Kids Arts Journey Projemiz

Kuruculuğunu Hacer CAN BİLGİN ve Ebru GÜNGÖR'ün yaptığı Kids Arts Journey projesi, sanatın tüm derslerde kullanılabileceği fikri temelinde bir dizi sanatsal aktiviteler yapılarak icra edildi.

Kids Arts Journey adlı uluslar arası eTwinning projesi, ders kazanımlarını sanatsal aktivitelerle edindirmeyi amaçlamaktadır. Bu amaçla Beden Eğitimi ve Oyun dersinde ana ve ara renkler kullanılarak renk-eşya eşleştirmesi; Müzik dersinde ritim aleti yapımı; Matematik dersine dönük geometrik şekillerle tasarım oluşturma; Türkçe dersinde kukla yapımı ve ders içeriklerinin kukla ile seslendirilmesi etkinlikleri gerçekleştirildi.Bu çalışmaların öğrencilere; estetik algı gelişimi, psikomotor gelişim, ifade becerileri, yaratıcılık ve hayal gücünü destekleyici katkılar sunması beklenmektedir.  Bu çalışmalara ek olarak Avrupa Kod Haftası, Okul Dışarıda Günü, Müzeler Haftası gibi önemli tarihlere de katılım gösterilerek öğrencilere farkındalık kazandırılmıştır.

Rize ili Şevket Yardımcı İlkokulu 1-E Sınıf Öğretmeni Cevahir KAYA, katılımcısı olduğu bu proje kapsamında proje ekibiyle yaptıkları çalışmaları aşağıdaki sunuda bir araya toplamıştır. Proje katılımcısı öğretmen ve öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Kids Arts Journey

  • 2 0
  • 07 Haziran 2021 16:38 341
  • Cevahir08
  • Aktif Haberler
  • MERAL KUK
    08 Haziran 2021 14:43
    0 0
    Çalışmalarınızı merakla bekliyorum özveriniz için teşekkür ederim.Başarılarınızın devamını dilerim
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK