Kaşıkara İlkokulu (VAN ÖZALP)

Kaşıkara İlkokulu

TÜM OKULLAR -> VAN -> ÖZALP
Kurum Kodu741591
Hizmet Puanı30
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi3
Hizmet Alanı6
Zorunlu Ç. Süresi3
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: Gizli (28 Aralık 2011)

Kaşıkara ilköğretim okulu 5 yıllık bir köy okuludur. 2 lojman, 2 derslik bir kız wc, bir ekek wc, bir depo, bir müdür odasından ibarettir. Derslik ve lojmanın biri 1966 yılında hizmete girmiştir. Diğer lojman, derslik, wc ler ve depo 2007 yılında hizmete girmiştir. Eski lojman ana sınıfı olarak kullanılmaktadır. 4.ve 5. sınıflar birleştirilmiş, anasınıfı, 1. sınıf, 2. sınıf ve 3. sınıflar müstakildir. İkili öğretim vardır. 6,7 ve 8. sınıflar taşımalı olarak Yunkuşak ilköğretim okuluna gitmekteler.

Okulda 8 adet bilgisayar, bir adet tepegöz, bir adet projeksiyon, bir adet dvd, bir adet televizyon, bir adet fotokopi makinesi, yazıcı öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına tahsis edilmiştir. Fakat elektirik ve elektirik tesisatı sıkıntısından dolayı verimli bir şekilde kullanılamamaktadır.

Her yıl ortalama 130 öğrenci eğitim öğretim görmektedir. 5 öğretmen görev yapmaktadır. Anasınıfı norm kadrosu yoktur. Ücretli öğretmen görevlendirilmektedir. Her köy okulunda olduğu gibi bu köyde de eğitim öğretimde sıkıntılar yaşanmaktadır. Aileler okula gereken önemi göstermemekteler. Fakat her yıl biraz daha iyiye gitmektedir.

İlçe ile ulaşımı sağlayan 2 yol bulunmaktadır. Kısa yol olan 12 km, uzun yol olan 15 km’dir. İki yolda kullanıma açıktır. İki yolunda 3-5 km’si toprak geri kalan yol ise asfalttır. Kaşıkara köyü yol üzerindeki son köydür. Gidiş geliş yapmak isteyen öğretmenler servis kullanarak bu imkandan faydalanmaktalar.

Kışları soğuk ve sert geçer. Isınmada odun ve kömür kullanılır.



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK