İnceleme normal idari işlemlerde muhakkik veya müfettiş tarafından soruşturmaya gerek var mı yok mu diye yapılır
Ön inceleme ise farklı bir şeydir adli işlemlerde yapılır. Bildiğiniz gibi memurların ve kamu görevlilerinin görevlerinden dolayı savcılık soruşturmaları izne tabiidir. Cumhuriyet savcısı kanuna göre ilgili makamdan soruşturma izni ister, ilgili makam ön inceleme onayı alarak bir ön incelemeci görevlendirir ve hazırlanan dosya neticesinde soruşturma izni verir veya vermez.
filexxx - 25 Aralık 2023 20:04 Bize bir şikayet sonucunda müfettiş geldi. Ben yapılan işlemin ne olduğunu sordum. Bana ön inceleme yapıyoruz dedi. Ama ifademizi aldı, o konu ile ilgili tüm evrakların bir örneğini aldı. Yani sanki inceleme ve soruşturma aynı anda yapıldı gibi geldi bana. Acaba ön inceleme, inceleme ve soruşturmanın birlikte yürütüldüğü bir yargıla mı diye merak ettim aslında?
creasy - 25 Aralık 2023 23:51 Hayır sayın hocam, eğer gerçektem ön inceleme gereği ifadeleriniz alındıysa olay savcılıktan beri gelmiş demektir. Soruşturmada itham edilen veya edilenler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş demektir.
cybermavi - 28 Aralık 2023 12:28 Şimdi bende bi durum yaşadım? bir köye görevlendirme gittim. köyün ismi kızılca ve tek öğretmenli okul. ilk gün sınıf kurumuş çamurdan geçilmiyor.Velileri çağırdım. 3 bayan veli geldi. Temizlikten önce biraz sohbet ettik. o esnada arkadaşın söylediği birşey aklıma geldi. velilere dedimki köyünüzün ismi kızlca bazı köylülerin yanaklarının kırmızı olmasından geliyormuş dedim. vay efendim ben sanki bu 3 kadına asılmışım gibi yok kadının iyisi al yanaklı olurmuş fln filana çevrilmiş.
cybermavi - 28 Aralık 2023 12:33 sonra sıkıntı oldu. atama sanki mecburum gibi ya geri hizmet ya aynı köyde öğretmewnliğe devam edeceksiniz dedi. ben neden ciddiye alıp geri hizmet dilekçesi verdim işte öfke. eee sonuç soruşturma olmuş tebliğ eden yok. sonuç köyden merkez okula geçiş
askmen38 25 Aralık 2023 21:45
Hocam şikayet konusu velinizden mi geldi yoksa okulun geneli mi kast etmişler? Bakanlık müfettişi demişsiniz de onlar daha ciddi ve basına yansıyan şikayet konularında geliyor genelde.
cbci 25 Aralık 2023 18:54
Soruşturma kapsamında mı?
filexxx - 25 Aralık 2023 19:09 Evet. 4483 sayılı kanuna göre
cbci - 25 Aralık 2023 19:18 Kanununa göre incelemedim ama muhakkik gelip de ön inceleme yapıyoruz, önemli birşey değil diyorsa inanmayın 😀 yüzünüze karşı gülüp arkadan soruşturmayı ve cezayı yapıştırırlar
cybermavi - 28 Aralık 2023 12:30 ben soruşturma geçirmişim haberim yok. geri hizmet dilekçesi verdim o yüzden inceleme yapıyoruz dediler. bari soruşturmayı tebliğ edin
cbci - 28 Aralık 2023 17:34 İnsanları konuşturmak için soruşturma yapıyoruz demezler asla. Hep inceleme yapıyoruz derler. Sonra da basarlar cezayı. He bir de soruşturma yapıyoruz demedikleri için de konuşan kişinin söylediklerini kendileri yazar yazdırırlar. Böylece de cezayı garantilemis olurlar. Cooook soruşturma yediğim için iyi bilirim bunların cakalliklarini 😀