Kanser Hastasıyım Ve Sağlık Özrü Kullanarak Ailemin Yanına Tayin İstiyorum, Mümkün Mü?

Mürebbiye79
13 Aralık 2021 16:14

Temmuz ayından beri memleketimde ailemin yanında tedavi olmaktayım.Tedavim henüz bitmedi bu süreçte izin kullanmaktayım. Hastalığım uzun süre ilaç tedavisi gerektiriyor ve bu süreçleri tek başıma yaşamak istemiyorum. Görev yerimde tek yaşıyorum ve dönecek olmam beni tedirgin ediyor. 20 yıllık öğretmenim ve sağlık özrüne başvuramıyorum gibi algılıyorum yönetmeliği. Tedavim görev yaptığım yerde mümkün ama ben memleketimde başladım doktorlarım güvendiğim insanlar burda. Sürekli kontrollerim ve ilaç tedavilerim var. Öğretmenlik yapmama engel bir durumum yok ama kesinlikle görev yaptığım şehire dönmek istemiyorum. Bu kanser sürecini acaba tekrar yakalanacak mıyım sürecini tek başıma geçiremem. Nasıl bir yol izlemeliyim. Lütfen yardımcı olabilir misiniz.

m.19
13 Aralık 2021 17:12

Öğretmenim öncelikle çok geçmiş olsun aynı hastalığı yaşamış biri olarak sizi çok iyi anlıyorum.Ben üç defa sağlık özrü denedim fakat olmadı yalnız ben aynı şehirdeydim evime yakın olsun istedim.öncelikle özür grubuna yakın bir zamanda sağlık raporu alıp hastalığınızı ispatlayın.Daha sonra da özür grubu açılınca da başvurun.inşallah tayininiz çıkar.

KDesigner
13 Aralık 2021 17:40

Hocam engelli raporu alın. Eğer rapordaki engel oranınız %40 üzeri çıkarsa istedihğiniz yere tayin isteyebilirsiniz

bilge4255
13 Aralık 2021 18:23

Çok geçmiş olsun görev yeriniz ilçe ise tayin mümkündür ama il ise bilemiyorum. Yine de raporunuzu alıp müracatta bulunun derim

memet24
13 Aralık 2021 18:56

Geçmiş olsun hocam. Durum bildirir raporunuza klavuzdaki ibare yazılırsa bulunduğunuz yerde tedavi olmasına bakmazlar. Başkasının güç ve yardımı olmadan hayatını idame ettiremez di sanirim bu ibare. Bunu yazdıklarında hiç bir evrak istemeyeceklerdir sizden.


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK