İnsanlara Stem-Gidemediğim Yerlere Uzanıyorum-Bir de Böyle Dinle eTwinning Projeleri

 İnsanlara Stem-Stem To People Etwinning Projesi

Çankırı Merkez Atatürk İlkokulu öğrencileri ve sinif öğretmenleri Bengü SARIKAYA TAŞTAN rehberliğinde eTwinning projesi yapıyorlar.

Kuruculuğunu Antalya/Kepez Varsak Ilkokulu sinif öğretmeni Şener ÕZKADAM ve Çankırı Merkez Catalelma İlkokulu sınıf öğretmeni Mehmet Ali TAŞTAN in yaptığı Insanlara STEM-STEM To People  eTwinning projesi 8 öğretmen ve 99 öğrencinin katılımıyla devam etmektedir.

Kasım ayında başlayan proje nisan ayında son bulacaktır. Projede Türkiye nin farklı şehirlerindeki öğretmenler bir araya gelerek öğrencilerini Stem konusunda bilgilendirme ve eğitme amaçlı çalışmalar yapmaktadırlar. Birbirlerini tanımayan ekip arkadaşlarının uyumu projenin gizil hedeflerinden olmuştur. Öğretmenler arasındaki bu sinerji öğrencilere olumlu yansımış olup ortaya çok etkili stem materyalleri çıkmıştır. Çocukları matemetik,fen,bilim ve mühendislik alanlarının farklı yanlarıyla tanıştırıp, onların bu konularda konulu davranış ve tutum sergilemeleri hedeflenmiştir. Stem ile tanışan çocukların aslında bu konudan habersiz olmadıklarını fark etmiş olmaları onların projeye aidiyetlerini artırmıştır. Çocukların ilgi duydukları bu konuları web2 araçlarını tanıyarak teknoloji ile yakından ilgilenmelerini sağlamıştır. Projenin her aşamasında öğrencilerin aktif olarak çalışmalarıyla devam eden projede, proje üyeleri birbirleriyle çalışmaktan çok memnunlar.

Proje tanıtım videosu:

Youtube.com/watch?v=ArTVtQRVFz8

********************

Gidemediğim Yerlere Uzanıyorum Etwinning Projesi

Çankırı Merkez Atatürk ilkokulu öğretmeni Bengü Sarıkaya Taştan ve öğrencilerin de katıldığı projede ülkemizin yedi bölgesinden katılan öğrencilerle birlikte yürütülmektedir. Proje de öğrenciler gidip de göremedikleri yerler ile ilgili özellikleri  birbirlerine öğretmektedirler. Öğretmenleri ve öğrenciler bu proje ile bölgelerde illerin coğrafi konumu, tarihi-kültürel özellikleri,yemekleri,oyunları... hakkında bilgi sahibi olmaktadırlar. Bol ekinlik ile devam eden projede öğrenciler ve öğretmenlerin çok mutlu oldukları gözlenmektedir. Web2 araçlarını da kullanmayı öğrencilerin dünyalarına yeni bir pencere açan bu proje hem öğretmeye hem de eğlenmeye sebep olmaktadır.

********************

Bir de Böyle Dinle Etwinning Projesi

Çankırı Merkez Atatürk İlkokulu öğrencileri Öğretmenleri Bengü Sarıkaya Taştan Rehberliğinde Bir de Böyle Dinle eTwinnin Projesine katıldılar. Projeye Türkiye'nin farklı yerlerindeki öğretmenler ve öğrenciler Birlikte yürütmektedir.Çocuklar için kitap okumanın en zor kısmı, okuduğu kitabı anlatmaktır. Bir de Böyle Dinle projesi ile farklı anlatma şekilleri sayesinde çocuklar için bu süreci keyifli hale getirme hedeflenmektedir.Her kitap sözel olarak ifade edilmenin dısında farklı teknikler kullanarak da anlatılabileceğini düşünen ve uygulayan ekip nüspet sonuçlar almaktadırlar. Web 2 araçlarını aktif olarak kullanan çocuklar diğer taraftan da oyun hamuru ile gölge oyunu ile de kitaplarını anlatmaktadırlar. Proje 2 koldan:  kitap okuma ve kitap anlatma teknikleri ile eş zamanlı ilerlemektedir. Farklı teknikleri deneyen çocukların okumayı çok sevdikleri gözlenmektedir.

*******************

  • 0 0
  • 09 Şubat 2021 22:40 579
  • Bengu-18
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK