İlkokul Öğretmenlerine Aşı Başladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önceki gün, “Ramazan ayı döneminde, iki-üç haftalık zaman diliminde, ilkokul öğretmenlerimizin hepsinin aşılanmalarını bitirmek istiyoruz” dedi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da geçen hafta yaptığı açıklamalarda 125 bin öğretmenin daha aşı olacağını, bütün ilkokul öğretmenlerinin aşılama işlemlerinin tamamlanacağını söylemişti.

Eğitim sendikalarından aldığımız bilgilere göre okul öncesi ve ilkokul öğretmenleri aşı randevularını almaya başladılar. Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım, aşı randevularının açıldığıyla ilgili bilgilerin geldiğini belirterek, “Muhtemelen Ramazan ayında, anaokulu, ilkokul, 8 ve 12. sınıflarla ilgili aşı yapma planı var. Yaklaşık bir iki aylık bir gecikme söz konusu. Bir an önce herkes aşılanmalı. Özel  eğitim öğretmenleri, okullarda temizlik işlerini yapan yardımcı personel de aşılanmalı. Okul bir bütün. Okulda olanların bir kısmının aşılanıp bir kısmının aşılanmamasını doğru bulmuyoruz” dedi. 

PDR’cilerden tepki

Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Latif Selvi de ilkokul öğretmenlerinin aşılanmaya başlanıldığını kaydederek, “MEB ile görüştüm, muhtemelen bugün yarın, okul öncesi, rehber öğretmenler, yöneticiler, hizmetli memurlar da kapsama dahil olacak. Aynı kurumda parçalı düzenleme yapmanın bir yararı yok. Bir an önce bu hatadan dönülmeli” diye konuştu.

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici ise “Okul öncesi ile ilkokullarda görev yapan tüm öğretmen, yönetici ve eğitim çalışanlarının aşı için ayrım olmaksızın sisteme tanımlandığı bilgisini MEB’den aldık” şeklinde bir açıklama yaptı.

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Genel Başkanı Oğuz Özat, yayınladığı bir bildirgeyle okullarda görev yapan rehber öğretmen ve psikolojik danışmanların aşı kapsamına alınmamasına tepki gösterdi. Sosyal medyada da bu konuda çok sayıda yorum geldi.

 

Mine ÖZDEMİR GÜNELİ /

  • 5 6
  • 14 Nisan 2021 10:32 6.491
  • hazanın dünyası
    15 Nisan 2021 15:42
    1 1
    Aşı oldum.
  • emir3417
    15 Nisan 2021 05:02
    4 2
    8. Ve 12.sınıfları okutan öğretmenler neden aşılanması diye sormaya gerek yok bence..
    Onlarda uzaktan eğitime geçecekleri günden bir gün önce aşılanacaklar...tecrübe konuşuyor
  • dilovası
    15 Nisan 2021 01:58
    4 1
    Sayın arkadaşlar ben sınıf öğretmeniyim biliyorsunuz ki çarşamba hariç yüzyüze eğitim yapıyorduk. Aşı etkinliği 45 gün sonra başlanacak ve muhtemelen okullar bize ramazandan sonraki süreçte açılacak. 8 ve 12.sınıf öğretmenlerime de aşı önceliği verilmesini bekliyorum. Öyle de olacaktır. Karşılaştırma yapmaktansa birlik içinde hareket edilmelidir.
  • sINIFÇI SELİ
    15 Nisan 2021 00:08
    18 2
    ilkokul öğretmenleri aşılanıyor ama uzaktan eğitim başlandı.
    8 ve 12. sınıf öğretmenlerine aşı yok ama eğitimler yüz yüze.
    18 yaş altına toplu taşıma yasak ama eğitimleri yüz yüze.
    65 yaş üstü aşılandı ama evdeler, dışarı çıkmaları yasak.
    aşilananlarin evde, asilanmayanlarin dışarıda olduğu, aklın mantığın yerle yeksan olduğu çok ilginç zamanlardan geçiyoruz...
  • egtm30
    14 Nisan 2021 18:26
    8 0
    8.sınıf ve 12.sınıf öğretmenleri halen yüzyüze eğitimdeler.3 Mayısta liselerde yüzyuze sınavlar başlayacak .Lise ögretmenlerine niye aşı yapılmıyor.
  • Karakedi
    14 Nisan 2021 18:24
    12 1
    tum ogretmenler asilanmali bu konuda bari ayrimcilik olmasin.saglikcilarda su saglikci bu saglikci dendi mi poliste su bu ayrimi oldumu.lutfen kimseyi birbirine dusurmeyin.sinuf ogretmeni olarak daha bugun yeni uzaktan egitime gectik ve okullarimizda vakalar var.acmadan asilayip oyle acin yoksa uzaktan olsun.
  • 1923TC
    14 Nisan 2021 18:17
    13 1
    Maalesef ülkemizde PDR öğretmenleri için bir görev tanımı belirgin değil. Okulda sorun oluyor, PDR size en fazla şöyle yapın diye talimat veriyor. Öğrencilerin yaşadığı hiç bir soruna çözüm bulan rehberlik öğretmenimiz olmadı. Biz yine veli ile sorun çözmeye çalışıyoruz. Pandemi başladığından bu yana bir iki link göndermek , matbu kimsenin okumadığı broşür dağıtmak dışında bir etkisini görmedim. Öğrenci ekran bağımlısı olmuş. Veli ile çözüm arıyorsunuz. PDR öğretmenine yönlendirme yapıyorsunuz. Ek destek ve daha profesyonel bir yaklaşım için destek yok.
  • 26_gezo
    14 Nisan 2021 13:45
    21 5
    İlkokulları kapatıp onları aşılayacağınıza okula devam eden 8 ve 12. Sınıf öğretmenlerine aşı yapsaydınız. Yaptığınız hiç bi işte tutarlılık yok.....
  • durmuş34
    14 Nisan 2021 12:36
    32 5
    Bizim okuldaki PDR cinin ne öğrencilerle,ne öğretmenlerle hiçbir teması yok..kendi kendine bile teması yok..nedir ya bu sendikaların idareci ,pdrci seviciliği..
  • hsbk
    14 Nisan 2021 11:15
    46 5
    Evet, ilk sırada pdrciler olmalıydı. En büyük sıkıntı bu arkadaslarimizin. Olmaz iseler eğitim sistemi yerle bir olur. Haberin yarısı onlara ayrılınca anladım.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK