İnönü Anadolu Lisesi (ÇORUM MERKEZ)

İnönü Anadolu Lisesi

TÜM OKULLAR -> ÇORUM -> MERKEZ
Kurum Kodu967671
Hizmet Puanı10
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi1
Hizmet Alanı1
Zorunlu Ç. Süresi?
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: Gizli (12 Eylül 2011)

Genel Yerleşke - Kroki

Çorum İnönü Anadolu Lisesi, Kale Mahallesi Aksaray 3.sokak no:7 adresinde hizmet vermektedir. Okulumuz Salı Pazarı yanında, Şehitler parkının ise 50 m uzağındadır. Okulumuza Çorumun hemen hemen her yerinden tek vasıta ile ulaşım sağlanabilmektedir.

Okulumuzun Yerleşimi

Okulumuz yaklaşık 8 dönümlük bir alana kurulmuş olup A ve B olarak adlandırılan 2 Blok dan oluşmaktadır. Okul binaları ilk olarak Genel Lise olarak inşa edilmiş olup 2001 yılından bugüne okulumuza ait durumdadır. 2008–2009 Öğretim yılından itibaren okulumuz Anadolu lisesine dönüştürülmüştür. A blok Binası Okul Müdüriyeti'nin yer aldığı binadır. Bu binada 12 derslik bulunmaktadır. Genellikle lise birinci sınıflar bu binada öğrenim görür. A Binası zemin katta kazan dairesi, Toplantı salonu, Kız –erkek öğrenci giyinme odaları yer alır. A Blok Binası Giriş katında Müdür odası, Müdür Yardımcısı odası, öğretmen odaları ve memur odası bulunmaktadır. A Blok Binası 1. katında 4 derslik, 2.katında 4 derslik ve 3.katında 4 derslik olmak üzere toplam 12 derslik vardır. B blok Binası Girişinde müdür yardımcısı odası ve Kantin bulunmaktadır. B blok 1.katında 1adet çok amaçlı salon, müzik odası, BTS sınıfı ve kimya laboratuarı bulunmaktadır. B Blok 2.katında 1 adet derslik Resim odası Rehberlik servisi, kütüphane,Biyoloji laboratuarı ve Fizik laboratuarı bulunmaktadır. B Blok 3.katında 7 derslik ve 1 arşiv odası bulunmaktadır.

Sınıflarımız

Okulumuzda 21 adet derslik bulunmaktadır. Dersliklerin sınıf mevcutları 30 olarak belirlenmiş olup tüm öğrenciler tek kişilik sıralarda öğrenim görmektedir. Tüm dersliklerimiz Plastik doğrama ile kaplanmıştır. Isıtma doğalgaz ile sağlanmaktadır. Askılar, panolar, yaptırılmıştır

Laboratuarlar

Okulumuz B blok Binasında 3 adet laboratuar bulunmaktadır. Kimya, biyoloji ve Fizik laboratuarları 9,10,11 sınıf öğrencilerince kullanılmakta, ayrıca (seçmeli) uygulamalı kimya, uygulamalı fizik ve uygulamalı biyoloji dersleri bu laboratuarlarda gerçekleştirilmektedir.
Dersler dışında TÜBİTAK Olimpiyatlarına hazırlanan öğrencileri de laboratuarlardan yararlanmakta; çalışmalarını ve deneyleri buralarda sürdürmektedir

Atölyeler

Okulumuz B Binasında 1 müzik, 1 resim atölyesi yer almaktadır. Seçmeli resim, seçmeli müzik, ayrıca öğle teneffüslerinde tüm öğrencilerin kullanımına açılmaktadır.

Okul Kütüphanesi

Okul kütüphanesi B Binası 2. katta yer almaktadır. İçerisinde binlerce yayın barındıran kütüphaneden öğrenciler ödünç kitap alabilmektedir. Her ay pek çok periyodik yayının da arşivine eklendiği kütüphanenin bir bölümü de ÖSS çalışmalarına ayrılmıştır. Pek çok dershanenin okulumuza sağladığı konu anlatımlı ve testli kitaplar öğrencilerimize sunulmaktadır. Kütüphane içerisinde bulunan iki adet okuma ve çalışma salonu öğrencilerimize boş vakitlerini en verimli şekilde değerlendirme imkânı sunmaktadır. İnternet'te araştırma yapmak için bilgisayar laboratuarını kullanan öğrencilerimiz yakın bir zamanda kütüphane içerisine de kurulacak sistemle, çalışmalarını burada da sürdürme imkânına sahip olacaklardır

Konferans Salonu

Okulumuz A Binası bodrum katında 80 kişi kapasiteli bir konferans salonu yer almaktadır. Işık ve ses sisteminin yer aldığı salonda resmî törenler ve konferanslar yanında, film ve slayt gösterileri, söyleşiler, sınıfların yıl sonu temsilleri de gerçekleştirilmektedir.
Okulumuz tiyatro topluluğu da çalışmalarını konferans salonu'nda sürdürmekte ve her yılsonunda hazırladığı oyunları bir süre konferans salonumuzda da sahnelemektedir.

Çok Amaçlı Salonlar

Okulumuzda; dijital sunumların yapılabildiği, projeksiyon makinesi, tepegöz ve bilgisayar destekli, 2 adet "Çok Amaçlı Salon" bulunmaktadır. Öğrencilerimiz ders ve ders dışı faaliyetlerde bu salonlardan yararlanmaktadırlar.
Telefon
3642248383
Fax:
3642248357
Web: http://okulweb.meb.gov.tr/19/01/967671/okulumuz.html



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK