İhtiyaç Duyulan Her Şehre Hastane Sınıfı Kurulacak

Sağlık problemleri nedeniyle evde ya da hastanede tedavi gören öğrencilerin eğitimlerine devam edebilmeleri için 81 ilde istenen her noktaya hastane sınıfı kurulacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Bugün itibarıyla 22 ilde 51 hastane sınıfında 1500 öğrenci eğitimlerine devam ediyor, bu sınıfların her birinde iki sınıf öğretmeni görev alıyor” dedi.

Kovid-19 sürecinde öğretmenlerin büyük fedakârlık yaparak okulların açık kalmasını sağladığını hatırlatan Bakan Özer, öğretmenlerin bu fedakârlığı farklı zeminlerde gösterdiğini vurgulayarak şu değerlendirmelerde bulundu: "Ülkemizde bugün itibarıyla 11 bin 22 öğrencimiz evde eğitim hizmetinden yararlanıyor. Dolayısıyla hastanede ya da evde eğitim alan öğrencilerimize bugün itibarıyla 12 bin 3 öğretmenimiz eğitim hizmeti götürüyor. Geleceğimizin mimarı gençleri yetiştirmek için gece gündüz çalışan, fedakârlıkta bulunarak öğrencilerimize sevgi ve merhametiyle âdeta ışık olan bu öğretmenlerimizi ayrıca ödüllendirmek istedik. Bu vesileyle sağlık problemleri nedeniyle okula devam edemeyen, evde ya da hastanede tedavi gören özel eğitim ihtiyacı olan çocuklarımızın ayağına kadar eğitim hizmeti götüren öğretmenlerimize başarı belgesi gönderdik. Ben bu fedakârlıklarından dolayı öğretmenlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Ayrıca çocuklarımızın eğitimlerine her ne şart altında olursa olsun devam edebilmelerine imkân sağlamak için 81 ilde kamu-özel ayrımı olmaksızın istenilen her noktaya hastane sınıfı kuracağız."

 

MEB

  • 12 0
  • 30 Ocak 2023 10:54 3.704
  • Aktif Haberler
  • muratoze40
    02 Şubat 2023 15:33
    2 5
    Komik hastaneler güzel ama içleri boş doktor yok.
  • suleyman45
    01 Şubat 2023 23:04
    4 0
    Gerekli ve geliştirilmesi gereken bir uygulama. Ayrıca arkadaşlar Mebbis’te hizmetiçi eğitim modülünde “Çocuk Hastalarla Evde/Hastanede Eğitim Kursu” var.
  • Raska_
    01 Şubat 2023 16:12
    6 0
    Doğru işe doğru diyelim ve bu konudaki eksikliği görüp, gerçekçi bilgilendirme ile neşter vurulması gerektiğini belirten alt bürokratlarimiza da tebriklerimi iletirim.
    Sahaya inin korkmayın Değerli Teşkilat Üyeleri. Ve mümkün işe sınıf açarak yukselttiginiz nicelik ile beraber; içine yapacağınız yatırım ve çalışan kalitesini yükselterek de nitelikli hale getiriniz lütfen. Güzellikler rakamlarda kalmasın
  • hazanın dünyası
    31 Ocak 2023 12:25
    7 0
    "Bu vesileyle sağlık problemleri nedeniyle okula devam edemeyen, evde ya da hastanede tedavi gören özel eğitim ihtiyacı olan çocuklarımızın ayağına kadar eğitim hizmeti götüren öğretmenlerimize başarı belgesi gönderdik. "
    》》 İşte bunu tebrik ederim.. 👏👏👏 Emeğinize yüreğinize sağlık öğretmenlerim...
    Bakanlığın bu konudaki önemli adımını da önemsiyorum.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK