I Know The Regin We Live In-Yaşadığımız Bölgeyi Tanıyorum Projemiz

‘Yaşadığımız Bölgeyi Tanıyorum’ projesi için kolları sıvayan ve ‘Ben de varım’ diyen Attaroğlu İlkokulu öğrencileri ile eğitimcileri, farklı ülkelerin hikayelerine tanıklık etmeye hazırlanıyor.

Bayraklı Attaroğlu İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Nurgül Bayram ile öğrencileri ‘I Know The Region We Live In- Yaşadığımız Bölgeyi Tanıyorum’ projesi için ‘Ben de varım’ dediler. Proje; 29 Aralık 2021’den itibaren Ege Bölgesi'ndeki farklı illerden oluşan 9, Polonya ve Azerbaycan ülkelerinden 2, toplamda ise 11 ortak okul ile yürütülecek. Bu çalışma ile öğrencilerin, yaşadıkları ilden başlayarak yakın çevrelerini tanımaları, onların; doğa ve çevreye karşı duyarlı bireyler olmaları yönünde katkı sağlamak amaçlanıyor. 3 ülke ve 11 okul ortaklı 7-11 yaş aralığındaki ilkokul öğrencilerine yönelik hazırlanan eTwinning projesi kapsamında öğrenciler yeni ülkelere, hikayelere tanıklık edecek.

11 ORTAK OKUL AYNI PROJEDE

‘I Know The Region We Live In- Yaşadığımız Bölgeyi Tanıyorum’ projesi, 29 Aralık' tan itibaren Ege Bölgesi'ndeki farklı illerden oluşan 9, Polonya ve Azerbaycan ülkelerinden 2, toplamda ise 11 ortak okul ile yürütülüyor. Bodrum'dan Amiral Turgut Reis İlkokulu rehber öğretmeni Selma Gümüş ve Denizli' den Vali Recep Yazıcıoğlu İlkokulu 1. sınıf öğretmeni Deniz Daşdemir tarafından kurulan projede; İzmir, Muğla, Denizli ve Kütahya illerinden 9, Azerbaycan ve Polonya ülkelerinden ise 2 ortak okul yer aldı. Projeyi 7-11 yaşları arasındaki öğrenciler ve öğretmenleri yürütüyorlar.

3 ORTAK ÜRÜN ORTAYA ÇIKARILDI

İzmir’den ise Bayraklı’da hizmet veren Attaroğlu İlkokulu kolları sıvadı. 2/A Sınıfı Öğretmeni Nurgül Bayram ve öğrencileri de projeye katıldılar. Söz konusu çalışmaya ilişkin değerlendirmede bulunan öğretmen Bayram, şunları söyledi: “Projede, yaşanılan ilden başlayarak, yaşanılan bölgenin coğrafî özellikleri, tarihî ve turistik yerleri, iklim ve bitki örtüsü, yetişen ürünleri, öne çıkan yönleri, ünlü kişileri ayrıca küresel ısınma ve iklim değişiklikleri konuları ele alındı. Proje ile öğrencilerin, yaşadıkları ilden başlayarak yakın çevrelerini tanımaları, onların; doğa ve çevreye karşı duyarlı bireyler olmaları yönünde katkı sağlamak amaçlandı. Ayrıca bu proje ile bütün eTwinning projelerinde olduğu gibi öğrencilerin web 2.0 araçlarını kullanmayı öğrenerek, teknolojiyi eğitimde kullanmaları hedeflendi; farklı ilçe, il ve ülkeden öğrenciler takım çalışmaları ile bir araya gelerek sosyalleştiler. Projede yabancı ortakların olmasının öğrencilerin yabancı dillerinin gelişmesine de olumlu katkısı oldu. Projedeki 3 temanın sonunda Puzzle e-book, Sanal Sergi ve Ünlülerin Tanıtım Videosu başlıklı 3 işbirlikçi ürün, Akrostiş, Takvim ve Öykü e-book başlıklı 3 de ortak ürün ortaya çıkarıldı.”

3 FAYDALI TEMA

3 ülke ve 11 okul ortaklı 7-11 yaş aralığındaki ilkokul öğrencilerine yönelik hazırlanan eTwinning projesinde; Muğla, Denizli, İzmir, Kütahya olmak üzere Türkiye’den 9 okul ve Azerbaycan ile Polonya'dan da birer okulun yer aldığını tekrar hatırlatan Bayram, 3 ayrı temayı şöyle anlattı: “Proje ile öğrencilerin yaşadıkları ilden başlayarak bölgelerini, ülkemizi ve yeni ülkeleri tanımaları amaçlanıyor. Tarihi ve turistik yerler; öğrenciler karışık ülke ve okul takımları ile yaşadıkları yerlerin puzzlelerini yaparak tanıdılar ve işbirlikçi e-book oluşturuldu. İklim ve Bitki Örtüsü & Küresl Isınma ve İklim Değişiklikleri; STK'lar işbirliği ile öğrenci webinarları düzenlenerek öğrenciler küresel sorunlar konusunda bilinçlendirildi. Slogan, afiş, bitki dikimi gibi çalışmalar sanal sergide sunuldu. Ünlülerimiz; öğrencilerimiz tarafından seslendirilerek tanıtılmış ve video hazırlanmıştır.”

 

  • 0 5
  • 15 Haziran 2021 01:00 1.832
  • nurgülbayram
  • nurgülbayram
    19 Ağustos 2021 15:53
    2 0
    Tabii ki de faydalı olduğunu düşünüyorum. eTwinning projemde yer alan öğrencilerim, diğer öğrencilerimden daha sosyal, daha kendilerine özgüvenli ve daha yaratıcıydılar.
  • pigafetta
    15 Haziran 2021 18:17
    6 0
    Etwinning projelerinin çocuklara yararı olduğunu düşünüyor musunuz? Öğretmen - veli - yönetim üçgeninde motivasyonları kayboluyor.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK