Asenas öğretmenim benim kendi dersimde öyle sizin dediğiniz gibi önce tüm heceleri oluşturup sonra kelime oluşturmak yok.Ben heceyi olşturduktan hemen sonra kelimeyi oluşturuyorum .Ardından da cümlede kullanıyorum ya da var sa o ana dek oluşturduğumuz kelimelerle cümle yaptırıyorum.
Örneğin ik oluşturduk hemen ki oluşturduk. İki oluşturuyoruz ki nin yanına lo ekleyip kilo yapıyoruz .Sonra Umut iki kilo armut al yazıyoruz.
Tüm heceleri birlikte vermektense o heceyi kullanıp oluşturulacak kelime varsa ben o kelimeleri de yazdırıp devam ediyorum.
Bir başka nokta da şu mesela ok yazdık u ekliyoruz oku yanına l ekleyip okul veya t ekleyip okut sonra malı ekleyip okumalı okutmalı... Bunları da oluşturuyoruz. Amacım o heceyi kelimede sezdirmek .Böyle yapınca oluşturduğu hecenin boşa gitmediğini görüyor. Havada kalmıyor anlamsız kelimeler. Bunu 2 grupta kelimeler arttığından beri yaptırıyorum.
Kardelen hocam şuna da bir açıklama getirin isterseniz daha da netleşsin
ik-iki-ki
verdiniz -ki hecesine -lo ekleyip kilo kelimesini ve cümle içinde kullanımını yaptırdınız.
Bu ulaştığınız hecelerle(ek-eke-ke,ak-aka-ka.........devam eden) kaç kelime oluşturdunuz sayı olarak(zamanınız varsa bunlar hangi kelime ve cümlelerdi) oluşturduğunuz veya standart ve kaç cümle oluşturdunuz buradaki ölçütünüz ne oldu.