İlk Okuma Yazma T Sesi İçin Aşamalı Yazım Kağıdı

Açıklama:
Daha önce hazırladığım çalışmaların devamını ekliyorum..
İlk Okuma Yazma T Sesi İçin Aşamalı Yazım Kağıdı dosyası, 1. Grup Harfler (elat) bölümünde bulunmaktadır. İlk Okuma Yazma T Sesi İçin Aşamalı Yazım Kağıdı Eğitimhane, İlk Okuma Yazma T Sesi İçin Aşamalı Yazım Kağıdı indir.
Bölüm:
1. Grup Harfler (elat)
Gönderen:
apranax83
Tarih:
19 Aralık 2012
Boyut:
0.009 Mb
İndirme:
1.452
Teşekkür:
24

Teşekkür Et

Rapor Et
Benzer dosyalar:
  • apranax83 28 Ekim 2013
    Aşamalı derken harfi yazarken böyle yazıyoruz demiyoruz. Çizgi çizgi parçalıyoruz. Öyle yazdırıyoruz. Sonra üzerinden geçiyor. En son 100 puntoya göre ayarlanmış bos kâğıtta harfin tamamını bir kez yazdırıyoruz. Doğru yazdıysa bir daha harfi tekrar tekrar yazdırmaya gerek yok.(zaten öğrendiyse bile her satıra en fazla 2-3 tane tek başına yazdırıyoruz.) Sonrasında sesli bir harfle bağlayıp bir tane yazmasını istiyoruz. O da doğruysa harf öğrenilmiştir. Yanlışsa kırmızı kalemle çocuğun yazdığının üzerinden biz doğrusunu yapıyoruz, çocuk elimizi takip ediyor. Çocuk yazarken nerede hata yaptığını görüyor. Sonra bir tane daha yaptırıyoruz. Hatalıysa ayni işlemi doğru yapana kadar bir biz bir o şeklinde düzeltiyoruz. Doğruyu yazdıktan sonra en son gittikçe küçülen puntoların da üzerinden geçiriyoruz. Böylece o harfin yazımı bitmiş oluyor.

    Her harfi çocukla tek tek çalışmamızın nedeni eğer çocuk harfi hatalı yazmaya başladıysa bu pekişmeden anında müdahale ederek düzelttirmek.

    Bir de burada seslerin hemen hepsine 2. çizginin üzerinden başlatıyoruz. Asla kılavuz çizgileri baz almıyoruz. Biraz daha eğik olması gerekiyor. Bu arada aşamalı yazımlar 4 çizgi üzerinden hazırlandı, nedeni ise normal kılavuz çizgide 3. gruptan önce(yani y sesi) alt boşluk kullanılmadığı için onu koyup çocuğun boşluklarla boğuşmasını önlüyoruz. Ama çocuk zaten orada alt katta evin bodrum katının olduğunu biliyor.(ya da biz söylüyoruz) Orayı daha sonra kullanacağımızı söylüyoruz.

    Kalabalık sınıflarda her öğrenciyle tek tek çalışmanın zor olduğunu biliyorum. Ancak ilk 6 sesi böyle çalışınca diğer sesleri kontrole bile gerek kalmadan kendileri güzel yazıyorlar. Bir de bu 6 sesin yazımına ayırabildiğin kadar zaman ayır hiç problem değil. Diğer sınıflar, diğer okullar şu gruba gelmiş, bu gruba gelmiş, sesleri bitirmiş hiç önemli değil. Sen zaten ileride onlar yazıyla uğraşırken onlara yetişeceksin hatta onları geçeceksin. Demişti

    *** Bu sözler birebir denetmenle yaptığımız konuşmadan alıntılardır. Ben onları not etmiştim. Sizin için derleyip bir araya getirdim. Herkese kolay gelsin.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK