İlkokullarda Spor Dalı Eğitimi Protokolü İmzalandı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında "İlkokullarda Spor Dalı Eğitimi Protokolü" imzalandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Zübeyde Hanım Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü ve Ataşehir Şehit Öğretmen Hasan Akan İlkokulu'nda düzenlenen Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında İlkokullarda Spor Dalı Eğitimi Protokolü imza törenine katıldı.

“HER ÖĞRENCİMİZİN İLKOKULDAN MEZUN OLANA KADAR BİR BRANŞI ÖĞRENMESİ ÖNEMLİ”

Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan işbirliklerine bir yenisini daha eklediklerini dile getiren Bakan Kasapoğlu, “İlkokullarda bir branş eğitimi ve bu anlamda antrenörlerimizle Türkiye genelinde 81 ilde öğrencilerimizin mezun olana kadar bir branşı öğrenciye tanıtma ve öğretme noktasındaki çalışmaları atacağımız imza ile protokole dökeceğiz. Tüm ilkokullarda uygulama noktasında çok önemli bir adım atacağız. Halkımızın ve gençlerimizin her konuda olduğu gibi sporda da hizmete erişebilirliği çok önemli. Her öğrencimizin ilkokuldan mezun olana kadar bir branşı öğrenmesi önemli. Sonrasında da ortaokul ve lisede de bu anlamdaki yeteneklerini, başarısını ilerletebilmesi en büyük hedefimiz” ifadelerini kullandı.

 “YILDIZLARIMIZI YENİ YILDIZLARLA DAHA YUKARIYA TAŞIMAK EN BÜYÜK HEDEFİMİZ”

Bakan Kasapoğlu, “Ülkemizin spor ülkesi olma yolundaki başarılarına yeni başarılar katma ve bu anlamda yıldızlarımızı yeni yıldızlarla daha yukarıya taşımak en büyük hedefimiz. Sporda başarılarımız pek çok branşta her geçen gün güçlenerek çıtası yükselerek devam ediyor. Bizde bu doğrultuda Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak hem Milli Eğitim Bakanlığı hem de diğer bakanlıklarımızla yeni çalışmalarımız için büyük adımlar atacağız. Yeni protokolümüzün gençlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

BAKAN ÖZER: “GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞIMIZDAN ÇOK ÖNEMLİ DESTEKLER ALACAĞIZ”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Gerçekten Sayın Bakan'ımızın destekleriyle hem spor liselerinde hem öğretmenlerimizin yüzme performanslarının artmasında, öğrencilerimizin spor yeteneklerinin belirlenmesiyle ilgili çok kapsamlı iş birliklerini hayata geçirdik. Önümüzdeki günlerde çok daha farklı projelere, çocuklarımızın sağlıklı okul iklimlerinde gelişmelerini tamamlamasıyla ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan çok önemli destekler alacağız. Sayın Bakan'ımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekten en hızlı adım attığımız bakanlıklarımızın başında geliyor. Yani hiçbir şey sözde kalmıyor. Sadece protokolde kalmıyor. Hızlı bir şekilde sahada fiziksel yatırımların, yeni açılımların tüm öğrencilerimizle öğretmenlerimizle buluştuğunu görüyoruz” açıklamasını kaydetti.

 

  • 3 9
  • 02 Ekim 2022 01:04 3.045
  • Aktif Haberler
  • zekirdek
    04 Ekim 2022 11:13
    1 1
    ilkokullara brans ogretmenleri gelmeli bir ogretmen hem beden hem muzik hem resim ogrtmeni olmaz ayrıca temel dersleride bu arada bayram kutlamalar arasında yapmaya calısıyoruz iste yersenn...
  • eren_87
    04 Ekim 2022 01:29
    0 0
    Cocuklar okul disinda tek basina cikip eskiden bizim yaptigimiz gibi oyun oynayamiyorki ne sporu. Ülkede suçu azalt cocuklar mahalleye çıksın spor yapsin.
  • mehmetalibozlu
    02 Ekim 2022 23:31
    6 1
    İşiniz gücünüz slogan bakanım ziya selçuk da öyle diyordu hepsi boş çıktı
  • hazanın dünyası
    02 Ekim 2022 22:22
    5 3
    90 larda ilkokulumuzda beden eğitimi ve müzik öğretmenimiz vardı. Sene 2022 ilkokullarda brans öğretmeni yok. Enterasan geliyor hâla .. Umarım hocamızın belirttiği gb -yakan- top bizde kalmaz!
  • smyi
    02 Ekim 2022 11:47
    12 2
    Öğrencilerin küçük yaştan spora yönetilmesi güzel, bunun için için okulların yanına kapalı spor salonu yapmalı, her ilkokula beden eğitimi hocaları verilmeli ve gerekli malzemelerin temin edilmeli.

    Bu kadar masrafı yapmayacaklarına göre işi yine sınıf öğretmenlerine yıkacaklar. Onlarda bahçeye iki çizgi, yalvar yakar bulabilirse bir pota, kendi cebinden topla bu işi yapmaya çalışacak.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK