İçleri Isıtan Fotoğraf

Son günlerde sosyal medyada büyük ilgi gören bu fotoğraftakiler, Ağrı Diyadin’deki Rahmankulu İlkokulu’nun sınıf öğretmeni İsmail Baykuş ve öğrencileri. Fotoğrafı çekense bir başka öğretmen Melike Oflaz.

Esra ÜLKAR

Bu kare, Diyadin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 24 Kasım Öğretmenler Günü Fotoğraf Yarışması’nın birincisi oldu. 34 kişilik birleştirilmiş sınıflı okulda, bir anasınıfı, 1 ve 2’lerin birlikte okuduğu bir sınıf ve bir de 3 ile 4’lerin olduğu üç derslik var. Üç de öğretmen. 2016’da atanan İsmail öğretmenin ilk görev yeri, burası. “İlk atandığımda endişelerim vardı. Ama şimdi öğrencilerim ve ben çok mutluyuz” diyor.

Daha önce hiç soba yakmadığını, okula gelince öğrendiğini söylüyor ve ekliyor: “Köy okullarında hizmetli pek olmuyor. Bu sene hizmetli verildi. Sobayı yakmak için okula yarım saat erken gidiyoruz. Daha önce hiç soba yakmamıştım ama zorluk çekmedim. Köy öğretmeni olunca gerçekten öğretmen olduğunu fark ediyorsun. Çocukların her şeyiyle ilgileniyorsun. Çocuklar daha samimi, masum. Köy insanı gibisi yok. Çamur ve soğuk dışında zorluğu bulunmuyor. Güzellikleri daha çok olduğu için zorluklarını görmüyorsun. İnsanı iyi hissettiriyor.”

DAHA İYİ BİR EĞİTİM VERMEK İSTİYORUM

Fotoğrafın sosyal medyada ilgi görmesinden mutluyum. Bir sorumluluk yüklenmiş gibi hissettim. Var olanın üstüne katarak bir şeyler yapma isteği geldi. İnsan yorumlara layık olmayı istiyor. Öğrencilerime daha iyi bir eğitim vermek istiyorum. Köydeki çocuklar pek okuma üzerinde durmuyor. Hepsinin birer meslek sahibi olmasını istiyorum. Mutlu bireyler yetiştirelim yeter.

  • 14 2
  • 12 Aralık 2018 22:23 5.058
  • Aktif Haberler
  • seyfi ünaldı
    13 Aralık 2018 12:19
    5 0
    Köylerde birinci önceliktir sınıfı ve öğrencileri ısıtabilmek. Bunu başaramadığınız zaman gerisi için yorulmanıza gerek yoktur.
  • ümit üstel
    13 Aralık 2018 10:46
    1 0
    İlk görev yerimdeki 60 kişilik 5 sınıflı BSİO geldi aklıma.
  • ahmetpitt
    13 Aralık 2018 10:40
    14 0
    Bu resimde kendini görenlere selam olsun...
  • ironik78
    13 Aralık 2018 09:19
    7 0
    Gerçekten Sıcak ve Samimi bir foto
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK