İzale Şuyu Davası Hakkında Tecrübeleri Olan Var Mı?

Kuzey38.
09 Nisan 2024 23:08

İyi günler ortada kalan bir miras var taşınmazlar felan izale şuyu davası en temiz ve değer kaybı olmaz diyorlar.Sizlerin tecrübeleri var mı?Teşekkürler.

isikayhan
09 Nisan 2024 23:29

Merak ettim anlamını, şuymuş:

İzale-i Şüyu Davası: Ortaklığın Giderilmesi Davası

bigadiçli
09 Nisan 2024 23:57

Miras değil ama hissedar olduğumuz bir arsa için biz açmıştık. Avukata vekalet verdik her şeyi o takip etti. Yaklaşık 2 yıl sürdü. En son bilirkişinin belirlediği fiyat üzerinden açık arttırmaya çıkılıyor. İhaleye herkes girebilir fakat yanlış hatırlamıyorsam hissedarların vergi avantajı oluyor. Dışarıdan bir kişi alırsa yüzde yüzüne vergi vereceğinden hissedarlardan biri alırsa sahip olduğu payın vergisini vermiyor. Keşke anlaşılabilse de mahkemeye kalmasa iş ama maalesef olmuyor. Mahkeme sürecinin de bir maliyeti var.

davlumbaz
10 Nisan 2024 17:32

İzale-i şuyu davasında satış sırasında avukat ederinden fazla fiyatına da satabilir. Toplamda çok büyük bir arsayı hiçbir mirasçının alamayacağı durumda bize avukat birkaç alıcı getirdi, açık artırmaya girdiler. Hiçkimse girmezse biraz ucuza gidebiliyor. Yine de en temiz yol diyebilirim. Rahmetli kayınbabamın dedesinin tarlaları vardı ve o kadar çok mirasçıya pay ediliyordu ki tüm mirasçıları toplamaları bile 2 yılımızı aldı. Yoksa hepsini tek tek dolaşıp verilen fiyat için anlaşmak gerekiyor, imkansız bir ihtimal.

BAYRAM ALİ
10 Nisan 2024 12:06

Dedemden kalan tarlaları, babam da vefat ettiği için mirasçı olduğumdan avukata vekalet verip davayı açmıştık.
İtiraz eden olmayınca dava çabuk bitti, bilirkişi fiyatları belirledi. Ama 15 temmuz sonrası,sürekli icra müdürleri değiştiği için ihale gecikti. Sonra ihalede mirasçılar girdi, istediği tarlayı aldı. Herkes hakkına düşen payını bankadan aldı.

Baydur
10 Nisan 2024 11:43

Mahkeme alır hızlıca ucuza satar taraflara paylaştırır


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK