcu'nun rehberliğinde yürütülen HER ZAMANKİNDEN DAHA AKILLI OL adlı eTwinning projemiz için 8 öğretmen ve 46 öğrenci ile çalışmalarımız başladı.    

     Mersin’in birçok ilçesinden farklı okulların bir araya gelerek yürüttükleri ulusal projenin amacı; öğrencilerimize iyi bir medya okur yazarı nasıl olunur, iyi bir dijital vatandaş olmak için yapılması gerekenler ve  yanlış bilgi ile doğru bilgiyi ayırt etme yollarını öğretmek.

Projemiz sayesinde öğrencilerimizin  anadilde iletişim becerileri, dijital yeterlilikleri, öğrenmeyi öğrenme becerileri, sosyal ve yurttaşlık yeterlilikleri, kültürel bilinç ve ifade becerileri, yenilikçilik ve yaratıcılık gibi birçok 21.yüzyıl becerileri gelişecek. Bunların yanı sıra öğrencilerimiz kendileri hakkında twinmailler  yazarak, çevrimiçi öğrenci görüşmeleri yaparak, ortak şiirler yazarak, ortak e-kitap oluşturarak, animasyonlar ve videolar  hazırlayarak partnerleriyle iletişim becerilerini geliştireceklerdir.

Öğrencilerimiz iletişim kurmak ve her ay proje ürünleri üretmek için değişik Web 2.0 araçlarını kullanacaklar. Proje kapsamında öğrencilerimiz proje posterlerini ve logolarını hazırladılar. Ardından tüm partnerlerin dahil olduğu ortak hikayemizi yazmaya başladılar.

Twinspace sayfasında görüntülemek için:  etwinning.net/163603

 

 Gönderen: NURGUL12

***********************

Her Zamankinden Akıllı Ol eTwinnig Projesi

Kuruculuğunu Bozyazı Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Nurgül ÇAMURCU'nun yaptığı 'Her Zamankinden Daha Akıllı Ol' eTwinning projesi Mersin'in farklı ilçelerinden 8 öğretmen ve 46 öğrenciyle birlikte başladı.

  Bu projenin amacı; öğrencilerin iyi bir medya okur yazarı nasıl olunur sorusuna yanıt bulmalarını sağlamak, internet güvenliğinin nasıl olması gerektiğini öğretmek, dijital vatandaşın özelliklerinin neler olduğunu ve internetteki her bilginin doğru kabul edilemeyeceğini anlamalarına yardımcı olmaktır.

Projemiz sayesinde öğrencilerimiz değişen dünya ile birlikte anadilini doğru kullanma becerileri geliştirme, iletişim kurma, yaratıcı ve işbirlikçi çalışarak ortak ürünler ortaya çıkarmaları sağlayacaktır. Dijital dünyada medyayı doğru kullanmayı öğrenecek, dijital ayak izini kontrol altına almanın önemli olduğunun farkına varacaktır. Web2 araçlarının kullanımını öğrenerek kendini geliştirecek, internette okuduğu ya da gördüğü her bilgiyi doğru kabul etmeyip bir kaç kaynaktan araştırma yoluna gidecektir.

Projemiz dahilinde öğrencilerimiz web2 araçlarını kullanarak ve birbirleriyle iletişim kurararak proje afişini ve proje logosunu tasarladılar. Ortak ürün olarak bir hikaye yazıp, görselleştirdiler. Ardından da karma takımlarla birlikte akrostiş şiir yazımına başladılar.

 

Gönderen: DilekSnk

 

************************

Her Zamankinden Daha Akıllı Ol Etwinning Projemiz

 

İngilizce öğretmeni Nurgül Çamurcu'nun rehberliğinde yaptığımız eTwinning projemizde 8 öğretmen 46 öğrenci işbirlikli olarak çalışmaktayız. Proje konumuz 21. yy'ın öne çıkan becerilerinden biri olan medya okuryazarlığıdır. 

Mersin'in birçok ilçesinden bir araya gelen öğretmenler ve öğrencilerle yaptığımız projede amacımız iyi medya okuryazarları yetiştirmek, medyadaki haberleri sorgulayabilme becerisi geliştirmek, akıl yürütmelerle doğru bilgiye ulaşabilmek, iyi birer dijital vatandaş olabilme becerisi geliştirmektir. Öğrencilerimiz çevirim içi görüşmeler yaparak, ortak ürünler yaparak, animasyonlar yaparak partnerleriyle ilişkilerini de geliştirdiler.

 Öğrencilerimiz her ay yaptıkları etkinliklerde farklı web2 araçlarıyla logo, animasyon, poster, ortak ürün hikaye, ortak ürün şiir yazdılar.

Sayfamıza ulaşmak için: Etwinning.net/163603/home

 

Gönderen: begümars

**************************

Her Zamankinden Daha Akıllı Ol Medya Okuryazarlığı Dezenformasyon Konulu E Twinning Projesi

 

Kuruculuğunu Fahriye AKÇUR ve NURGÜL ÇAMURCU’nun paylaştığı 8 Türk öğretmenin ve öğrencilerinin Mart 2021 de başlattığı Mayıs 2021 de bitecek olan bir e twinning projesidir. Öğrencilerde medya okuryazarlığının geliştirilmesi amacı ile kurulan projemizde öğrenciler medya okuryazarlığı, dezenformasyon, güvenli internet kullanımı dijital ayak izi hesaplama gibi önemli çalışmalar yapacaklardır.

Proje hedefleri arasında şunlar bulunmaktadır

1.     Dijital vatandaşlık kimliğini geliştirmek

2.     E güvenlik ve dijital etik kavramları hakkında bilgi sahibi olmak

3.     Grupla çalışma ve grubun bir üyesi olma sorumluluğu geliştirmek

4.     Eleştirel düşünme, karar verebilme ve tercihlerinin sorumluluğunu almayı geliştirmek

5.     Medyayı farklı açılardan okuyarak çevreye duyarlı, ülkesinin sorunlarını bilen, medyada gördüklerini filtreleyecek bir bilinç kazanmak

6.     Televizyon, video, sinema, reklam, yazılı basın, internet vb. Ortamlardaki mesajları analiz etme, değerlendirme ve iletme becerisi kazanmak

7.     Sosyal hayata daha aktif ve yapıcı katılmak

8.     Dijital ayak izini kontrol etme becerisi kazanmak

9.     Medya Okuryazarlığı Becerileri Kazanmak

            a) Erişim

            b) Analiz

            c) Değerlendirme

            d) Yönlendirme

Etwinning.net/163603/home

 

Gönderen: FAHRİYEAKCUR

**************************

  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK