Keloğlanım Keleş Oğlum eTwinning Projemiz

  Kuruculuğunu Elazığ Merkez Şeker İlkokulu Sınıf Öğretmeni Perihan CENGİZ ÖZGENÇ ve Ankara Keçiören Halide Ömer Uncuoğlu İlkokulu Sınıf Öğretmeni Nazmiye Esin ŞIVGIN'ın yaptığı projede,

 Türk Çocuk Edebiyatı’nın önemli kahramanlarından birisi olan Keloğlan ; yoklukta büyümüş ve yaşlı annesiyle bir başına hayatını sürdüren , diğer masallardaki gibi şehzadelere ya da üstün özellikleri olan karakterlere benzemeyen, cesareti ve iyi kalpliliği sayesinde karşılaştığı tüm problemleri çözmeye çalışan karakteri ile tüm çocuklar tarafından beğenilmektedir.

Keloğlan Masalları’nı okuyan çocuklar onun saflığını ve güzel karakterini beğenmekte ve problem çözme konusunda onun yaptıklarından esinlenmektedir.

Projemiz sayesinde Keloğlan Masalları ile Türkçe dersinin temel öğrenme amaçlarına ulaşmak istenmekte, öğrencilere problem çözme becerisi kazandırmak hedeflenmekte, Keloğlan masallarında yaşananlarla empati kurularak Keloğlan’ın  yardımseverliliği, yaşama sevinci, her güçlükle mücadele etmesi gibi kişisel özellikleri model göstermek, çeşitli Web 2.0 araçlarının kullanımının sağlanarak 21. yy becerilerini geliştirmek amaçlanmıştır. 

 Gönderen: nazmiyeesin

*************************

Keloğlanım Keleş Oğlum

Kuruculuğunu Elazığ Merkez Şeker İlkokulu Sınıf Öğretmeni Perihan CENGİZ ÖZGENÇ ve Ankara Keçiören Halide Ömer Uncuoğlu ilkokulu Sınıf Öğretmeni Nazmiye Esin ŞIVGIN'ın yaptığı projede;

Türk Çocuk Edebiyatı’nın önemli kahramanlarından birisi olan Keloğlan ; yoklukta büyümüş ve yaşlı annesiyle bir başına hayatını sürdüren , diğer masallardaki gibi şehzadelere ya da üstün özellikleri olan karakterlere benzemeyen, cesareti ve iyi kalpliliği sayesinde karşılaştığı tüm problemleri çözmeye çalışan karakteri ile tüm çocuklar tarafından beğenilmektedir. Keloğlan Masalları’nı okuyan çocuklar onun saflığını ve güzel karakterini beğenmekte ve problem çözme konusunda onun yaptıklarından esinlenmektedir. Projemiz sayesinde Keloğlan Masalları ile Türkçe dersinin temel öğrenme amaçlarına ulaşmak istenmekte, öğrencilere problem çözme becerisi kazandırmak hedeflenmekte, Keloğlan masallarında yaşananlarla empati kurularak Keloğlan’ın yardımseverliliği, yaşama sevinci, her güçlükle mücadele etmesi gibi kişisel özellikleri model göstermek, çeşitli Web 2.0 araçlarının kullanımının sağlanarak 21. yy becerilerini geliştirmek amaçlanmıştır.

 

Gönderen: PERİHANÖĞRETMEN

*************************

  • 3 16
  • 08 Mart 2021 19:29 1.237
  • nazmiyeesin
  • Aktif Haberler
  • orgetmen
    10 Mart 2021 20:13
    0 0
    Merhaba. Hayırlı olsun... Projenize katılmak istiyorum. mümkün müdür?
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK