İlkokuma Yazma Günlüğü 2016-2017

Çevrimdışı özzzzz

  • Bilge Üye
  • *****
  • 3.476
  • 24.743
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • 3.476
  • 24.743
  • 3. Sınıf Öğretmeni
# 10 Haz 2017 13:29:44
Yıl boyu bir çok arkadaşımızın emeklerinden fikirlerinden yararlandım. Hepsine teşekkür ederim. ALLAH razı olsun.
Haklarını helal etsinler. benden yana HELAL OLSUN. Faydalı olabilmişsem ne mutlu bana.
Bişey yaptığım da yok da işte günlükte gevezelik edip durdum :)))))

hadi gidip 2. sınıf günlüğünü basalım. artık orası bizim :)))

Çevrimdışı özzzzz

  • Bilge Üye
  • *****
  • 3.476
  • 24.743
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • 3.476
  • 24.743
  • 3. Sınıf Öğretmeni
# 10 Haz 2017 16:02:30
GELECEK YIL 1. SINIF OKUTACAK OLANLARA TAVSİYELERİM.
UNUTMADAN YAZAYIM.

1.kesinlikle dikte yaptırmayın. hecelemeden okuma sayfasını uzun.r öğretmenimi takip edin. öğrendikleri kelimenin görselini gösterip cümle kurdurun. daha sonra kurdukları cümleleri şekillerde kullanarak yazmalarını isteyin. ilk başlarda hepsi... 
Ali at al.
Anne ot al.
 Anne  ...  al. şeklinde cümleler yazacaklar fakat sonra göreceksiniz ki kendileri hikaye yazıyor.

2. öğrendiğiniz harfleri kelimeleri tekrar etmeden derse başlamayın.

3. açık ve kapalı heceleri öğretirken ilk harften itibaren iki öğrenciye harfleri verip öğrencilerin yerlerini değiştirerek birleştirmeyi kavratın.

4. göz ile okumaya ilk günden itibaren önem verin. renkli renkli heceler yazarsanız çocuk heceye yoğunlaşacaktır. kelimeye cümleye odaklanmasını sağlayın.

5. her harfle ilgili görselleri olan bir metin hazırlayıp asın ve bu metinleri de mutlaka sürekli tekrar okutun. cümle cümle okumaya alışan çocuklar çok daha güzel okuyor.

6. hece ezberletmeyin. kesinlikle boş ve gereksiz zaman kaybı. anlamsız kelime de ezberletmeyin. görseli olan kelimeleri seçip görseliyle birlikte öğretin.

7. her harfle ilgili mutlaka bir etkinlik yapın. k de kek yiyin. e de bebeklerle oynatın uyutun. her harfe bir hikaye uydurun. her harfin kuklasını maskesini yapın, bu kuklalarla hikayeyi drama ettirin. bunun için okulistik ve hikayeleri biçilmiş kaftan :)

8. cümle kavramını ilk cümleden itibaren uygulatın. noktayı soru işaretini koydurun.

9. rakamları verirken mutlaka şeker, çikolata, balık kraker, taş, yaprak gibi somut varlıklar kullanın  her rakamın diğer rakamlarla ilişkisini kullanarak şekerle balık krakerle dokunarak yiyerek çocuğun içinde olmasını sağlayarak toplamayı çıkarmayı öğretin.

10. hayat bilgisi gereksizmiş gibi dersi işlememezlik yapmayın. siz okuyun vurguya tonlamaya dikkat ederek. okuma hevesi için okuyabilmenin ne güzel bir şey olduğunu onlara canları çekecek şekilde ballandıra ballandıra işleyin.

11. her gün mutlaka boyama, spor, serbest etkinlik yapın.
6 saat ders yaptınız diye alim olmuyorlar.
fakat bu dersleri yaparsanız eğlenerek sizi zorlamadan öğrenmeyi öğreniyorlar.

12. nasıl güzel yazabilirler konusuna bir türlü çözüm bulamadım. en güzel yazanla da en çirkin yazanla da aynı şekilde ilgilendim. varsa bir bildiği ve bana söylemiyor olanı da esefle kınıyorum :)))

13. her gün onlara kitap okuyun. her gün dün neler yaptıklarını anlattırın. yazmayı öğrenince günlük yazdırırsınız ve günlükleri kitap gibi olur. dikteyle boğaz patlatmazsınız.

14. bu kadar vakti nereden bulacağız demeyin. siz onlara yaptığınız etkinliklerle oyunlarla eğlencelerle, rengarenk hayal gibi  bir yol gösterirseniz onlar o yoldan koşarak gidiyorlar. özellikle el kaslarını geliştirici oyunlar oynatın.

15. eve yazı ödevi vermeyin. eğer yanlış öğrenmişse yanlışı pekiştirecektir.

16. akıllı tahtanız olmayabilir fakat el kadar da olsa bir projeksiyon aleti edinin.

17. harfleri hızlı hızlı geçmeyin. her harfle ilgili oluşan kelimeleri cümle içinde kullandırın. kendi cümlelerini yazmaya fırsat tanıyın. özellikle ğ f j gibi harfleri son günler diyerek aceleyle vermeyin.

18. her günün son dersinin son dakikalarını ritmik sayma yaptırın. alıştıklarında saymadan eve gitmeyeceklerdir :) bir rutin şeklinde ders yaparsanız ne zaman ne yapacaklarını bilecek sizi zorlamayacaklardır.

19. sınıf kurallarını birlikte belirleyin. belli bir dersin belli bir zamanını sorunlarını konuşmak için ayırın aynı zamanda birbirlerine teşekkür de ettirin. herkese söz hakkı vererek kime kırıldığını ve kimin kendisine iyi davrandığını sorarak konuşturup özür diletin teşekkür ettirin.

20. sene başında bir renkli yazıcı ve bir de laminasyon makinesi alın.

21. burada ve okulda çocuklarını ballandıra ballandıra anlatıp sınıfında hiç sıkıntılı öğrenci yokmuş gibi davrananlar olacaktır. hiç canınızı sıkmayın. nöbet tutarken sınıfları dolaşıp bulduğunuz çocuklara bir kaç kelime okutup yazdırın. :))) her sınıfta kötü öğrenci olduğunu görün içiniz soğusun :)))) siz onlara bakmayın onların bazısı kasımda harfleri bitirebiliyor. siz bakanlığın müfredatına planınıza bakın.

22. velilerle sıkı bir iletişim kurun. size güvenmelerini sağlayın.

23. buraya her zaman yazın. siz paylaştıkça herkes daha çok paylaşacaktır. paylaştıkça dert sıkıntı azalır mutluluk artar.

24. her harfi çalıştırırken belli bir düzende gidin. bir sonraki aşamayı bildikçe işini bitiren ne yapacağını bildiği için sizi yormayacaktır. benim dosyalarımda bir sıra var onu kullanabilirsiniz.

25. oyun ve etkinlerinizi her zaman harfin bir parçası olacak şekilde planlayın. mesela harf k ise... kek yiyin, kuzu boyayın, kelebek maskesi yapın, kikiri kokoka şarkısı söyleyin.

26. hiç bir şey için acele etmeyin. tüm sınıf olmasa da %80 in iyi olduğundan emin olarak ilerleyin.

27. yıl boyu velilere çocukların durumunu anlatın. bol bol toplantı yapın. mayıs ayına girdiğinizde artık okumayı öğrenemeyen varsa pek fazla umut yoksa aile de ilgisizse sınıfta kalsa daha iyi olacak dediğiniz çocuğa kendini geliştirecek çalışmalar yaptırın. artık okuma yazma öğrenmesi konusunda zorlamayı bırakın. ailesiyle de konuşup işi tatlıya bağlayın. herkes okuyacak diye bir kural yok.

28. ilk günden itibaren isimlerindeki harfleri hissetmelerini sağlayın ve her çocuğun isminin ilk harfini bu senin harfin diye tahtaya kaldırarak diğerlerinin de görmesini sağlayarak belirtin. böylece harfleri unutmuyorlar. bu benim harfim diyerek öyle bir sahipleniyorlar ki tüm sınıfa öğretiyorlar.

29. öğrenciniz harfi yapamayabilir. o henüz minicik. elleri küçücük. sinirlenmeyin ve onu güzel yazan bir arkadaşıyla çalışmaya gönderin. hem siz stres olmayın hem de o üzülmesin. akran dayanışmasını bol bol kullanın. onlar birbirinden daha güzel öğreniyor. genelde güzel okuyanın yazısı kötü olur. biri okutsun biri yazdırsın diğerine :)))

30. her ders için siz de bir defter tutun. süsleyin püsleyin öğrencilerinize örnek olun. her zaman neyi nereye yapacağını nasıl daha güzel olacağını gösterin. varsa bunu akıllı tahtada projeksiyonda yaparak gösterin. yönergeleriniz akılda kalıcı olsun. biz bazen çocuklar da bizim kadar herşeyi biliyor sanıyoruz, ama öyle değil.

31. renkli heceler kullanmayın. kelimeyi bütün olarak görüp okumasını isteyin. hece yerine anlam üzerinde durun. cümle kurmalarını isteyin.

32. çocuklara her hafta öğrenilen metinlerle ilgili bir kitap verin. o kitabı da gelecek hafta mutlaka tek tek okutun.

33. öğrenilen kelimeleri ve görsellerini öğrencilerinize dağıtın.

34. harf öğretirken harfleri uzatmayın. biz nasıl okuyorsak oradan yola çıkarak öğretin. hatta uzatırlarsa konuşurken uzatmadığımızı onlara gösterin. biz okurken uzatmayız renkli hecelerimiz yoktur. hece hece  okuyan çocuk kelimenin anlamına odaklanamaz ve anlamadan okur.

35. çocuklara içeriğinde onların seviyesiyle alakası olmayan kitaplar almayın. bir iki set Fatih Erdoğan kitapları alın okumayı sevsinler. bir çizgisiz defter aldırın. okudukları kitapların adını yazıp resmini çizsinler. sene sonunda kaç kitap okudu acaba diye düşünmeyin.

36.her yöntem her çocukta işe yaramaz. öğrencinizin sorununu bulmaya çalışın. değişik yöntemler deneyin.

37. yazmayı öğrenince günlük yazdırmaya başlayın. çok faydasını göreceksiniz. problem yazdırın. ama siz sadece rakamları verin. elmayı armutu onlar düşünsün. 4-5 kelime verip hikaye yazdırın. hikaye ile ilgili sorular sordurun. 5n 1k kelimelerini cümle içinde kullanıyormuş gibi yapın :)) bakın dikte yapmazsanız cümleye önem verirseniz bunları yapmanız gereken gün geldiğinde hiç işiniz olmayacak rahat edeceksiniz.

38. sınıfta okuma yazmaya geçmeyen çocuk varsa a be ce diye alfabe öğretmeyin. gelecek yıl okuması daha da zorlaşıyor.

39. alfabeyi mandal dizerek öğretin. aslında her şeyi materyalle oyunla öğretin.

KOLAY GELSİN... SAKIN UNUTMAYIN... SADECE EĞLENİN EĞLENDİRİN GERİSİ KENDİLİĞİNDEN GELECEK...

EĞER ARTIK SINIFTA EĞLENMEDİĞİNİZİ HİSSEDERSENİZ HEMEN KENDİNİZE BİR ÇEKİ DÜZEN VERİN. MUTLAKA BİR ŞEYLERİ YANLIŞ YAPIYORSUNUZ. :))))

bu fikirlerin bir çoğu buradaki arkadaşlardan öğrendiğim şeyler. ne çok şey öğrenmişim hepinize çok teşekkürler :) Allah razı olsun. Bana bir harf öğretenin kölesi olurum dedikleri kadar varmış.

Çevrimdışı gülbahçem2

  • Üyeliği İptal Edildi
  • 139
  • 8.377
  • 139
  • 8.377
# 10 Haz 2017 18:50:42
5. sınıf bursluluk sınavına girdik...genelde iyi..şu soruda zorlanmışlar:
3 / 15  kesrine denk kesir hangisidir ?
a) 5 /25   b)6 /45    c) 12 / 45   d)9 / 30...

o kadar sadeleştirme yap.... buna  takıl.. a  diyememiş...bir çoğu..ama  genelde ii... bakalım..18  temmuzu  bekliyoruz..

Çevrimdışı odevsevmeynveli

  • Aktif Üye
  • **
  • 55
  • 32
  • 55
  • 32
# 10 Haz 2017 22:23:23
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
normalde bahsettiğiniz öğretmeni bulmak için bir çok veli okul okul geziyor... bu ülkemizin bir gerçeği...
ben bir kaç soru sormak istiyorum size...

1. siz okul açılmadan önce öğretmen araştırmadınız mı ? bu öğretmen bu yıl mı değişti?
2. daha önceden de bu öğretmen bu şekilde çalışıyorsa ... acaba siz çocuğunuzun kapasitesini mi bilmiyordunuz? yoksa çocuk sınıftan geri kaldıkça kapasitesini kullanmak istemeyecek duruma mı geldi?
3. çocuğunuz öğretmenini seviyor gibi anladım. size de bravo çocuğunuza öğretmen hakkındaki hislerinizi belli etmemişsiniz. öğretmene de bravo kendini sevdirebilmiş. aslında çocuk öğretmenini severse başarılı olur.
4.çocuğunuz müfredat dışı verilen çalışmaları yapabiliyor olsaydı yine siz bu şekilde düşünür müydünüz yoksa bu durumdan memnun mu olurdunuz?
5.siz çocuğunuzun müfredat dışı bilgi öğrenmesinden mi rahatsızsınız? yoksa çocuğunuz öğrenemediği , sınıftan geri kaldığı için mi rahatsızsınız?
6.önümüzde 3 ay tatil var. günde yarım saat bir saat tekrar yapsa sınıfa yetişebilir. bunu düşünür müsünüz?

cevaplarınızı düşünün...
eğer rahatsızlığınız öğretmenden kaynaklıysa fakat çocuğunuz öğretmenini seviyorsa bence sınıfını değiştirmeyin.
çocuğunuz başka öğretmene alışabilecekse çok iyi araştırarak bu son öğretmeni olacak şekilde düşünerek değiştirin. sınıfı öğretmeni okulu iyi ölçüp biçip tartın. ya çocuğunuz o sınıfta da başarısız olursa... ne yapacaksınız?
aynı okulda başka öğretmene vermenizi tavsiye etmem. okulunu değiştirin. yeni öğretmeni mutlaka eski öğretmenine ''sorun ne'' diye soracaktır.
çocuğun karşısına her zaman yapamadığı soru çıkacaktır. bunun normal olduğunu ona anlatıp bakış açısını değiştirebilirsiniz.
bu tarz bir öğrenciye özel ders verdim. çocuk sınıfa yetişti. şimdi de gayet mutlular. dışarıdan destek alabilirsiniz.

ülkemizde 4. sınıftan itibaren çocuklarımızın bir çok sınava tabi tutulduğu da bir gerçek...
siz bu sınavlarla ilgili ne düşünüyorsunuz? çocuğunuzla ilgili bu sınavlardan beklentiniz ne? çocuklar bir yaşa kadar  kendi kararlarını kendileri veremez anne babanın öğretmeninin yönlendirmesi gerekir.
sizin yönünüzle öğretmenin yönü zıtsa bir sıkıntı olduğu muhakkak...

kendi çocuğum böyle bir öğretmenle ilkokulu bitirdi. aynen dediğiniz gibi 1. sınıfta 2 yi bitirdiler. 4. sınıf sonunda 6. sınıf düzeyinde mezun etti. biz ortaokulda hiç zorlanmadık. öğretmenimizden Allah razı olsun. 2 sayfa ne kiii bize  20 sayfa fotokopi ödevi geldiğini bilirim. 1. sınıfta zorlandık fakat sonrasında ödev yaparken yanına bile çağırmadı. 

FAKAT ŞU KONUDA KESİNLİKLE HAKLISINIZ.
Eğer sınıfın tamamı müfredatta belirtilenleri sorunsuz şekilde yapamıyorsa müfredat dışına çıkılmaz.

hocam sorularınızı cevaplayayım.
1. Biz öğretmen olarak değil de okul seçtik. İlk günde zaten çoğu okulda olduğu gibi kura çekimi yapıldı. Bizim de o şekilde belli oldu.
2. Öğretmen sanırım daha önceden de bu şekilde çalışıyordu ama biz bunu bilmiyorduk. Bazı konularda yapamayınca ben bunu sevmiyorum dedi. İsterse de yapıyor orası ayrı bir konu.
3. çocuğum öğretmenini seviyor. Bizim de öğretmeni ile ilgili bir sorunumuz yok kişisel olarak yani. Bize durumunu sorduğumuzda sınıfa göre kötü olduğunu söyledi. Hiç bir zaman da aramadı bu durumu düzeltelim veya bir yol bulalım diye. Biz 4-5 kere görüştük. O görüşmelerde net durumunu belirten cevaplar vermedi.  en son görüşmemizde anlattı akademik durumunu net olarak.
4. çocuğuma müfredat dışı verilen konuları yapıyor olsa idi de itiraz ederdim. Çünkü ev ödevinin çocuğu geliştirdiğini düşünmüyorum. Aksine bir çok ailede kötü anılar bırakan bir mecburi uygulama. Ki bazı veliler var ödev delisi. mart ayında çarpma işlemlerine başladılar. Bölme işlemi. bir bilinmeyenli denklem var problem olarak.
5. Ben çocuğun normal müfredatta sindirerek öğrenmesi gereken konular hızla geçilirken 2. sınıf müfredatı verilmesine karşıyım. sınıf mevcudu 30 üzerinde. 17-18 öğrenci alırsa ben veririm geçerim dedi öğretmen. geri almayanlar ne olacak.

6. yaz tatilinde tekrar la eksiklerini tamamlayacağız inşallah. Ama bu seferde 2. sınıfta da aynısı olacak. 3. sınıf konularına geçecekler. Bu hıza yetişemeyince çocuk temelli derslerinden soğursa diye endişe ediyoruz.

Sınavlar konusunda ki düşüncem ise; çocuğumun ileri de yapılacak olan sınavlarda  iyi bir okulu kazanmasını dilemek. Sistem onları hep çalışmaya ve soru sormaya itiyor. Meb de şube müdürü olarak çalışan bir arkadaşımın da çocuğu 1. sınıfta veli toplantısında. Şube müdürü olan arkadaşım demiş ki ödevler fazla değil mi diye: orada olan bayan veliler ama çocuklar teog a girecekler yakında demiş :)


Çevrimdışı asumanöz

  • Bilge Üye
  • *****
  • 9.159
  • 20.157
  • 1. Sınıf Öğretmeni
  • 9.159
  • 20.157
  • 1. Sınıf Öğretmeni
# 10 Haz 2017 22:38:11
Müfredat dışına çıkıp çocukları 8 yıl sonraki sınava hazırlamanın,  fazla ödev verip eğitim hayatını işkenceye çevirmenin hiçbir mantığı yoktur.
Çarşamba günü odevsizlik günümüz bizim.
Hiçbir yan etkisini de görmedik.

Çevrimdışı özzzzz

  • Bilge Üye
  • *****
  • 3.476
  • 24.743
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • 3.476
  • 24.743
  • 3. Sınıf Öğretmeni
# 10 Haz 2017 22:47:45
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
hocam sorularınızı cevaplayayım.
1. Biz öğretmen olarak değil de okul seçtik. İlk günde zaten çoğu okulda olduğu gibi kura çekimi yapıldı. Bizim de o şekilde belli oldu.
2. Öğretmen sanırım daha önceden de bu şekilde çalışıyordu ama biz bunu bilmiyorduk. Bazı konularda yapamayınca ben bunu sevmiyorum dedi. İsterse de yapıyor orası ayrı bir konu.
3. çocuğum öğretmenini seviyor. Bizim de öğretmeni ile ilgili bir sorunumuz yok kişisel olarak yani. Bize durumunu sorduğumuzda sınıfa göre kötü olduğunu söyledi. Hiç bir zaman da aramadı bu durumu düzeltelim veya bir yol bulalım diye. Biz 4-5 kere görüştük. O görüşmelerde net durumunu belirten cevaplar vermedi.  en son görüşmemizde anlattı akademik durumunu net olarak.
4. çocuğuma müfredat dışı verilen konuları yapıyor olsa idi de itiraz ederdim. Çünkü ev ödevinin çocuğu geliştirdiğini düşünmüyorum. Aksine bir çok ailede kötü anılar bırakan bir mecburi uygulama. Ki bazı veliler var ödev delisi. mart ayında çarpma işlemlerine başladılar. Bölme işlemi. bir bilinmeyenli denklem var problem olarak.
5. Ben çocuğun normal müfredatta sindirerek öğrenmesi gereken konular hızla geçilirken 2. sınıf müfredatı verilmesine karşıyım. sınıf mevcudu 30 üzerinde. 17-18 öğrenci alırsa ben veririm geçerim dedi öğretmen. geri almayanlar ne olacak.

6. yaz tatilinde tekrar la eksiklerini tamamlayacağız inşallah. Ama bu seferde 2. sınıfta da aynısı olacak. 3. sınıf konularına geçecekler. Bu hıza yetişemeyince çocuk temelli derslerinden soğursa diye endişe ediyoruz.

Sınavlar konusunda ki düşüncem ise; çocuğumun ileri de yapılacak olan sınavlarda  iyi bir okulu kazanmasını dilemek. Sistem onları hep çalışmaya ve soru sormaya itiyor. Meb de şube müdürü olarak çalışan bir arkadaşımın da çocuğu 1. sınıfta veli toplantısında. Şube müdürü olan arkadaşım demiş ki ödevler fazla değil mi diye: orada olan bayan veliler ama çocuklar teog a girecekler yakında demiş :)



şahsi fikrim...
yani ben olsaydım sizin yerinizde ...
arkadaşlarımdan araştırıp durumu kendi çocuğuma uygun olan bir sınıfa alırdım kaydını. yazın da biraz çalıştırırdım.
sizin çocuğunuz o 17 18 öğrenci arasında değil demek ki... demek ki öğretmenden bir şey öğrenmiyor... öğretmenden bir şey öğrenmiyorsa çocuğunuz, o sınıfta ısrar etmeye gerek yok.

öğretmenin de sınıfın yarısıyla ders işlemesi de ilginçmiş yani :(

Çevrimdışı gülbahçem2

  • Üyeliği İptal Edildi
  • 139
  • 8.377
  • 139
  • 8.377
# 10 Haz 2017 22:57:32
m1 de  sunay  akın  vardı...gittik..izledik...güz eldi...

Çevrimdışı odevsevmeynveli

  • Aktif Üye
  • **
  • 55
  • 32
  • 55
  • 32
# 10 Haz 2017 23:25:55
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
şahsi fikrim...
yani ben olsaydım sizin yerinizde ...
arkadaşlarımdan araştırıp durumu kendi çocuğuma uygun olan bir sınıfa alırdım kaydını. yazın da biraz çalıştırırdım.
sizin çocuğunuz o 17 18 öğrenci arasında değil demek ki... demek ki öğretmenden bir şey öğrenmiyor... öğretmenden bir şey öğrenmiyorsa çocuğunuz, o sınıfta ısrar etmeye gerek yok.

öğretmenin de sınıfın yarısıyla ders işlemesi de ilginçmiş yani :(


evet çocuğum 17 - 18  öğrenci arasında değil. müfredat boşuna gönderiliyor demek ki okullara. devletin okulunda devletin belirlediği müfredata uyulmuyor buda çok ilginç gerçekten.

Çevrimdışı odevsevmeynveli

  • Aktif Üye
  • **
  • 55
  • 32
  • 55
  • 32
# 10 Haz 2017 23:29:12
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Müfredat dışına çıkıp çocukları 8 yıl sonraki sınava hazırlamanın,  fazla ödev verip eğitim hayatını işkenceye çevirmenin hiçbir mantığı yoktur.
Çarşamba günü odevsizlik günümüz bizim.
Hiçbir yan etkisini de görmedik.


bu kadar ödev ve sınavlara rağmen nihai başarımızın ne olduğu da pisa sonuçlarında görülüyor hocam. bu benim, başkalarının sorunu değil sadece ülkemizin sorunu. çözülmesi gereken en acil konu bence.

Çevrimdışı sarnıç

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 8.385
  • 127.429
  • 8.385
  • 127.429
# 11 Haz 2017 00:01:06
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
GELECEK YIL 1. SINIF OKUTACAK OLANLARA TAVSİYELERİM.
UNUTMADAN YAZAYIM.
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] öğretmenim, 40.maddeyi de ekleyin artık  ;)
Biz de 41 kere maşallah diyelim  :)

Şaka bir yana tavsiyeleriniz için teşekkürler.
Bu yazınızı gelecek dönem ilkokuma yazma sayfasının açılış bölümüne yazalım  ;)
Daha fazla kişiye ulaştırmış oluruz.

Çevrimdışı özzzzz

  • Bilge Üye
  • *****
  • 3.476
  • 24.743
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • 3.476
  • 24.743
  • 3. Sınıf Öğretmeni
# 11 Haz 2017 09:48:01
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.] öğretmenim, 40.maddeyi de ekleyin artık  ;)
Biz de 41 kere maşallah diyelim  :)

Şaka bir yana tavsiyeleriniz için teşekkürler.
Bu yazınızı gelecek dönem ilkokuma yazma sayfasının açılış bölümüne yazalım  ;)
Daha fazla kişiye ulaştırmış oluruz.
O zaman 40. madde de şöyle olsun.

40. şişe kapağı biriktirmeye başlayın, bir kaç set mandal alın, bir abaküs yapın,
kum havuzu, renkli tuz havuzu, tombala, çamaşır asma, yerde harfler üzerinde hatta bu yıl düz yazı olduğu için belki kelimeler üzerinde bile yürüme :)) kaç ders kaldığını bilebilmek için 6 balon asmak ve her dersin en iyisi olan öğrencinin bir balonu patlatması, davranışları düzeltmek için yıldızlı panoya mandal takmak, şişe kapaklarına harfleri yazdırıp onlarla kelimeler oluşturabilmeleri,
oyunlardan kim saklandı, beyaz at, sıcak soğuk, mandal takmaca
kayıp eşya bulmacaları,

işte bu da bir harfi verirken yaptığım rutin işler.
hikayesi şarkısı
var mı yok mu başta sonda etkinlikleri
deftere harfin yapılışını resmini yapıştır okulistik ata dan izle
harf yaz
harfi bul boya
kukla yap
hece kelime birleştir
kelimeler üzerinde konuş
cümle yap
eğlence
akıcı okuma metin
güzel yazı
dilbilgisi
yazı ve görsel sınavı
ödev sadece harfin kitabını okuma ve okulda tamamlayamadıkları çalışmalar
öğrendiğiniz şarkıları tekerlemeleri yazıp ellerine verin. bildikleri harfleri boyasınlar. harfleri bilmeseler de şarkıyı söyleyebildikleri için okumaya çalışıyorlar.
r harfinde çoğul ekini verin. ler lar
m harfinde mi soru ekini verin. ayrı yazmayı öğretin. soru cümlesi deyin
ilk isimle birlikte kesme işaretini verin.

mıknatıslı harfler rakamlar toplar yapın.
1 dakikada 80 kelimeden fazla hızlı okumalarına izin vermeyin :))) çok şükür dakikada 40 kelimenin altında okuyan öğrencim kalmadı ve hep eğlendik hiç strese girmedim, çok güzel günlük yazanlarım var, hatta  günlük yetmiyor sıkıntıdan hikaye, şiir yazan öğrencilerim var. :D
çok şükür ki çalışmalarımın karşılığını aldım. herkese nasip olsun inşaAllah

Gelecek yıl günlüğün ilk sayfasına yazmanızda beni çok onore eder teşekkür ediyorum . :)

Çevrimdışı pamiraaa

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 12.351
  • 84.555
  • Özel Eğitim Öğrt.
  • 12.351
  • 84.555
  • Özel Eğitim Öğrt.
# 11 Haz 2017 09:52:27
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]

1 dakikada 80 kelimeden fazla hızlı okumalarına izin vermeyin :)))


Bu ölçüt yıl sonu için mi öğretmenim?

Çevrimdışı sufkta

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 9.951
  • 36.894
  • 1. Sınıf Öğretmeni
  • 9.951
  • 36.894
  • 1. Sınıf Öğretmeni
# 11 Haz 2017 09:57:34
Bu sayfayı takibe alayım artık. Oğlum 1. Sınıfa başlayacak.  :)

Çevrimdışı özzzzz

  • Bilge Üye
  • *****
  • 3.476
  • 24.743
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • 3.476
  • 24.743
  • 3. Sınıf Öğretmeni
# 11 Haz 2017 09:57:49
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
Bu ölçüt yıl sonu için mi öğretmenim?
yıl içindeki harf kitaplarında da, yıl sonunda da geçerli.
çok hızlı okumaya çalışanlara vurgu tonlama yap virgülde durmadın noktada durmadın diyerek yavaşlatıyorum.

Çevrimdışı pamiraaa

  • Bilge Meclis Üyesi
  • *****
  • 12.351
  • 84.555
  • Özel Eğitim Öğrt.
  • 12.351
  • 84.555
  • Özel Eğitim Öğrt.
# 11 Haz 2017 10:01:21
[linkler sadece üyelerimize görünmektedir.]
yıl içindeki harf kitaplarında da, yıl sonunda da geçerli.
çok hızlı okumaya çalışanlara vurgu tonlama yap virgülde durmadın noktada durmadın diyerek yavaşlatıyorum.
Ben de sizin gibi düşünüyorum 👍

 


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK