Kışın Temeli Atıldı! Ramazan'da Eğitim Öğretime Kazandırıldı

Tuzla Şifa Mahallesi’nde toplam 10 milyon TL bedelle tamamlanan, 24 derslikli Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nun tabelası asılarak eğitime hazır hale getirildi. Ayrıca, Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan Barış Manço Ortaokulu’nun tek dersli sisteme geçebilmesi için planlanan 16 derslikli ve 10 milyon yatırımlı ek binanın da temeli atıldı.

Sabah'tan Barış Savaş'ın haberine göre; Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında yüz yüze eğitimin ara verildiği dönemleri fırsata çeviren Tuzla Belediyesi, eğitime yapılan yatırımları hızlandırdı. Şifa Mahallesi'nde yapımı tamamlanan 24 derslikli Fatih Sultan Mehmet İlkokulu toplam 9 milyon 500 bin TL yatırım ile tamamlanarak tabelası asıldı.

Mimar Sinan Mahallesi'nde bulunan Barış Manço Ortaokulu'nun tek dersli sisteme geçebilmesi için planlanan 16 derslikli ve 10 milyon yatırımlı binanın da temeli atıldı. Gerçekleştirilen törene Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu ile birlikte siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruşlarının temsilcileri katıldı. Açılış töreninde konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "İki okul sözümüz vardı. Soğuk bir kış gününde atılan temelin, bugün güzel bir Ramazan ayında açılışını gerçekleştirmiş olduk. Pandemi dönemi sonrasında da inşallah çocuklarımıza cıvıl cıvıl hizmet verecek bir okul açılışındayız. Ülkemize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"TEKLİ EĞİTİME GEÇMİŞ ENDER İLÇELERDEN BİRİSİ OLMAK İSTİYORUZ"

Başkan Dr. Şadi Yazıcı, "Barış Manço İlkokulu'nun tam karşısında, 16 derslikli bir okulun temelini atıyoruz. Şu anda burada yapılacak olan 16 derslikli okul ile birlikte aradaki yolun kaldırılması ile okulla birleştiği anda hem güvenlikli hem de ek bir bina şeklinde hizmete girdiğinde ikili eğitim yapan okulumuzun tekli eğitim yapma fırsatını tanımış olacağız. İnşallah, Mimar Sinan ve Şifa Mahallerimizde biraz önce açılışını yaptığımız okul ile birlikte tekli eğitime geçmenin gururunu yaşayacağız. Eğitim ordumuz, Milli Eğitim Müdürümüze, okul müdürümüze ve öğretmenlerimize yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

  • 5 8
  • 01 Mayıs 2021 04:55 6.170
  • Aktif Haberler
  • mosit
    02 Mayıs 2021 17:40
    0 0
    Bu işin arka planında olup emeği daha çok geçen emekçi kardeşlerimden Allah razı olsun.
  • kayraaa
    02 Mayıs 2021 01:01
    0 0
    Şifa mahallesinde 2000 küsür mevcutlu bir okul ikiye bölünecek yeni yapılan okul sayesinde, tekli eğitim sevdası değilde o okuldaki güvenlik problemleri ortadan kalkacak. Tekli eğitim özellikle ilkokullar için bence daha sağlıklı. Giriş çıkişlar güvenli, sınıf dolapları sayesinde çocukların çantaları hafif olacak vb. Hayırlı olsun bu okulda.
  • Oguz3842
    01 Mayıs 2021 23:35
    3 0
    Şu tekli eğitim sevdanı eğitimi bir kat daha mahvediyor.
    Kim tekli eğitimin daha iyi olduğunu söylüyorsa eğitimden zerre kadar anlamıyordur.
  • 131981
    01 Mayıs 2021 16:57
    2 2
    Çok güzel bir okul yapılmış. Tebrik ediyorum.
    Bence Milli Eğitim Bakanlığına bağlı müdürlükler E,L vb. tiplerdeki okulları veya küçük kulübeleri yapmaktan vazgeçsinler.
    Okul yapımını belediyelere bıraksınlar biraz okul görsünler.
  • hazer
    01 Mayıs 2021 13:43
    1 3
    Emeklerine sağlık ...
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK