İngilizce ve Matematik Derslerine Yönelik Yaz Okulu Uygulaması Başlıyor

Temel eğitim düzeyinde 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri ile ortaöğretim düzeyinde 9, 10, 11 ve 12 inci sınıf öğrencilerinin yaz tatillerini verimli şekilde geçirmeleri amacıyla Matematik ve İngilizce derslerine yönelik "Yaz Okulu" uygulaması gerçekleştirilecek. 

Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-Kılavuzu kapsamında bu yıl ilk defa uygulanacak olan "Yaz Okulu" eğitimleri 4 Temmuz - 28 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak. Matematik ve İngilizce derslerine yönelik yaz okulu 4'er haftalık süreler ile haftada 12 ders saati uygulanacak. Bu uygulama kapsamında oluşturulan gruplar;

- 4. Sınıflar - Tek grup,

- 5-6. sınıflar - Tek grup,

- 7-8.sınıflar - Tek grup,

-  9-10.sınıflar - Tek grup,

-  11-12.sınıflar- Tek grup şeklinde planlandı.

Yaz Okulu uygulamasında öğrencilerin aktif katılım sağlayacağı etkinliklerle eğlenceli bir öğrenim süreci geçirmeleri amaçlanıyor. Bu nedenle öğrencilerin matematik okuryazarlığını güçlendirmek, matematiği sevdirerek günlük yaşam becerileriyle ilişkilendirilmesini sağlamak, verileri okuyarak analitik düşünmeye sevk etmek;  İngilizce dil öğretiminde konuşma ve etkili iletişim becerilerinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla ilgili derslerdeki mevcut öğretim programları temel alınarak "Yaz Okulu Matematik Çerçeve Programı" ve "Yaz Okulu İngilizce Çerçeve Programı" hazırlanmıştı. Çerçeve programları içerisinde, öğrenme sürecine ilişkin öneriler ve Yaz Okulu eğitiminde her bir grupta uygulanabilecek örnek materyaller sunulmuştu.

Yaz Okulu uygulamasının amaç ve ilkelerinin ele alındığı, Matematik ve İngilizce çerçeve programlarının tanıtıldığı ve uygulanabilecek örnek etkinliklerin paylaşıldığı Matematik ve İngilizce dersleri hizmet içi eğitim videoları 29 Haziran - 2 Temmuz 2022 tarihleri arasında ÖBA (Öğretmen Bilişim Ağı) üzerinden görev almak için başvuru yapan kadrolu ve ücretli öğretmenlerimizin erişimine açılacak. Görev alacak öğretmenler kurs merkezi müdürlüklerine eğitimleri tamamladıklarına dair sertifikalarını ibraz ederek kurslarda görev alabilecekler.

Temel Eğitim Matematik dersi çerçeve program için tıklayınız.

Temel Eğitim İngilizce dersi çerçeve program için tıklayınız.

Ortaöğretim  Matematik dersi çerçeve program için tıklayınız.

Ortaöğretim İngilizce dersi çerçeve program için tıklayınız.

 

  • Aktif Haberler
  • Oddo38
    29 Haziran 2022 10:08
    8 2
    -Tutmadı mı?
    +Tutmadı.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK