İlkokul Öğretmenlerine Yeni Nesil Matematik Eğitimleri Başlıyor

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, matematik öğretim becerilerinin geliştirilmesi amacıyla ilk aşamada 100 bin sınıf öğretmenine bu konuda eğitim verileceğini bildirdi.  

Bakan Özer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 11. Kalkınma Planı'nda yer alan "tüm eğitim kademelerinde öğrencilerin matematik ve Türkçe yeterliliklerinin artırılması" hedefi doğrultusunda matematik seferberliği başlattıklarını hatırlattı.

Seferberliğin amacının matematik dersini sevdirmek ve matematikte başarıyı artırmak olduğuna işaret eden Özer, "Matematik seferberliği kapsamında çok kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Öğrencilerimizin öğrenmelerini etkileyen tüm değişkenleri denkleme dâhil ediyoruz. Çok boyutlu bir süreç olan öğrenmenin kolaylaştırılması için somut materyallerden var olan materyallerin dijitalleştirilmesine çok kapsamlı yürüttüğümüz çalışmalar sürüyor." bilgisini verdi.

Bu kapsamda matematik koridorları, matematik atölyeleri yaptıklarını bildiren Özer, "Okul öncesinde 14, ilkokul ve ortaokulda 46 olmak üzere toplamda 60 materyalin tasarımını tamamladık. Bakanlığımız Ders Aletleri Yapım Merkezinde üretimi yapılan materyaller okullara ulaştırılıyor. Fiziki materyallerle öğrencilerimiz matematik ile günlük hayat ilişkilerini kurabilecek, bu materyallerle soyut olan kavramlar somut hale gelecek. Bu durumda öğrenme daha kolay gerçekleşebilecek." ifadelerini kullandı.

Bakan Özer, tüm kademelerdeki öğrencilerin yararlanabileceği, oyun kıvamında zevk alabilecekleri Matematik Dijital Eğitim Platformu'nu eğitim sistemine kazandırdıklarını, platforma yeni ve daha zengin dijital içeriklerin üretiminin devam ettiğini belirtti.

"Matematik dersinin dönüşümü amaçlanıyor" 

Matematik öğretimi ve öğrenimini konu alan matematik eğitimi alanında birçok yenileştirme hareketinin yürütüldüğünü anlatan Özer, bu kapsamda yeni bir çalışma olarak UNICEF iş birliğinde sınıf öğretmenlerinin matematik öğretim becerilerinin geliştirilmesi çalışması yürüttüklerini ve ilk aşamada 100 bin sınıf öğretmenine görev yaptıkları illerde yüz yüze veya Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden çevrim içi olarak konuya ilişkin eğitim verileceğini bildirdi.

Özer, şunları kaydetti: "Başlattığımız çalışma ile öğrencilerin mevcut problem çözümü yöntemlerini öğrenip tekrarlamasının beklendiği geleneksel sınıf ortamlarından, matematik kavramlarını kullanarak üst düzey düşünme kapasitesini geliştirebilecek beceriler edinmesini hedefleyen matematik dersinin dönüşümünün gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

Çalışma, sınıf öğretmenlerinin matematik öğretim becerilerinin geliştirilmesi ve sürdürülmesi amacıyla inovatif pedagojik yaklaşım, uygulama ve teknolojik çözümleri içeren bir öğretmen eğitimi modelini ortaya koyuyor. Yeni nesil matematik eğitimi alanındaki gelişmelerle öğrencilerin düşünme becerilerini geliştirmeyi hedefleyen matematik dersleri için yeni öğretim yöntemleriyle ilkokul öğretmenlerinin sınıflardaki yeni rol ve görevlerinin geliştirilmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz."

Özer, eğitimler için alan uzmanlarının katılımıyla içerik geliştirildiğini belirterek bu içeriklerle "sınıf öğretmenlerinin matematik öğretim becerilerinin geliştirilmesi öğretmen kılavuzu" hazırlanacağını ve öğretmenlerle dijital ortamda paylaşılacağını sözlerine ekledi.

 

MEB

  • 8 47
  • 02 Ekim 2022 17:29 10.010
  • Aktif Haberler
  • cmustafaengin
    04 Ekim 2022 19:57
    10 4
    Hala görmüyorsunuz değil mi? Birlik olup sınavı iptal ettirmediğimiz sürece başımıza gelecek her şeye hazırlıklı olun! Durup durup "Öğretmenlere Matematik eğitimleri" diye başlıyorlar! Amaç ne "Öğretmenler Matematik öğretemiyor!" Demek! Yahu şu saçma sapan sin gibi savunduğunuz düşünceleri kenara atıp 2 dakika mantıklı düşünün! Eylül başından beri okuldaki her öğretmene seminer çıktı, kimi yüz yüze kimi uzaktan! Sınav iptal olmaz, öğretmenler birlik olmazsa sıradaki sınavımız "Mesleki yeterlilik sınavı" olacak ve her 5 yılda bir bu sınava gireceğiz! Kazanamayan ya da atıyorum 50'yi geçemeyen herkes 1 yıl açığa alınacak ya da yarım maaşla çalışma cezası falan verecekler ve bugün sınav olsun, korkmayın diyenler o günlerde de velileri memnun etme peşinde belki de hala aynı sendikalarında koltuk kovalıyor olacak!

    Lütfen, aklınızı başınıza alın da BİRLİK OLALIM! Geç olmadan!!!
  • blue38127
    04 Ekim 2022 19:25
    11 5
    Okula kafam rahat gidemiyorum eve yorgun ve bitkin geliyorum.sanki eğitimde sorun öğretmenmiş gibi sürekli dillendirilmesi bıtkınlık yarattı çoğu arkadaşta.öğrencilerden kimse ses etmiyor.önce çocukları eğitin bence.saygısız vurdumduymaz bir nesil geliyor.bunun için ne yapabiliriz!!!
  • Fulya2609
    04 Ekim 2022 19:18
    4 5
    Daha önce katılanlar var mı acaba? Yol, yemek karşılanıyor mu?
  • gazel78
    04 Ekim 2022 16:20
    6 5
    Ders kitaplarını düzeltin,mevcutları azaltın,okullarda düzen disiplin olsun gerisini öğretmenler başarır.Öğretmenle uğraşmaktan vazgeçip asıl sorunları görseniz her şey düzelecek zaten
  • ögy
    04 Ekim 2022 14:50
    5 5
    öğretmenleri eğitmek yerine çocukları eğitmekle uğraşsalar biraz da
  • tamyigit51
    04 Ekim 2022 06:46
    9 5
    Önce ders kitaplarını düzeltin.Matematik eğitimiymiş yahu bu kadar mı gerçeklerden uzaksınız.Nefret ettirdiniz yeter artık

  • eren_87
    04 Ekim 2022 01:28
    6 4
    Ogretmenleri eğitmek yerine çocuklarla biraz uğraşsa şu meb. Kitapları adam gibi bir hazırlasa. Simdiki cocuklar eskisi gibi değil maalesef. Daha zeki olunduklari söylenen yeni cağın öğrenme konusunda nasıl daha problemli hale geldikleri araştırılsa. Anaokuluna gitmiş, ikinci üçüncü sinifa gitmis bir öğrencinin en basit matematik konularinda rakamlar da dahil nasil öğrenemediği araştırılsın. Sonra öğretmene eğitim verilsin. Yine çıkacak kendine uzman diyen kisiler egitim verecek.
  • kutlu11
    03 Ekim 2022 13:34
    7 5
    Uzman Olursam Hiç Bir Eğitime Katılmam .hele Başöğretmen Olsam Yanından Bile Geçmem!!!!!
  • NAZMANYA
    03 Ekim 2022 00:01
    7 5
    sesi kısılacak yeni videolar geliyor desenize.
  • kenankadal
    02 Ekim 2022 23:21
    26 5
    bak şöyle yapalım:
    tüm öğretmenleri fakültelere geri gönderin ,o okuduğumuz 4 yılın üstüne bi 4 yıl daha okuyalım.ondan sonra kaldığımız yerden devam edelim.yahu arkadaş biz neden cahil muamelesi görüyoruz.50 engelden aşıp bu konuma geliyoruz ama hala 0 muamelesi görüyoruz.
    bununla ilgili 1 kitap hediye edersin . alır okuruz. hem incinmemiş oluruz...bu arada eğitim öğretim ödeneği enflasyona oranla bine bir kaldı .bunu da hatırlatıp bitireyim dedim ;/
  • ysk2340
    02 Ekim 2022 22:49
    10 5
    Sanat ve müzik derslerle direk etki etmiyor fakat dikkat edin çok yüksek diplomaları olanlarda intihar vakaları arttı. 20.000 öğretmen de 300 müzikçi ata oda il merkezlerinde kalır. Müzik ve resim hocasını anca lisede görüyor çocuklar. Halbuki yetenek 5-10 yaş arasında keşfedilmezse en bilemedin 12-13 yaşından sonra sönüyor. Çünkü toplumda Bi karşılığı yok. İşte son 30 yılda herkes varlıklı ama yine Bi doyumsuzluk mutsuzluk. Artık tahtada kesinlikle çöp adam çizmiyorum.
  • mehmet6752
    02 Ekim 2022 22:21
    19 7
    Öğretmenin beyni çok yorgun. Bizi bir türlü anlamayan bakanlığımız ve bizlere sahip çıkmayan sendikalar var. Sınavı kazan parayı kap deniyor. Öğretmenin onuru ile bu kadar oynamak ne derece doğru?Tutturmuşlar yeni nesil matematik eğitimi diye. Bakanlığın sahadan hiç haberi yok.
  • nurdan90
    02 Ekim 2022 21:18
    23 6
    Bu ders kitaplarıyla ,bu programlarla yeni nesil yaklaşımlarla çocukları heba ediyor bakanlık. Hala bizi eğitme derdinde.Öğretmen eğitim videolarıyla bizimle dalga geçtiler.
  • ali2344
    02 Ekim 2022 21:12
    20 4
    6-7 şubeli okulumuzda daha en basit en fazla birkaç yüz liralık taban bloklarımız yok. Bakanlık matematik için 50-60'a yakın materyal
    gön de de cek...
  • daywalker_01
    02 Ekim 2022 19:40
    39 4
    Yahu yeter artık...yeni nesil yerine önce şu ders kitaplarına el atın.calisma kitaplarina el atın.ilk okulda çocuk Türkçede okuma anlamayı öğrenmeden hemen matematiğe geçiyoruz....buna göre bölgesel planlama yapın.ama iş yine geldi öğretmen eğitmeye...bizi eğiten ya PDF den okuyor ya da slaytttan okuyor...alıştık artik
  • serencam27
    02 Ekim 2022 19:10
    21 6
    Alanyazında inovatif pedagojik yaklaşım eğitimimiz eksikti, onu da tamamladık mı kim tutar bizi...
  • alcalar
    02 Ekim 2022 18:20
    16 5
    Bizi eğitmeyin artık.
  • KDesigner
    02 Ekim 2022 18:15
    29 6
    Yeni nesil öğretmenlerin maddi sıkıntılarını gidrme, sorunlarını azaltma eğitimi de programlara dahil edilmeli
  • m_aslan
    02 Ekim 2022 18:03
    25 6
    Eğite eğite bitiremediler şu öğretmenleri...
  • Oddo38
    02 Ekim 2022 17:39
    45 5
    İlkokul öğretmenlerinin çoğu yol ücretleriyle inliyor. Onun için kılınıı kıpırdatmayın sayın bakan.

    Maaş karşılığı 18 saat. Öğrenci kişilik hizmetlerini bile daha yeni verdiniz 2 saat ek ders olarak!

    Öğretmenler genel olarak da geçinemiyor diyoruz. Siz hala eğitim diyorsunuz. Feryadımızdan arş titremek üzere.

    Öğretmenlik diğer işler gibi değil.
    Kafasını veremeyen öğretmen asla faydalı olamaz.
    Öğretmenler kafalarını geçim derdinden işlerine veremiyor.

    Biz bunları haykırdıkça siz eğitim diyorsunuz. Üç kuruş zam için bile 10 yıl altı öğretmenleri yok sayarak sınava girin diyorsunuz.

    Sayın bakan diğer mesleklere sınavla vermek istediğiniz zammın daha fazlası bile hiç bir koşul istenmeden verildi.
    Öğretmenin tahsilinin yanına bile yaklaşamayan meslekler öğretmenden fazla maaş alırken hiç mi kanınıza dokunmuyor?

    Ülkede eğitim zaten öğretmen sayesinde ağır aksak ilerliyordu.
    Sizin amacınız öğretmeni tamamen küstürüp eğitimi bitirmek midir?
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK