I See, I Explore, I Create ! Etwinning Projesi Başladı.

I SEE, I EXPLORE, I CREATE ! eTwinning projesi kapsamında Çanakkale Merkez Atatürk İlkokulunda görev yapan  okul öncesi öğretmeni Gizem Moran ve öğrencileri ressam Picasso’nun eserlerini inceleyerek tekrar yorumladılar.

Proje sanat üzerinedir. Sanat, çocukların kendilerini ifade etmeleri için doğal ve güvenli bir yol sunar. Sanat aracılığıyla, oynayabilir, gözlemleyebilir, deneyebilir, yaratabilir, duyguları temsil etmek ve ifade etmek için metaforlar kullanabilir, anlatabilir, yansıtabilir, sanatlarını başkalarıyla paylaşabilir ve farklı müfredat alanlarında gelişimleri için gerekli becerileri keyifli ve yaratıcı bir şekilde geliştirebilirler.

Proje 43 ortaklıdır. Ekim 2023 ile Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve 3-6 yaş arası okul öncesi öğrencilerimizi kapsamaktadır. Her ay bir veya birden fazla sanatçı proje ortakları tarafından öğrencilerin gelişim özellikleri, hazırbulunuşlulukları dikkate alınarak belirlenecektir. Öğrencilerimiz sanatçımızın hayatını, eserlerini tanıyacaklar; eserlerinde yansıttığı düşünceler incelenecektir. İlgi alanlarına göre farklı teknikleri keşfedecek, sanatçıların eserlerini yeniden yorumlayacak ve kendi sanat eserlerini oluşturacaklardır. Bu etkinlikler de web 2 araçları da kullanılarak öğrencilerde teknoloji okuryazarlılığının geliştirilmesi amaçlanmaktadır.

Bu projeyle öğrencilerde; Deneysel ve plastik üretimler yoluyla ifade ve yaratıcı yeteneklerini geliştirmek; görsel iletişim unsurlarını tanıyabilme ve harekete geçirebilme; öğrencilerde farklı bakış açısı kazandırmak, eleştirel okuma yapabilmek; dilin farklı unsurlarını kullanarak farklı görsel ifade biçimlerini (resim, çizim, kolaj, modelleme vb.) keşfetmek, üretmek ve üretmekten keyif almak; iletişim ve iş birliği yeteneğini geliştirmek, yaratıcılıklarının geliştirilmesini sağlamaktır.

  • 0 1
  • 04 Aralık 2023 14:15 569
  • gzem
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK